Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

hangabanga1
Válasz ihaveadream kommentjére
2011. okt. 27. 9:40

Hát majd Szusza és társai is szépen a zsebükbe nyúlnak és csengetnek a NAV-nak azokért a nyereségekért, amit 2012 után szereznek. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy kánaán lesz 80 éves korukig:) Viszont egy dolgot sokan nem vesznek figyelembe. Sokan csak azt látják amikor mmondjuk $50,000-t nyer, de azt nem, amikor csak bukik. Szóval a szubjektív nyeresége (amit mi gondolunk) évente 1 millió dollár körül van, közben a valós profitja valszeg max ilyen 100-200 ezer dollár. Ami nem kevés, de közel sincs a millához.

igazad van
arra viszont én is kíváncsi leszek, technikailag hogyan oldják meg???
elvileg, ha a szerverhez van hozzáférés a NAV részéről, ugye láthatják azt is, hogy mennyi a "költséged"
ergo az szja bevallásnál kell készítsenek egy olyan sort is, amiben a költségeidet sorolod fel, mint nevezési díjak, hisz azért adózni nem a bevételből, hanem a költségek levonása után keletkezett jövedelemből!
az életben is így van a cégek esetében, ahol a TAO-nak számos csökkentő és növelő tétele van
szóval kíváncsi vagyok
viszont ha a tervezett adóbevétel nagyobb részét így szeretnék behajtani, mármint személyes bevallás, akkor az ellenőrzés is nagyobb apparátust igényel és lehet is számítani a számos megkeresésre, hisz egy új, csiklandós adónemről lesz szó
szvsz, ha csak a site-okat adóztatják meg, kevesebb az adminisztráció, a site pedig úgyis behajtja rajtad

dr.drogba
2011. okt. 27. 9:43

Hát majd Szusza és társai is szépen a zsebükbe nyúlnak és csengetnek a NAV-nak azokért a nyereségekért, amit 2012 után szereznek. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy kánaán lesz 80 éves korukig:) Viszont egy dolgot sokan nem vesznek figyelembe. Sokan csak azt látják amikor mmondjuk $50,000-t nyer, de azt nem, amikor csak bukik. Szóval a szubjektív nyeresége (amit mi gondolunk) évente 1 millió dollár körül van, közben a valós profitja valszeg max ilyen 100-200 ezer dollár. Ami nem kevés, de közel sincs a millához.

Hülyeség,pont ezért kell a nyereményeket adómentessé tenni,ugy mint a lóttónál,fizet a szolgáltató és kész,nincs gond meg semmi hercehurca!

hangabanga1
2011. okt. 27. 9:44

egy félelmem azért van ...
mi van akkor, ha a hozzáférés adott egy site szerveréhez és abban láthatóvá válik egy játékos előélete (2012.01.01. előtti időszakról beszélek) - persze ez gondolom csak akkor járható, ha azt a site lehetővé teszi. gondolom, nem túl bonyolult egy időkorlátot betenni
ugyanis ha látja, semeddig nem tart egy újabb módosító rendeletet hozni, a korábbi évek nyeresége utáni adózásról:)
azért erre is láttunk már hasonló példákat:)

ihaveadream
Válasz dr.drogba kommentjére
2011. okt. 27. 9:49

Igen elösször a magyar,majd utána a többi egész Európából,legalább is a nagyrészük.
Ha nem vetted volna észre,egész Európában,söt az Usa-ban is elkezdték a szabályozást,és vszinüleg mindenhol hasónló lesz.
Tehát 1-2 év és ha megadóztatják a játékosokat is akkor behal az egész.
Továbbra sem válaszoltál rá ha offline adómentessé tették ,akkor miért kellene nekem online adóznóm?
Miért mondod,hogy adózzunk?
Ez egy szolgáltatás,ami az emberek 80-90%-nak csak szórakozás!

