csak az a kérdés, hogy a távszerencsejáték a törvény betűje szerint szerencsejáték-e mert ha igen akkor szerencsejáték törv vonatkozik rá, ami meg jó.
Az ún. szerencsejáték tv. (1991. évi XXXIV. törvény) egyetlen betűje sem foglalkozik a játékosokkal, csak a szervezőkkel.
A játékosok adózását a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény szabályozza.
Nem hinném, hogy itt értelmesebb lenne a szabályozás, mint ott, ha ez nem változik én bizonyos vagyok benne, hogy nyerő játékosaink dobbantanak innen véglegesen (én is). Nem muszáj épp itt elkölteni a külföldről hozott devizát, az országnak úgy látszik csak vesztőkre lesz szüksége.
Tegnap életbel lépett a belga szabályozás. A helyzet nagy vonalakban:
A pókertermeknek adót kell fizetniük. Ennek összegét nem tudom pontosan, de a pokerstars úgy oldotta meg a kompenzációt a saját maga számára, hogy a belga játékosok sokkal kevesebb VIP juttatást kapnak, nem tudnak cash bónuszt vásárolni (meg mást se nagyon, max 1-2 pulcsit), és bónuszokat sem nagyon kapnak. Mindezzel együtt legalább maradtak a nagy player pool-ban, nincsenek elszeparálva.
A pókertermek mellett a játékosokank is adót kell fizetniük, amennyiben rendszeres játékosok. Azt, hogy egy játékos rendszeres-e, az adóhatóság dönti el.
A játékosok éves szinten az alábbiak szerint adóznak a tiszta nyereményükből:
0,01- 8.070 EUR
25 %
8.070,00 - 11.480,00 EUR
30 %
11.480,00 - 19.130,00 EUR
40 %
19.130,00 - 35.060,00 EUR
45 %
35.060,00 EUR fölött
50 %
Úgy tudom - de nem teljesen biztos az információ - , hogy a teljes nyeremény aszerint adózik, amely sávba esik. (Tehát nem az van, hogy az első 8070 nyereményed mindenképpen csak 25%-ot adózik.)
Ez eléggé rosszul hangzik.
Ez a bónuszmegvonás tuti?
Egy platinumstar sng játékosnál a kp bónusz megvonás a fee 22%-os növelésének felel meg.
A nemrég megszavazott törvény 20%-os adót kér a teremtől(amit a fee 20%-os növelése kompenzálna).
Jellemző az ottani viszonyokra...Nagy a szabadság, mindent szabad...csak jó alaposan nyúlj a zsebedbe.
omg ez a belga szabalyozas mekkora szopas
Ja, és egy nagyon fontos elemet kifelejtettem.
A termeknek kötelező "bankroll protection"-t alkalmazniuk, ami azt jelenti, hogy a játékos 10 órányi játék alatt nem veszíthet többet, mint $700. Ha eléri a $700-as veszteséget, 5 napra zárolják az account-ját!!
Ez nyilván a filléres játékosoknak nem nagy probléma, de képzelj el egy HS játékost (vagy akár csak egy NL400-as regulart), aki kb. 1 beülő bukást engedhet meg magának, különben 5 napra zárolják az account-ját.
Tovább rontja a helyzetet, hogy a 10 órás periódusba csak a tiszta játékidő számít bele, tehát hiába ülsz ki 10 órára amikor már $600 bukónál tartasz, amíg nem játszol nem ketyeg az óra.
Gyakorlatilag lehetetlenné tették a pókerből való megélhetést.
Ez eléggé rosszul hangzik.
Ez a bónuszmegvonás tuti?
Egy platinumstar sng játékosnál a kp bónusz megvonás a fee 22%-os növelésének felel meg.
A nemrég megszavazott törvény 20%-os adót kér a teremtől(amit a fee 20%-os növelése kompenzálna).
Egyébként pl. a PS-en mitől számítasz magyarnak? Vagy belgának?
Csak a lakcím?