Azért még mindíg jobb, mintha nem adóznál és szemet szúr egy rosszakaró szomszédnak, hogy semmit nem csinálsz mégis élsz, mint Marci a hevesen és feljelent aztán rádszáll a NAV és mindened felforgatja, rádnyom pár milla bírságot meg egy jó kis felfüggesztett szabadságvesztést 1-2 évet. Szerintem inkább 142 ezer adózott jövedelem, mint 3 milliós bírság, meg 1,5 év felfüggesztett. Ez az én véleményem.
Azt tudom, hogy a Majka egy időben nagyon hangoztatta milyen jól megy neki a póker és mennyi pénzt nyert vele eddíg, neki például utólagosan kellett adózni a póker jövedelme után miután rászállt a NAV. Amúgy meg nem tudom, hogy van a szabályozás, mert nem néztem utána, de szerintem mióta legális a póker, a termek leadózzák a nyereményadót, így amit élőben nyersz az már adózott nyeremény, legalábbis régen dolgoztam kaszinóban és ott így működött.
Azért még mindíg jobb, mintha nem adóznál és szemet szúr egy rosszakaró szomszédnak, hogy semmit nem csinálsz mégis élsz, mint Marci a hevesen és feljelent aztán rádszáll a NAV és mindened felforgatja, rádnyom pár milla bírságot meg egy jó kis felfüggesztett szabadságvesztést 1-2 évet. Szerintem inkább 142 ezer adózott jövedelem, mint 3 milliós bírság, meg 1,5 év felfüggesztett. Ez az én véleményem.
3x%-os adóval hozz már ki pozitívra egy MTT-SNG ROI-t értelmes téten plz. Majd közöld az eredményeket! Thy
3x%-os adóval hozz már ki pozitívra egy MTT-SNG ROI-t értelmes téten plz. Majd közöld az eredményeket! Thy
ROI: 5%
Adózás után: ROI:3,22%
Adóbevalláskor olyan adatokat kell megadni, amik visszaellenőrizhetők.
Azt, hogy ki hány buyinnel volt benne és mennyit nyert, jelenleg semmilyen módon nem tudja követni a NAV, és nem is fogja tudni, amíg nincs tükörszerver.
Most még csak egyetlen alapja lehet az adózásnak, ez pedig a kiutalt összeg.
"A magánszemély az önálló tevékenységéből származó bevételével szemben elszámolhatja a bevétel megszerzésével kapcsolatban felmerült költségeit, azaz jogosult arra, hogy a verseny során megszerzett összegből levonja a versennyel kapcsolatos költségeit, jellemzően a nevezési díjat."
Ha én erre azt mondom, hogy a nyereményből elszámolom költségként az előző 12 verseny nevezési díját senki nem szólhat semmit, mert az volt a befektetés/gyakorlás arra a tornára amit megnyertem, tehát a nyereményből elszámolom! :)
értő olvasás 1-es.
az adóalap nem csökkenthető a buyin-nel, ezt felhasználva gondold át. de nem sak az egész topik, de meg az elmult masfel oldal is errol szol.
Kedves Masikati!
Éppen az általad idézett NAV állásfoglalás életidegen volta a probléma forrása. Írok egy példát, hogy értsd mekkora hülyeség ahogyan adóznod kellene. Maradjunk a pókerversenynél, mert a cash game-mel láthatóan semmit sem tud és akar kezdeni a hivatal. Tehát pl. egy hónapban lejátszol 100 db versenyt amire az össz. nevezeési díjad 1000$. A 100-ból 10-ben pénzbe is érsz és a 10 versenyen összesen 1500$-t nyersz. Tehát igazából 500$ nyereséged keletkezik, így logikusan kellene kb. 200$ adót fizetned és maradna 300$-od. De! A NAV szerint csak a 10 verseny nevezési díját tekintheted ráfordításnak (hiszen a többin nem szereztél jövedelmet, le van sz...va). Így az 1500$-ból 100$-t vonhatsz le vagy veheted a 90%-os szabályt. Ez utóbbi itt kedvezőbb, ezért 1350$ adóalapból adózol kb. 540$-t.
Könnyen kiszámítható, hogy mennyi pénzed is marad ezek után.
Az a nagy probléma, hogy a NAV szerint minden egyes nyereményedből külön-külön kell adóznod, a köztük lévő nyeretlen versenyeidre meg nagy ívben tesznek. Ez kb. olyan, mintha egy vállalkozás nem számolhatná el költségként az áram-, gáz-, víz fogyasztást, és egyéb járulékos költségeket, mert azok nem közvetlenül a bevétel megszerzésével kapcsolatosan merültek fel.
Remélem most már érthetőbb, hogy mi a gond a jelenlegi "szabályozással".