komolyan 4-5 éves bejegyzéseken lovagolsz
amikor még annyi fogalmuk nem volt erről az egészről mint most
mellesleg meg van példa magyar játékosra aki nagy online nyereményét leadózta és mégsem fizette a sokszorosát adó formájába
mellesleg meg van példa magyar játékosra aki nagy online nyereményét leadózta és mégsem fizette a sokszorosát adó formájába
Valszeg azért nem fizette a többszörösét, mert azt vallotta be, hogy egész életében egy versenyen indult, amin pont nyert egy kicsit.:) Tehát nem adózott jogszerűen.
ha ez a jelenleg hatályos törvény akkor mind1 hogy hány éves. Van olyan törvény ami 20 éves, akkor azt már nem kell betartani mert régi?
A jelenleg hatályos jogszabályok szerint NEM TUDSZ szabályosan adózni. Eltekintve attól, hogy a nyereményed után nem csak SZJA-t, de TB- és nyugdíjjárulékot is kéne fizetned (ami így együtt a nyereményed 60%-nál is nagyobb részét vinné el), a veszteségeket és a nyereségeket nem állíthatod szembe.
Ennyit arról, hogy ki vizionál. Kicsit csiszolhatnál a stílusodon, mielőtt többszöri nekifutásra is engem vádolsz félreinformálással, miközben te magad vagy tudatlan. Az ominózus rész még egyszer, hogy ne kelljen annyit olvasnod:
"Az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény (továbbiakban: Eho tv.) rendelkezései alapján, figyelemmel arra, hogy az online pókerjátékból származó jövedelem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, így az összevont adóalap részét képezi, százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást kell fizetni az adóelőleg-alap számításnál figyelembe vett összeg után. A százalékos mérték 27%."
Azt írtam TB-ről és nyugdíjjárulékról vizionáltál,nem igaz,nem ezt hanem EHO-t kell fizetni.
Betettem egy linket,te beírtad ugyanazt.
Beraktad,hogy EHO-t kell fizetni,TB-t meg nyugdíjjárulékot nem .
Hát akkor mégis az én stílusommal van baj,félreinformálok,tudatlan vagyok.
Majd túlélem valahogy.
Túl lett már ragozva ez a téma.
Na, akkor még egyszer, hátha második-harmadik olvasásra átmegy:
"Az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény (továbbiakban: Eho tv.) rendelkezései alapján, figyelemmel arra, hogy az online pókerjátékból származó jövedelem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, így az összevont adóalap részét képezi, százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást kell fizetni az adóelőleg-alap számításnál figyelembe vett összeg után. A százalékos mérték 27%."
Ráadásul - sokadszor írom le - a hozzászólásom lényegi része egyáltalán nem ez volt.
Magyarázd el nekem tudatlannak hol van ebben elbújtatva a TB járulék és a nyugdíj járulék amiről a legelső postodban írtál,amire reagáltam,please!
16%SZJA+27%EHO=43%
Ennyit kell fizetni,ezt írtam én is.
A felturbósításról sajnos fogalmam sincs.
Azt se magyaráztad el miért nem lehet szabályosan adózni,erre is kíváncsi lennék,ezt se értettem.
Előre is köszönöm.