Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Maxxxika
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. dec. 15. 16:41

Igaz, elméletileg. Gyakorlatilag (egyenlőre) a kutyát nem érdekli. De tényleg nem offolok tovább, meg egyébként is a poker szabályozás jelenleg jobban érdekel :)

Akkor mégiscsak úgy van?
Magas összeget mertem volna tenni, hogy ezt fogod írni.

Pancser
Válasz teto kommentjére
2011. dec. 15. 16:48

És ha a két ország törvényei keresztezik egymást?Én úgy tudtam eddig hogy a befogadó ország törvényeit kell betartani.

Maxxxika
Válasz Pancser kommentjére
2011. dec. 15. 16:50

És ha a két ország törvényei keresztezik egymást?Én úgy tudtam eddig hogy a befogadó ország törvényeit kell betartani.

Pl? Az egyikben kötelező drogozni, a másikban meg halálbüntetés jár érte?

NovaTerra
2011. dec. 15. 16:52

Mindkettőt be kell tartani. Csak ritkán jár magyar rendőr más országban, aki figyelne is arra, hogy nem szeged-e meg a magyar törvényt. De attól ugyanúgy be kell tartanod. Emiatt gyakorlatban ajánlott a helyi törvényeket betartani elsődlegesen.

NovaTerra
Válasz Maxxxika kommentjére
2011. dec. 15. 16:53

Pl? Az egyikben kötelező drogozni, a másikban meg halálbüntetés jár érte?

Például Dubaiban feleségül vehetek 3 nőt, Magyarországon nem.

Arsen
Válasz NovaTerra kommentjére
2011. dec. 15. 16:57

a konkurens oldal német szekciója kiadott egy összefoglalást/táblázatot a közelgő regulációkról. ott egyébként az áll, hogy a játékosok nem lesznek adóztatva. ezt természetesen nem készpénz (sőt!), tehát nem tudom mennyire látnak ők bele az egészbe, lehet ők is csak "hallották".

Pancser
Válasz NovaTerra kommentjére
2011. dec. 15. 16:58

Nemigen győztél meg.Írok egy közeli példát:Finnországban mindennemű szerencsejáték tilos!Ezért a finnek külföldre járnak kaszinózni.Na most akkor tilos nekik játszaniuk pl. Angliában vagy sem?Vagy csak azon múlna hogy arra nem jár finn rendőr?Nem hiszem.

reservoir
2011. dec. 15. 17:00

Nem azt mondja valószínűleg(!) a finn törvény, hogy finn ember nem játszhat, hanem hogy Finnországban nem lehet játszani.
Hmmm?

De ez a területi-személyi hatály kérdés kezd kicsit Üvegtigrises lenni:

- Csoki, ne beszélj spanyolul!
- Miért?
- Mert nem tudsz.

reservoir
Válasz reservoir kommentjére
2011. dec. 15. 17:03

Dubaios példa sem jó, mert ha egy sötét-afrikai országban megölheted a feleséged, ha megcsal, hiába vagy akár kettős állampolgár, ha feljelentenek és hazajössz, akkor bünti.

A szigorúbb szabály vonatkozik a személyi hatályból adódóan.

Területi hatálya van pl. a KRESZnek, itthon bünti, ha gyorsan mész, de ha Németországban mész gyorsan, azért nem kapsz itthon büntit.

Zöld?

Maxxxika
Válasz reservoir kommentjére
2011. dec. 15. 17:03

De ez a területi-személyi hatály kérdés kezd kicsit Üvegtigrises lenni:

- Csoki, ne beszélj spanyolul!
- Miért?
- Mert nem tudsz.

Azért annyira nem bonyolult ez, hogy csak jogászok értenék:

A területi hatály meghatározza azt a földrajzilag körülhatárolt területet, amely területén a jogszabály jogokat és kötelezettségeket határoz meg. Főszabályként a jogszabály területi hatálya az állami szuverenitás által átfogott ország területére terjed ki. Van azonban olyan jogalkotó szerv, amely csak működési területen állapíthat meg jogot és kötelezettséget. Ilyen szerv az önkormányzat.

A személyi hatály a jogalanyoknak azt a körét határozza meg, amely alanyok jogait és kötelességeit a jogi norma meghatározza. Ha a jogszabály nem tartalmaz megszorítást, akkor a jogszabály elvileg valamennyi jogalanyra kiterjed, belföldre és külföldre egyaránt.

Élő ügyfélszolgálat