Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

forzadani3
Válasz Sindu kommentjére
2013. jan. 19. 1:15

Nagyon jó.
Egy kérdésem van:
A pókerből nyert pénz adómentes lesz, mivel nem jövedelem. Tegyük fel, hogy olyan ügyes grinder vagyok, hogy a pókerből pár év alatt összenyert összegből autót, lakást veszek.
Hogy igazolom, hogy ez a jövedelem pókerből van?
Felmegyek a sitera, és megmutatom a transactions historyt a tiszteltó intézménynek?

Gondolom ha már a termet is adóztatják, le tudják ellenőrizni, ki mennyit fizet ki és be, akinek érvényes licence MO-ról van.

forzadani3
Válasz Sindu kommentjére
2013. jan. 19. 1:20

Nagyon jó.
Egy kérdésem van:
A pókerből nyert pénz adómentes lesz, mivel nem jövedelem. Tegyük fel, hogy olyan ügyes grinder vagyok, hogy a pókerből pár év alatt összenyert összegből autót, lakást veszek.
Hogy igazolom, hogy ez a jövedelem pókerből van?
Felmegyek a sitera, és megmutatom a transactions historyt a tiszteltó intézménynek?

"2. Az online termeknek licenszhez kell folyamodniuk, majd hozzáférést kell biztosítaniuk az adataikhoz és szervereikhez"

ftmatg
Válasz chapuisat kommentjére
2013. jan. 19. 7:39

Ha a PS-nek adóznia kell Mo-n kizártnak tartom, hogy a jelenlegi játékosok között maradjunk.

Miért is? Mindenkinek az a jó ha nem szeparálnak el minket. A teremnek, mert nem kell külön kliens stb. A játékosnak, mert van kivel játszania. Az államnak, mert ha a játékosnak van kivel játszania akkor lesz adóbevétel.

lecso10
Válasz kertitorp kommentjére
2013. jan. 19. 8:21

Én csak arra lennék még kíváncsi, hogy rendben van, hogy szja mentes lesz a játék, de kell fizetni tb, nyugdíj .... járulékokat, és ha igen mennyit?

Nem kell befizetni semmit. Regisztráltatod magad álláskeresőnek (munkanélküli), időnként jelentkezni kell, kapsz egy pecsétet, felajánlani úgysem tudnak a végzettségednek megfelelő állást, amit viszont el kellene fogadnod ha mégis, de ha nem, akkor kiraknak a rendszerből legfeljebb (de akkor sincs semmi,m 60 nap múlva visszaregelsz), és így az állam fizeti a tb-det.
Nyugdíjara meg felesleges számítania bárkinek is, (új alaptörvény).

lecso10
Válasz ftmatg kommentjére
2013. jan. 19. 8:30

Miért is? Mindenkinek az a jó ha nem szeparálnak el minket. A teremnek, mert nem kell külön kliens stb. A játékosnak, mert van kivel játszania. Az államnak, mert ha a játékosnak van kivel játszania akkor lesz adóbevétel.

Már csak az a kérdés,h megér e pl a ps-nek 100 misit+a sallangot ez a kis ország pár ezer játékosa. A bwin-nek szerintem nem fog játékonként, (sportfogadás, kaszinó, póker, lóverseny) ez már így 400 misi.

Én borítékolom,h nem fognak fizetni, pláne nem ilyeneket teljesíteni,h két hetente bevallás stb, hanem odadobják azt az 500K huf-t a upc-nek meg a többi net szolgáltatónak és kész.
Amúgy meg nem kell készpénznek venni semmit, m még kérdés,h mit szólnak ehhez az Eu-ban stb.
Ha pedig kibabrálnak velünk, akkor lépni kell, vagy messzebbre vagy csak ide egy határ menti városkába.

mati1979
Válasz lecso10 kommentjére
2013. jan. 19. 10:01

.. és így az állam fizeti a tb-det.

csak addig fizeti amíg kapsz álláskeresési támogatást és még utána 30 napig. ez így nálam össz 2,5 hónap volt, közel egy éve magamnak kell fizetni. max kérhetsz rá önkormányzati támogatást, de ha bármilyen tulajdonod van akkor nem kapod meg. nekem van egy kis db szántóm, és akkor még volt egy 10 éves autóm ezért gazdag ember voltam így fizethetem én. az senkit nem érdekel, hogy se a telekből se a roncsautódból nincs jövedelmed....

ftmatg
Válasz lecso10 kommentjére
2013. jan. 19. 10:29

Már csak az a kérdés,h megér e pl a ps-nek 100 misit+a sallangot ez a kis ország pár ezer játékosa. A bwin-nek szerintem nem fog játékonként, (sportfogadás, kaszinó, póker, lóverseny) ez már így 400 misi.

