az a legnagyobb röhej a lottóban, hogy a népek olyankor veszik amikor hatalmas összeg gyűlt be. 100 vagy 200 millió forint pont ugyanakkora változást hozna a derék zizegő melegítős életében, mint kétmilliárd, de ezt nehéz belátni. az etológiában ezt hívják szupernormális ingernek.
Mindig nagyot ámulok amikor elsétálok a helyi lottózó előtt, és hétről hétre sorban állnak(!) az emberek,h feladják a lottószelvényeket. Egyszer már nem bírtam szó nélkül és megkérdeztem egy helybéli srácot, aki épp 15 ezer forintért adott fel ötöslottót,h most ez WTF?? Mindezt egy átlag bérből élő valaki. Azt mondta,h most nagy a nyeremény, most megéri kockáztatni, növeli az esélyét stb.
Felvilágosítottam,h remélem azt tudja,h a telitalálatra 1:44millió az esélye, vagyis annyi az esélye, mint ha jönne az orosz hadsereg 44 millió katonával és neki egyedül kellene legyőznie őket. És most nem kis befektetéssel annyira megnövelte az esélyét, mintha még kapna maga mellé még 60 katonát a 44millió orosszal szemben.
Nagyobb az esély arra, hogy valaki a lottó kitöltésekor meghal, mint arra hogy megnyerje az 5öst, na én ezért nem lottózok :)
Szerintem a lottónál nem feltétlenül a nyeremény lehetősége az egyetlen amit megveszel a szelvényedért, hanem az álmodozás amit 1 hétig kapsz, hogy mire költenéd a nyereményed (ez is egyfajta drog, ami kiszakít a mindennapokból). Igaz erre bőven elég lenne 1 szelvény 200 Ft-ért, nem kellene 15k-t elverni rá.
Szerintem a lottónál nem feltétlenül a nyeremény lehetősége az egyetlen amit megveszel a szelvényedért, hanem az álmodozás amit 1 hétig kapsz, hogy mire költenéd a nyereményed (ez is egyfajta drog, ami kiszakít a mindennapokból). Igaz erre bőven elég lenne 1 szelvény 200 Ft-ért, nem kellene 15k-t elverni rá.
Vállalkozás: A százmilliós pókernyeremények felkeltették a NAV érdeklődését - HVG.hu
Vállalkozás: A százmilliós pókernyeremények felkeltették a NAV érdeklődését - HVG.hu