Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

cincinatus
Válasz NovaTerra kommentjére
2013. ápr. 23. 21:40

1. Bwin -Pary kivonulásról semmi hivatalos nincs. Ettől függetlenül persze lehet igaz.

2. Az akadémia felsorolt 17 országot. Logikus, hogy a magyar szabályozás miatt még plusz tizenhat országból kivonulnak.

Nem állítottam olyat, hogy ezért vonulnak ki a többi 16 országból is, de a magyar szabályozás és a hirtelen távozás között viszont kapcsolatot látok. A Partypoker mindig nagyon figyelt arra, hogy nem működjön totálisan illegálisan egyik országban se és tudták hogy nálunk milyen szabályozás lesz. Viszont ez azt vetíti előre, hogy nem nagyon akarnak itt licencelni... Legalábbis egyelőre.

A szabályozás nagy előrelépés a korábbi tervezetekhez képest, az is jó, hogy a játékosoknak nem kell adót fizetni, viszont az adó akkor is soknak tűnik + mi arra a garancia hogy a koncessziós díj jövőre nem pl. 1 milliárd forint lesz???

fLeSs
Válasz cincinatus kommentjére
2013. máj. 6. 12:36

Szasztok!

Érdekelne, hogy mi a helyzet itthon ezzel az egész szabályozásüggyel? Engem igazából az adózás része érdekel. Találtam egy ilyen oldalt: Elkészült az online szerencsejáték szabályozás tervezete

Ez ha jól látom csak egy tervezet, és az szerepel benne, hogy "A játékosok számára jó hír, hogy az online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelem adó alól. "

Szóval ez hatályba lépett már? Vagy ha nem, akkor mikor fog?

NovaTerra
Válasz netfalo kommentjére
2013. máj. 6. 12:38

Nem lépett hatályba. Kérdezd meg a honatyáktól, hogy mikor akarják megszavazni! De előtt még elküldik Brüsszelbe, hogy nekik tetszik-e. Szóval nem holnap fog életbe lépni.

Greyboy
Válasz fLeSs kommentjére
2013. máj. 6. 12:39

Szasztok!

Érdekelne, hogy mi a helyzet itthon ezzel az egész szabályozásüggyel? Engem igazából az adózás része érdekel. Találtam egy ilyen oldalt: Elkészült az online szerencsejáték szabályozás tervezete

Ez ha jól látom csak egy tervezet, és az szerepel benne, hogy "A játékosok számára jó hír, hogy az online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelem adó alól. "

Szóval ez hatályba lépett már? Vagy ha nem, akkor mikor fog?

Olvass vissza pár oldalt a topikban...

fLeSs
Válasz Greyboy kommentjére
2013. máj. 6. 12:42

Közben találtam egy újabb hírt: Index - Gazdaság - Benyújtották az internetes szerencsejátékról szóló törvényjavaslatot
Május 13-án lesz a szavazás.

NovaTerra
Válasz netfalo kommentjére
2013. máj. 6. 12:45

Akkor le vagyok maradva. Mégis csak ma-holnap már szavaznak is elvileg.

ftmatg
2013. máj. 6. 13:32

Akkor le vagyok maradva. Mégis csak ma-holnap már szavaznak is elvileg.

Igen. Az EB a jövő hét hétfői határidőig kell, hogy reagáljon a benyújtott tervezetre. Ezért tették akkorra a szavazást. Szóval vagy arany vagy fekete hétfő lesz. :) Attól függően mi történik és ki mit szeretne. Én személy szerint a szabályozott termeknek meg az adómentes nyereményeknek jobban örülnék mint a másik alternatívának.

kanrich_
2013. máj. 6. 13:33

Ma reggel háromszor hallottam a rádióban, hogy ma kerül a honatyák elé. A mai program utolsó pontja lesz. Legalábbis ezt mondták.

titcar
Válasz ftmatg kommentjére
2013. máj. 6. 13:40

sokra nem megyünk vele, ha senkinek nem adnak liszenszt, csak a haveroknak (szrt)...

gorcsy
Válasz titcar kommentjére
2013. máj. 6. 13:52
Élő ügyfélszolgálat