Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Shaikon
Válasz netfalo kommentjére
2013. jan. 20. 14:43

Van 1-2 szép pont ami miatt a kisebb termek szerintem kiesnek.

lecso10
Válasz KisMuck kommentjére
2013. jan. 20. 14:48

Lecsó mentalitását becsmérled/becsmérlitek??? Cigány mentalitásról beszéltek, miközben(feltéve, ha tényleg fizetgettek, mint a rabszolgák és nem csak a lojális nagy magyart játszátok...)) a befizetett adókból pont ezeket tápolják? LOL! Fizessetek csak, lehet, h majd 1× minden jóra fordul....Geccc, hihetetlen majmok élnek ebben az országban(nyilván azért is létezik ilyen formában)! Persze gondolom azért, ha munkahelyen, "ismerőstől", jóbaráttól vm olcsón megszerezhető/leesik a kamionról, azt kéritek ugye?! Nagyon jó szó is van erre: képmutatás. Lehet frcsögni.

Ha látnák az emberek,h jó helyre megy a pénz, látni,h tesz az állam az egyénért, akkor még a hozzám hasonló senkiháziak is fizetnének normálisan (persze elfogadható mértékben). :) Így pedig pénzkidobás, ha tetszik ha nem, el kell fogadni. Ha valaki ennek ellenére kidobja a pénzét az ablakon, hát tegye, de aki tud összeadni az nem fog.

ftmatg
Válasz apuka77 kommentjére
2013. jan. 20. 14:58

A teljes tervezet...

Köszönjük az infót!
Úgy látom, hogy a 90 nap amit az előbb emlegettem az pont hatályát veszti.

2. személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény módosítása

9. § A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 76. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Nem számít jövedelemnek a jogszerűen szervezett, a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a sorsjátékból, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, bingójátékból, a kártyateremben szervezett kártyajátékból, valamint a távszerencsejátékból származó nyeremény.”

Számomra ez a legszebb rész az egészben... :D :D :D

ellenseg
Válasz dr.drogba kommentjére
2013. jan. 20. 15:54

Blokkolás? Te miröl beszélsz?
Szó nincs ilyenröl sehol!

Ha piszok jóhiszemű vagyok és azt feltételezem, tényleg lesznek olyan termek, amelyek egyáltalán kérik a licenszt, akkor is hónapokig elérhetetlen lehet egy terem, mivel a blokkolásról szóló törvényt bármikor meghozhatják. Pl. mi lesz azokkal a pénzekkel, amik olyan termekben ragadnak, amik nem is akarnak licenszt kérni?

BennyGothiv
Válasz ellenseg kommentjére
2013. jan. 20. 16:24

Ha piszok jóhiszemű vagyok és azt feltételezem, tényleg lesznek olyan termek, amelyek egyáltalán kérik a licenszt, akkor is hónapokig elérhetetlen lehet egy terem, mivel a blokkolásról szóló törvényt bármikor meghozhatják. Pl. mi lesz azokkal a pénzekkel, amik olyan termekben ragadnak, amik nem is akarnak licenszt kérni?

Vpn? 10K vonat-bécs netkv? Nem ragad bent a roll..

Galambos Tarzan
Válasz ftmatg kommentjére
2013. jan. 20. 16:40

Számomra ez a legszebb rész az egészben... :D :D :D

Számomra meg ez:

f) 41. §-ában az „1. § (3) bekezdés e) és f) pontja, 1. § (5b) bekezdése, 1. § (7) bekezdése, 2. § (1) bekezdése, 26. § (1a) és (1b) bekezdése, 26. § (22)-(25) bekezdése, 29/C. § (4)-(8) bekezdése, 37. § 23. pontja” szövegrész helyébe az „1. § (3) bekezdés e) pontja, 2. § (1) bekezdése, 29/C-29/L. §-a, 37. § 21., 26-29. pontja” szöveg

szöveg lép.

