Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

zend
Válasz titcar kommentjére
2013. jan. 18. 21:05

tükörszervert viszont továbbra sem snaszos, hoyg fognak ide tenni, tehát ugyan ott tartunk, mint eddig...

Nem feltétlenül,pl stars korábban azért jegyeztette be a .eu-t Máltán hogy a már szabályozott de nem szegregált országoknak (pl.svéd,finn) játékosai az EGT-n belülről tudjanak játszani és ne kelljen adózniuk a nyereményeik után.Ha minket is átpakolnak .eu-ra akkor nem kell tükörszerver.

theobell
Válasz chapuisat kommentjére
2013. jan. 18. 22:26

szerintem az észteknél más a szitu, talán ott is szabályozott a piac de ott maguk adóznak a játékosok.

Szerencsére nem, nagyon hasonló az észt szabályozás, ott is a termek fizetnek adót és a játékosok nem, kivéve akkor ha olyan teremben játszanak, aminek nincs engedélye. A starsnak van engedélye, szóval azok az észt játékosok, akik ott játszanak, azoknak nem kell adót fizetni.

Ha a Stars is bevonásra került volna akkor viszont nem értem miért van olasz, francia, portugál külön PS.

Az olaszok, franciák, spanyolok így akarták, azt gondolták, hogy elég nagy a belső piacuk, hogy fent maradjon és megfelelő pénzt termeljen nekik. Az észt piac nyilván kisebb és lehet az ottani politikusok jobban felmérték, hogy úgy tudják a legtöbb pénzt beszedni, ha meghagyják a játékosokat a nagy közös piacon.

Galambos Tarzan
Válasz GStealer kommentjére
2013. jan. 18. 22:58

Igen, meglepően ésszerű és számunkra kedvező megoldás született. Úgy látszik a döntéshozók most a fejükkel gondolkoztak. :)

Ha ez így lesz, akkor az lesz az érdekes, hogy a termek ezt a plusz költséget, amit a licenc+az adó+egyéb járulékos tételek jelentenek, honnan fogják visszaszedni, mert nem 5$ -ról beszélünk, hogy ezt csak úgy a mi örömünkre benyeljék. Nem beszélve arról, hogy a licenc megvétele után még adózniuk is kell 20% -t, plusz 2,5% -ot negyedévente.

Sindu
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. jan. 18. 23:02

Nagyon jó.
Egy kérdésem van:
A pókerből nyert pénz adómentes lesz, mivel nem jövedelem. Tegyük fel, hogy olyan ügyes grinder vagyok, hogy a pókerből pár év alatt összenyert összegből autót, lakást veszek.
Hogy igazolom, hogy ez a jövedelem pókerből van?
Felmegyek a sitera, és megmutatom a transactions historyt a tiszteltó intézménynek?

dr.drogba
Válasz Sindu kommentjére
2013. jan. 18. 23:08

Nagyon jó.
Egy kérdésem van:
A pókerből nyert pénz adómentes lesz, mivel nem jövedelem. Tegyük fel, hogy olyan ügyes grinder vagyok, hogy a pókerből pár év alatt összenyert összegből autót, lakást veszek.
Felmegyek a sitera, és megmutatom a transactions historyt a tiszteltó intézménynek?

Kb,vagy utalod bankszámlára és ott lesz ,hogy kitöl jött.(Pokerstars,Sportingbet,stb)

GStealer
2013. jan. 18. 23:24

Ha ez így lesz, akkor az lesz az érdekes, hogy a termek ezt a plusz költséget, amit a licenc+az adó+egyéb járulékos tételek jelentenek, honnan fogják visszaszedni, mert nem 5$ -ról beszélünk, hogy ezt csak úgy a mi örömünkre benyeljék. Nem beszélve arról, hogy a licenc megvétele után még adózniuk is kell 20% -t, plusz 2,5% -ot negyedévente.

Nem tudom, az eddig legalizált piacokon hogyan zajlott ez, én arra számítok, hogy a terem és a játékos együtt fogja ezt állni. A termek érdeke, hogy nála maradjanak a játékosok, így (remélem) nem akasztanak túl nagy plusz terhet a nyakunkba. Elsőre úgy tűnik, járhattunk volna sokkal rosszabbul is, de nincs még minden kőbe vésve. Én mindenesetre örülök.

zend
Válasz Sindu kommentjére
2013. jan. 18. 23:38

Nagyon jó.
Egy kérdésem van:

Mivel az adóhatóságnak hozzáférése lesz a szerverekhez,még nálad is jobban fogják tudni hogy mikor,mennyit fizettél ki-vagy be a terembe.

Zsipali
Válasz chapuisat kommentjére
2013. jan. 19. 0:32

ha legalizált lesz a piac Mo-n, akkor rossz esetben egymás között játszunk, jobb esetben az olaszokkal, franciákkal, portugálokkal kizárólag. Akkor lennék elégedett, ha a mostani mezőnnyel tudnánk játszani. A legalizáció esetében erre nem lesz módunk szerintem. Remélem tévedek.
Aztán sunday million helyett lesz sunday 1O K

Én kifejezetten boldog lennék, ha csak és kizárólag olaszokkal, franciákkal, spanyolokkal és portugálokkal kéne játszanom egész nap :)

forzadani3
2013. jan. 19. 1:11

valószínű RB-be fog megjelenni, meg pontok meg egyéb juttatásokba. Gondolom magyar playák nem úgy fogják kapni, mint mások (de ez csak egy tipp)

forzadani3
Válasz Zsipali kommentjére
2013. jan. 19. 1:12

Én kifejezetten boldog lennék, ha csak és kizárólag olaszokkal, franciákkal, spanyolokkal és portugálokkal kéne játszanom egész nap :)

Igen, szerintem is eléggé parádé az a mezőny! :)

Élő ügyfélszolgálat