evétel egészét jövedelemnek kell tekinteni.
(4) Nem számít jövedelemnek a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a sorsjátékból, a pénznyerő automatából, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, bingójátékból, továbbá a kártyateremben szervezett kártyajátékból származó nyeremény.
Tehát a jelenlegi SZJA törvény szerint, csak a sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból és a fogadásból származó nyeremény SZJA köteles (minősül jövedelemnek), míg a többi NEM.
... Hogy egyrészt az online szerencsejátékot kivették a szerencsejáték szervezése törvényből, nem vonatkozik rá semmilyen szabály onnan...
Se a szerencsejáték törvény, se az SZJA törvény nem tesz különbséget az online és az élő szerencsejáték között.
A hivatkozott APEH állásfoglalás a korábbi szabályozásra vonatkozott, ezért tekintette un. egyéb bevételnek az (online) pókert, de mostmár nem az, mivel bekerült a szerencsejáték törvénybe.
Csak az, hogy rossz az érvelés, a hatályos SZJA törvény szerint:
76. § (1) A nyeremény esetében - ha az nem tartozik a kamatjövedelemre vonatkozó rendelkezések hatálya alá - a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényben meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból, valamint a fogadásból származó nyeremény (a továbbiakban: adóköteles nyeremény) címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni.
(4) Nem számít jövedelemnek a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a sorsjátékból, a pénznyerő automatából, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, bingójátékból, továbbá a kártyateremben szervezett kártyajátékból származó nyeremény.
Tehát a jelenlegi SZJA törvény szerint, csak a sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból és a fogadásból származó nyeremény SZJA köteles (minősül jövedelemnek), míg a többi NEM.
Se a szerencsejáték törvény, se az SZJA törvény nem tesz különbséget az online és az élő szerencsejáték között.
A hivatkozott APEH állásfoglalás a korábbi szabályozásra vonatkozott, ezért tekintette un. egyéb bevételnek az (online) pókert, de mostmár nem az, mivel bekerült a szerencsejáték törvénybe.
Mi? Nem kivették, hanem most tették bele.
Pont hogy nem számít jövedelemnek a befolyt pénz az szja törvény szerint.
Adózni csak az után kell amit tételesen felsorol a törvény, márpedig én a 76. § (1) bekezdésében nem látom az online pókert vagy a távszerencsejátékot.
Szóval én tartom magam ahhoz, hogy örülünk :)
Adózni csak az után kell amit tételesen felsorol a törvény, márpedig én a 76. § (1) bekezdésében nem látom az online pókert vagy a távszerencsejátékot.
Szóval én tartom magam ahhoz, hogy örülünk :)
de mostmár nem az, mivel bekerült a szerencsejáték törvénybe.
És adózunk is utána 20 %-ot a termeken keresztül.
Innentől már nem minősül egyéb jövedelemnek, mert szabályozza a szerencsejáték törvény.