Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Zoleee
Válasz ihaveadream kommentjére
2011. okt. 21. 15:57

Amúgy amióta megszületett a törvény az Akadémia nagyon hallgat. Nem hiszem el, hogy az ő kapcsolatrendszerükkel nem tudják azt, hogy bárki elkezdett e engedélyekért folyamodni. Vagy bármi. Mindennel foglalkoznak, csak ezzel, a számunkra legfontosabb kérdéssel nem. Kéretik nem törölni.

Tudtommal több terem is írt már a kedves állambácsinak, hogy most mégis merre, hogyan, de állambácsi még csak válaszra sem méltat, mondván ők most very elfoglaltak...

A sportfogadást és kaszínót kínáló óriások mint a Bwin vagy mondjuk a Sportingbet most kopogtatnak a különböző politikusok ajtajain, hogy azért a sporfogadást és a kaszínót tessék már bele tenni a távszerencsejáték fogalmába.

Kb ennyi történik jelenleg. Semmi konkrétum nincsen.

Kis személyes kiegészítés a részemről: Még ha érvénybe is lép a törvény január 1-én (én továbbra is úgy értelmezem, hogy van egy év türelmi idő) és netán blokkolják az oldalakat, az nem jelenti azt, hogy mi mint játékos nem tudunk tovább játszani. Csak a honlapokat tudják blokkolni és ahhoz is kell egy végrehajtási utasítás. A szoftvert nem tudják...

Igazából csak a sportfogadás és a kaszinó engedélyézésének hiánya zavar bele a képletbe, mert ha engedélyezve lenne, akkor minden menne mint a karikacsapás.

Szvsz az a kérdés melyik lobby csoport tud több pénzt mozgósítani a sportfogadási piac érdekében, a szerencsejáték zrt vagy az online gaming iparág?

Ha nem veszik bele a sportfogadást és a kaszinót a módosításba, azaz a Szzrt lobbyija nyer, akkor sem hiszem, hogy lesz mérvadó változás a játékosok számára, hiszen ahogy korábban írtam a szoftvert nem tudják tiltani, tehát a már aktív játékosok továbbra is tudnak majd játszani...

Ha meg a befizetési eszközöket akarják letiltani, max a bankokat tudják utasítani, de manapság ki használ már befizetésre bankot...

Mivel meg pénzt akarnak látni az egészből, én a helyükben elfogadnám az online gaming iparág javaslatait ;)

Nem sok értelme lenne egy szabályozást hozni, mondván ebből majd folyik a pénz, majd mindent blokkolni...

vlp
Válasz Zoleee kommentjére
2011. okt. 21. 16:18

Az adózással kapcsolatban esetleg van vmi előrelépés?
Van már egyértelmű állásfoglalás/értelmezés/biztos információ?
Vagy legalább annyit, hogy ha semmihez nem nyúlnak, jan 1-től adót kell fizetni vagy nem? Illetve, ha van ez az egy év türelmi idő - akkor egy évig nem kell a NAV felé adatokat biztosítani, tehát mindenki eldönti fizet-e mint eddig?

(Tudom, hogy sok helyen van erről infó, de nem tudtam kiszűrni melyiket vegyem komolyan...)

Ha a szoftvert nem blokkolják, és játszunk (nyerünk) a kifizetéshez akkor is a terem honlapja kell (ongame), vajon az ilyen jellegű "átirányítást" blokkolt honlap esetén végbe tud menni?

danfiu
2011. okt. 21. 16:19

Nah nalunk is beindultak a targyalasok/szabalyozasok, de meg sok fejlemeny nincsen.Probalok olvasgatni a neten..

Zoleee
Válasz vlp kommentjére
2011. okt. 21. 16:49

Az adózással kapcsolatban esetleg van vmi előrelépés?
Van már egyértelmű állásfoglalás/értelmezés/biztos információ?
Vagy legalább annyit, hogy ha semmihez nem nyúlnak, jan 1-től adót kell fizetni vagy nem? Illetve, ha van ez az egy év türelmi idő - akkor egy évig nem kell a NAV felé adatokat biztosítani, tehát mindenki eldönti fizet-e mint eddig?