:D :D

fodi91
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. jan. 20. 17:19

A tervezetet elolvasva elég korrekt. Sokkal rosszabbra számítottam. A Stars tuti fog licenszet igényelni. A Party is eléggé valószínű. Amit bánok, hogy Ipokeres terem nem nagyon esélyes, mert ott a legtöbbnél van kaszinó/sportfogadás is ami a pókerrel együtt 300M-ba kerülne. Annyit meg nem fognak fizetni. Amelyik meg csak pókerrel foglalkozik (pl. Everest) ott meg nincs elég forgalom, hogy megérje. Pedig az akadémiás racet megnézve ha csak a pókert nézzük egy William Hillnek tuti megérné, de a sportfogadásnál illetve a kaszinó résznél már nem hiszem, hogy megtérülne a 100M.

ftmatg
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. jan. 20. 17:23

Számomra meg ez:

f) 41. §-ában az „1. § (3) bekezdés e) és f) pontja, 1. § (5b) bekezdése, 1. § (7) bekezdése, 2. § (1) bekezdése, 26. § (1a) és (1b) bekezdése, 26. § (22)-(25) bekezdése, 29/C. § (4)-(8) bekezdése, 37. § 23. pontja” szövegrész helyébe az „1. § (3) bekezdés e) pontja, 2. § (1) bekezdése, 29/C-29/L. §-a, 37. § 21., 26-29. pontja” szöveg

szöveg lép.

:D :D

Ezen szép rész felett én valahogy átsiklottam. :) Sosem értettem, hogy miért nem emberibb formában jelennek meg az ilyenek. Ráadásul a közlönyben is így hirdetik ki. Elő kell kotorni a teljes törvényt ha az ember nem akar napokig bogarászni.

ftmatg
Válasz ellenseg kommentjére
2013. jan. 20. 17:26

Igen. Arról nem szól a fáma, hogy pl. lesz-e átmeneti idő a licenckérés lehetőségének kezdete ill. a tiltás között. Annak akinek van mit szerintem érdemes lesz kivenni ill. pl. FTP-ről áttenni a Stars-ra mert ha lesz olyan terem aki kér licencet, akkor ők biztosan. (Ez utóbbi persze csak remény és nem bennfentes információ. :D )

apuka77
Válasz fodi91 kommentjére
2013. jan. 20. 17:31

A tervezetet elolvasva elég korrekt. Sokkal rosszabbra számítottam. A Stars tuti fog licenszet igényelni. A Party is eléggé valószínű. Amit bánok, hogy Ipokeres terem nem nagyon esélyes, mert ott a legtöbbnél van kaszinó/sportfogadás is ami a pókerrel együtt 300M-ba kerülne. Annyit meg nem fognak fizetni. Amelyik meg csak pókerrel foglalkozik (pl. Everest) ott meg nincs elég forgalom, hogy megérje. Pedig az akadémiás racet megnézve ha csak a pókert nézzük egy William Hillnek tuti megérné, de a sportfogadásnál illetve a kaszinó résznél már nem hiszem, hogy megtérülne a 100M.

Én is így gondolom vagyis kb. ugyan ezt tudom csak leírni erről: De ha szolgáltatásonként 100 millióba kerül az engedély akkor nem sok terem marad. Ahol van sportfogadás, póker, kaszinó ott alapból az engedély 300 millió lenne ezt egy kis terem nem engedheti meg magának. A magyar piac nem nagy, nem olyan, mint egy Francia vagy egy Spanyol. Jó lesz, mert legális lesz, de más szempontból meg nem, mert "szegregált" lesz az egész kevés teremmel. Vagyis a nagyok váltanak ki engedélyt a kicsik meg nem, hiszen nem éri meg nekik. És az FTP pl. nem kért engedélyt egyik zárt piacon sem, csak a Ps. 100%, hogy a mostani termek nagy része nem lesz elérhető Magyarországról. Ne legyen igazam, de eddig ez volt a trend minden olyan országban, ahol lett törvény.

Élő ügyfélszolgálat