Én borítékolom,h nem fognak fizetni, pláne nem ilyeneket teljesíteni,h két hetente bevallás stb, hanem odadobják azt az 500K huf-t a upc-nek meg a többi net szolgáltatónak és kész.
Amúgy meg nem kell készpénznek venni semmit, m még kérdés,h mit szólnak ehhez az Eu-ban stb.
Ha pedig kibabrálnak velünk, akkor lépni kell, vagy messzebbre vagy csak ide egy határ menti városkába.

Nem hiszem, hogy megérné a internetszolgáltatókat "pénzelni". A licenc egyszeri díj 5 évente a bírság meg lehet akár havonta is. Elég soknak hangzik a 100 millió, ami ugye évente 20. Nem tudom mekkora falat lehet pl. a Stars-nak. Viszont ha kiköhögik és csak nekik éri meg, akkor ugye csak náluk lehet játszani ami meg emeli a játékosszámot. Szerintem ha pl. 25 millió lenne 5 évre akkor egymást taposnák a szolgáltatók. Majd látjuk mi lesz belőle. Egyébként a linkelt oldalon kívül még nem találkoztam máshol ezzel a hírrel. Valaki esetleg?

forzadani3
2013. jan. 19. 10:37

Nem hiszem, hogy megérné a internetszolgáltatókat "pénzelni". A licenc egyszeri díj 5 évente a bírság meg lehet akár havonta is. Elég soknak hangzik a 100 millió, ami ugye évente 20. Nem tudom mekkora falat lehet pl. a Stars-nak. Viszont ha kiköhögik és csak nekik éri meg, akkor ugye csak náluk lehet játszani ami meg emeli a játékosszámot. Szerintem ha pl. 25 millió lenne 5 évre akkor egymást taposnák a szolgáltatók. Majd látjuk mi lesz belőle. Egyébként a linkelt oldalon kívül még nem találkoztam máshol ezzel a hírrel. Valaki esetleg?

konkurens oldalon.

power
2013. jan. 19. 10:46

A licenc egyszeri díj 5 évente a bírság meg lehet akár havonta is. Elég soknak hangzik a 100 millió, ami ugye évente 20. Nem tudom mekkora falat lehet pl. a Stars-nak.

Bagatell. 1db SNE kitermeli majdnem nekik.

lecso10
Válasz mati1979 kommentjére
2013. jan. 19. 11:23

csak addig fizeti amíg kapsz álláskeresési támogatást és még utána 30 napig. ez így nálam össz 2,5 hónap volt, közel egy éve magamnak kell fizetni. max kérhetsz rá önkormányzati támogatást, de ha bármilyen tulajdonod van akkor nem kapod meg. nekem van egy kis db szántóm, és akkor még volt egy 10 éves autóm ezért gazdag ember voltam így fizethetem én. az senkit nem érdekel, hogy se a telekből se a roncsautódból nincs jövedelmed....

Nem kell magadnak fizetni, ezt rosszul tudod, nem tudom miért van ez a közhiedelemben. Én sem fizetek már régóta semmit, és nem is fogok, de a tb-m rendben van, nemrég is voltam dokinál. Ezt direkt megkérdeztem a munkaügyi központban emlékszem.
Azzal,h regeled magad álláskeresőnek, elvileg te együtt működsz az állammal, és mindent megteszel,h minél hamarabb újra munkád legyen. Valamint ha ők találnak a végzettségednek megfelelő munkalehetőséget (sosem fognak), akkor azt elvileg el kell fogadnod. (Gyakorlatilag meg mondod a néninek,h nincs kedved ehhez, majd más meg örülni fog neki) és kész. :)
Az,h milyen tulajdonod vagyonod stb van, az akkor fontos, ha pl rendszeres szociális segélyt igényelnél. Természetesen ha már van egy trabantod, akkor nem vagy rá jogosult. :) Ha a családodban az egy főre eső jövedelem meghaladja a 30k-t, már akkor sem.

Élő ügyfélszolgálat