Nem kell rögtön támadni még ha ilyen is az alap habitusod. De észrevettem. És tudsz tenni ellene valamit? Ha meghal, akkor meghal. De ez nem attól fog függni, hogy MO-n lesz vagy nem lesz adózás. Jól el lehet bújni eme 80-90%-nak csak szórakozás dolog mögé, meg is teszitek serényen:) Visszakérdezek? Neked az? Nekem az? És még sok 100 játékosnak itt a PA-n kizárólag szórakozik miközben masszívan bukik? Ha valaki ezt életvietel szerűen csinálja, vagyis ez a munkája, akkor igen is kötelessége adózni ha nincsen más megélhetése. De az adózást én csak azért vetettem fel, hogy ha ez lenne az ára a tovább játszásnak, akkor bevállalnám. Nyilván én is annak örülnék a legjobban, hogy ha csak a szolgáltatót szopatnák, az majd úgyis szopat minket.

ihaveadream
Válasz hangabanga1 kommentjére
2011. okt. 27. 9:49

egy félelmem azért van ...
mi van akkor, ha a hozzáférés adott egy site szerveréhez és abban láthatóvá válik egy játékos előélete (2012.01.01. előtti időszakról beszélek) - persze ez gondolom csak akkor járható, ha azt a site lehetővé teszi. gondolom, nem túl bonyolult egy időkorlátot betenni
ugyanis ha látja, semeddig nem tart egy újabb módosító rendeletet hozni, a korábbi évek nyeresége utáni adózásról:)
azért erre is láttunk már hasonló példákat:)

Nem láthattál mert az uniós jogszabályok ezt a lehetőséget kizárják.

hangabanga1
2011. okt. 27. 9:58

Nem láthattál mert az uniós jogszabályok ezt a lehetőséget kizárják.

mármint a tervezetre, természetesen
nyilván, erős kutya az unio, de azért szeretünk vele dacolni:)

ihaveadream
2011. okt. 27. 10:16

mármint a tervezetre, természetesen
nyilván, erős kutya az unio, de azért szeretünk vele dacolni:)

Van amiben lehet, de ez olyan sarkallatos törvény, amely az összes külföldi cégtulajdonost is érinthetné ezért kizárt, hogy ilyen szempontból megcibáljuk a cica bajszát.

hangabanga1
2011. okt. 27. 10:48

Nem kell rögtön támadni még ha ilyen is az alap habitusod. De észrevettem. És tudsz tenni ellene valamit? Ha meghal, akkor meghal. De ez nem attól fog függni, hogy MO-n lesz vagy nem lesz adózás. Jól el lehet bújni eme 80-90%-nak csak szórakozás dolog mögé, meg is teszitek serényen:) Visszakérdezek? Neked az? Nekem az? És még sok 100 játékosnak itt a PA-n kizárólag szórakozik miközben masszívan bukik? Ha valaki ezt életvietel szerűen csinálja, vagyis ez a munkája, akkor igen is kötelessége adózni ha nincsen más megélhetése. De az adózást én csak azért vetettem fel, hogy ha ez lenne az ára a tovább játszásnak, akkor bevállalnám. Nyilván én is annak örülnék a legjobban, hogy ha csak a szolgáltatót szopatnák, az majd úgyis szopat minket.

egyetértek, bármi lesz, az ellen nem sokat tudunk tenni és különben is, pöröghetünk mi itt, mit légy a kanál vízben, attól még úgyis az lesz, amit eldöntenek.

ihaveadream
2011. okt. 27. 10:51

egyetértek, bármi lesz, az ellen nem sokat tudunk tenni és különben is, pöröghetünk mi itt, mit légy a kanál vízben, attól még úgyis az lesz, amit eldöntenek.

És akkor majd megint alkalmazkodunk a helyzethez:)

Orang3J3ws99
2011. okt. 27. 10:55

Amit ki lehet kerülni, annak nem kell nekirohanni.

Élő ügyfélszolgálat