nyíregyházi munkaügyi kp tájékoztatása alapján fizetem. És utána NAVnál vagy hol kellett adatlapot tölteni,ott sem szóltak,hogy nem kell.
Fura.....
"Aki ellátást kap tőlük, annak rendezve van a TBje is"
Ha regelve vagy, ez már annak számít.
"Aki ellátást kap tőlük, annak rendezve van a TBje is"
Ha regelve vagy, ez már annak számít.
Ha már ennyire témánál vagyunk. Mi van akkor ha a suli rosszul jelentette le a dolgokat (konkrétan sehogy) és kijött, hogy 2008 óta nem vagyok fizetve. Szerencsére igazolást tudok szerezni, de állítólag túlfutóként amikor a szakdogámat írtam, már nem voltam biztosítva. Tehát visszamenőleg nagyjából 2011 június+ 45 nap óta nem vagyok biztosítva. Ilyenkor időpontot kell kérnem a NAV-tól vagy csak bemegyek mint egy bankfiókba és kivárom a sorom? A teljes hiányzó összeget kérni fogják vagy lehet kedvezményt kérni? Lehet részletben fizetni?
Nem számít annak. A regisztrált álláskeresőnek addig van biztosítási jogviszonya, amíg pénzbeli ellátást (állás keresési járulék/segély, átképzési támogatás) kap.
Itt meg tudod nézni ki számít biztosítottnak:
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBELLAT/ELLATASMO/BIZTOSITOTTAK_2012_02.PDF
Vigyázni kell vele, mert én úgy tudom, h ha elmulasztod a bejelentkezést azt 5 évre visszamenőleg behajthatják rajtad és még meg is büntethetnek bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt, amire jöhet még a késedelmi kamat is.
Ha már ennyire témánál vagyunk. Mi van akkor ha a suli rosszul jelentette le a dolgokat (konkrétan sehogy) és kijött, hogy 2008 óta nem vagyok fizetve. Szerencsére igazolást tudok szerezni, de állítólag túlfutóként amikor a szakdogámat írtam, már nem voltam biztosítva. Tehát visszamenőleg nagyjából 2011 június+ 45 nap óta nem vagyok biztosítva. Ilyenkor időpontot kell kérnem a NAV-tól vagy csak bemegyek mint egy bankfiókba és kivárom a sorom? A teljes hiányzó összeget kérni fogják vagy lehet kedvezményt kérni? Lehet részletben fizetni?
Mikor lejárt a munkaviszonyom a 46. napon már ott is voltam a NAV irodában( nem kellett előzetes bejelentkezés). Ott kérvényeztem a saját TB fizetést, 1-2 papír aláírása után már kaptam is a sárga csekkeket. Havi 6390 forintocska.
Magadtól semmiféleképp ne menj utána, csak magadra vonnád a figyelmet feleslegesen. Szerezz igazolást,h legyen, azzal nem vesztesz semmit, nem a te hibádból/mulasztásodból nem volt fizetve a tb-d.