Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

reservoir
Válasz Maxxxika kommentjére
2011. dec. 15. 17:05

Azért annyira nem bonyolult ez, hogy csak jogászok értenék:

A területi hatály meghatározza azt a földrajzilag körülhatárolt területet, amely területén a jogszabály jogokat és kötelezettségeket határoz meg. Főszabályként a jogszabály területi hatálya az állami szuverenitás által átfogott ország területére terjed ki. Van azonban olyan jogalkotó szerv, amely csak működési területen állapíthat meg jogot és kötelezettséget. Ilyen szerv az önkormányzat.

A személyi hatály a jogalanyoknak azt a körét határozza meg, amely alanyok jogait és kötelességeit a jogi norma meghatározza. Ha a jogszabály nem tartalmaz megszorítást, akkor a jogszabály elvileg valamennyi jogalanyra kiterjed, belföldre és külföldre egyaránt.

Jó hát ettől nyilván mindenkinek érthetőbb lett :D

Pancser
Válasz Maxxxika kommentjére
2011. dec. 15. 17:10

Azért fordítsd le nekünk kevésbé képzetteknek is :)))

NovaTerra
Válasz reservoir kommentjére
2011. dec. 15. 17:14

Dubaios példa sem jó, mert ha egy sötét-afrikai országban megölheted a feleséged, ha megcsal, hiába vagy akár kettős állampolgár, ha feljelentenek és hazajössz, akkor bünti.

Ha megnézed az előzményt, akkor láthatod, hogy azt csak arra írtam, hogy vannak olyan jogszabályok, amit eltérnek államok szerint.

A finn példához annyit, hogy azt nem állampolgárokra lebontva van tiltva (valószínűleg), hanem területre. Például ugyanezért játszanak a kínaiak Makaón. Makaó is Kína része, de más ott a törvény, ezért a pekingi üzletember is játszhat ott.

Egyébként valószínűsítem, hogy a komolyabb pókeroldalaknak (külföld-belföld) jobb kapcsoltaik vannak. Így elsődlegesen nekik kellene utánajárniuk, hogy a játékosok mire számíthatnak. Mert itt a fórumon találgatásokon kívül nem igen tudunk mást tenni.

Pancser
Válasz NovaTerra kommentjére
2011. dec. 15. 17:18

OK.Már értem.

daiquiri
Válasz batkamano kommentjére
2012. jan. 4. 18:17

vicces, hogy lassan egy hete eletbe lepett elvileg ez a szar es senki nem tud semmit tovabbra sem.

NovaTerra
Válasz daiquiri kommentjére
2012. jan. 4. 18:45

vicces, hogy lassan egy hete eletbe lepett elvileg ez a szar es senki nem tud semmit tovabbra sem.

Mi lépett életbe? A Magyar Közlönyben olvastál valamit?

78draneR
Válasz daiquiri kommentjére
2012. jan. 4. 18:53

jelen állás szerint kisebb gondjuk is nagyobb annál hogy ezzel foglalkozzanak.

tilted
Válasz 78draneR kommentjére
2012. jan. 6. 3:00

Nem tudom mennyire van összefüggésben az új törvényekkel, de az Everestre való belépésemkor ez fogadott:

"By clicking continue, you have acknowledged the recent changes in our Terms and Conditions."

link: Online poker terms of agreement for all players at Everest Poker

kertitorp
Válasz tilted kommentjére
2012. jan. 10. 13:52

Tud valaki valami konkrétat a szabályozásról, mert nekem ez sötétben való tapogatózásnak tűnik.:confused:

Metttyu
Válasz kertitorp kommentjére
2012. jan. 11. 2:24

Tud valaki valami konkrétat a szabályozásról, mert nekem ez sötétben való tapogatózásnak tűnik.:confused:

Ha lesz konkrétum, ki lesz írva gecinagy betűkkel AZINTERNETTRE!

Élő ügyfélszolgálat