(Tudom, hogy sok helyen van erről infó, de nem tudtam kiszűrni melyiket vegyem komolyan...)

Ha a szoftvert nem blokkolják, és játszunk (nyerünk) a kifizetéshez akkor is a terem honlapja kell (ongame), vajon az ilyen jellegű "átirányítást" blokkolt honlap esetén végbe tud menni?

Ezen kérdéseket nem tudom megválaszolni, mivel semmilyen információim nincsenek ezen a téren.

Szvsz azt amit törvénybe foglaltak lehetetlen ennyi idő alatt megvalósítani. Mind a termek, mind az állam részéről szükséges dolgok setupolása jóval több időt vesz igénybe. 2012 január 1. tarthatatlan dátum...

KrumpliGuy
2011. okt. 21. 17:06

Ha januártól esetleg blokkolják az oldalakat, oké, hogy a szoftver működni fog, de pl. Starsnál a frissítéseket is le tudjuk majd tölteni? (nem nagyon értek hozzá)

vlp
2011. okt. 21. 17:43

Ezen kérdéseket nem tudom megválaszolni, mivel semmilyen információim nincsenek ezen a téren.

Szvsz azt amit törvénybe foglaltak lehetetlen ennyi idő alatt megvalósítani. Mind a termek, mind az állam részéről szükséges dolgok setupolása jóval több időt vesz igénybe. 2012 január 1. tarthatatlan dátum...

Azért köszönöm a választ.

OFF:
Úgy gondolom, hogy nincs tarthatatlan dátum - legfeljebb nem lesz tökéletes, módosítani kell.
pl., bármilyen üzlet nyitási határideje.
Vagy a kedvencem: Románia az IMF nyomásra áfát emelt. jún 28-án megszavazta a parlament, hogy július 1-től ez van. A "közlönyben" július 11-én jelent meg... július 2-től július 4-ig négy általam ismert céget büntettek meg. Az egyiket úgy, hogy nem is nyitott ki, mert nem volt kész a rendszere...
Az eset IGAZ.

zolih
2011. okt. 21. 18:14

Csak a honlapokat tudják blokkolni és ahhoz is kell egy végrehajtási utasítás. A szoftvert nem tudják...

De csak ha a terem nem tilt.
Konkrétan a bet24-et (ongame) kérdeztem meg hogy akarnak-e licenszet és azt mondták , hogy még vizsgálják, de ha nem lesz licenszük akkor nem akarnak a törvénnyel szembemenni és simán bannolnak .

yodalino
Válasz zolih kommentjére
2011. okt. 21. 18:23

De csak ha a terem nem tilt.
Konkrétan a bet24-et (ongame) kérdeztem meg hogy akarnak-e licenszet és azt mondták , hogy még vizsgálják, de ha nem lesz licenszük akkor nem akarnak a törvénnyel szembemenni és simán bannolnak .

Bocs ha esetleg a 140. vagyok aki ilyet kérdez, de pl a Te példádnál maradva, itt a teremnek az állampolgárság számít vagy a bejelentett lakcím?

WARETRAPS
Válasz yodalino kommentjére
2011. okt. 21. 18:26

Bocs ha esetleg a 140. vagyok aki ilyet kérdez, de pl a Te példádnál maradva, itt a teremnek az állampolgárság számít vagy a bejelentett lakcím?

az számít hogy hol élsz ténylegesen, azaz hol a lakcímed.
Ha más országban élsz akkor ottani hivatalos okmányokkal és a neveden lévő közüzemi számlákkal kell igazolnod ezt a tényt

yodalino
Válasz WARETRAPS kommentjére
2011. okt. 21. 18:30

köszi a gyors választ!

Élő ügyfélszolgálat