Igaz, elméletileg. Gyakorlatilag (egyenlőre) a kutyát nem érdekli. De tényleg nem offolok tovább, meg egyébként is a poker szabályozás jelenleg jobban érdekel :)
És ha a két ország törvényei keresztezik egymást?Én úgy tudtam eddig hogy a befogadó ország törvényeit kell betartani.
És ha a két ország törvényei keresztezik egymást?Én úgy tudtam eddig hogy a befogadó ország törvényeit kell betartani.
Pl? Az egyikben kötelező drogozni, a másikban meg halálbüntetés jár érte?
a konkurens oldal német szekciója kiadott egy összefoglalást/táblázatot a közelgő regulációkról. ott egyébként az áll, hogy a játékosok nem lesznek adóztatva. ezt természetesen nem készpénz (sőt!), tehát nem tudom mennyire látnak ők bele az egészbe, lehet ők is csak "hallották".
Nemigen győztél meg.Írok egy közeli példát:Finnországban mindennemű szerencsejáték tilos!Ezért a finnek külföldre járnak kaszinózni.Na most akkor tilos nekik játszaniuk pl. Angliában vagy sem?Vagy csak azon múlna hogy arra nem jár finn rendőr?Nem hiszem.
Nem azt mondja valószínűleg(!) a finn törvény, hogy finn ember nem játszhat, hanem hogy Finnországban nem lehet játszani.
Hmmm?
De ez a területi-személyi hatály kérdés kezd kicsit Üvegtigrises lenni:
- Csoki, ne beszélj spanyolul!
- Miért?
- Mert nem tudsz.
Dubaios példa sem jó, mert ha egy sötét-afrikai országban megölheted a feleséged, ha megcsal, hiába vagy akár kettős állampolgár, ha feljelentenek és hazajössz, akkor bünti.
A szigorúbb szabály vonatkozik a személyi hatályból adódóan.
Területi hatálya van pl. a KRESZnek, itthon bünti, ha gyorsan mész, de ha Németországban mész gyorsan, azért nem kapsz itthon büntit.
Zöld?
De ez a területi-személyi hatály kérdés kezd kicsit Üvegtigrises lenni:
- Csoki, ne beszélj spanyolul!
- Miért?
- Mert nem tudsz.