Hát majd Szusza és társai is szépen a zsebükbe nyúlnak és csengetnek a NAV-nak azokért a nyereségekért, amit 2012 után szereznek. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy kánaán lesz 80 éves korukig:) Viszont egy dolgot sokan nem vesznek figyelembe. Sokan csak azt látják amikor mmondjuk $50,000-t nyer, de azt nem, amikor csak bukik. Szóval a szubjektív nyeresége (amit mi gondolunk) évente 1 millió dollár körül van, közben a valós profitja valszeg max ilyen 100-200 ezer dollár. Ami nem kevés, de közel sincs a millához.
Hát majd Szusza és társai is szépen a zsebükbe nyúlnak és csengetnek a NAV-nak azokért a nyereségekért, amit 2012 után szereznek. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy kánaán lesz 80 éves korukig:) Viszont egy dolgot sokan nem vesznek figyelembe. Sokan csak azt látják amikor mmondjuk $50,000-t nyer, de azt nem, amikor csak bukik. Szóval a szubjektív nyeresége (amit mi gondolunk) évente 1 millió dollár körül van, közben a valós profitja valszeg max ilyen 100-200 ezer dollár. Ami nem kevés, de közel sincs a millához.
Igen elösször a magyar,majd utána a többi egész Európából,legalább is a nagyrészük.
Ha nem vetted volna észre,egész Európában,söt az Usa-ban is elkezdték a szabályozást,és vszinüleg mindenhol hasónló lesz.
Tehát 1-2 év és ha megadóztatják a játékosokat is akkor behal az egész.
Továbbra sem válaszoltál rá ha offline adómentessé tették ,akkor miért kellene nekem online adóznóm?
Miért mondod,hogy adózzunk?
Ez egy szolgáltatás,ami az emberek 80-90%-nak csak szórakozás!
egy félelmem azért van ...
mi van akkor, ha a hozzáférés adott egy site szerveréhez és abban láthatóvá válik egy játékos előélete (2012.01.01. előtti időszakról beszélek) - persze ez gondolom csak akkor járható, ha azt a site lehetővé teszi. gondolom, nem túl bonyolult egy időkorlátot betenni
ugyanis ha látja, semeddig nem tart egy újabb módosító rendeletet hozni, a korábbi évek nyeresége utáni adózásról:)
azért erre is láttunk már hasonló példákat:)
Nem láthattál mert az uniós jogszabályok ezt a lehetőséget kizárják.
mármint a tervezetre, természetesen
nyilván, erős kutya az unio, de azért szeretünk vele dacolni:)
Nem kell rögtön támadni még ha ilyen is az alap habitusod. De észrevettem. És tudsz tenni ellene valamit? Ha meghal, akkor meghal. De ez nem attól fog függni, hogy MO-n lesz vagy nem lesz adózás. Jól el lehet bújni eme 80-90%-nak csak szórakozás dolog mögé, meg is teszitek serényen:) Visszakérdezek? Neked az? Nekem az? És még sok 100 játékosnak itt a PA-n kizárólag szórakozik miközben masszívan bukik? Ha valaki ezt életvietel szerűen csinálja, vagyis ez a munkája, akkor igen is kötelessége adózni ha nincsen más megélhetése. De az adózást én csak azért vetettem fel, hogy ha ez lenne az ára a tovább játszásnak, akkor bevállalnám. Nyilván én is annak örülnék a legjobban, hogy ha csak a szolgáltatót szopatnák, az majd úgyis szopat minket.
egyetértek, bármi lesz, az ellen nem sokat tudunk tenni és különben is, pöröghetünk mi itt, mit légy a kanál vízben, attól még úgyis az lesz, amit eldöntenek.
Amit ki lehet kerülni, annak nem kell nekirohanni.