10k dollarnal jo a neteller, MB
mit kell ezen problemazni ennyit?
edit: azert ilyenkor felmerül bennem h hanyszor cashoutolhattatok ha ilyen kerdeseket tesztek fel..
Játszani elvileg most sem lehet, és jan. 1. után sem lehet, úgyhogy ebben nincs túl sok változás.
Én azt értelmezem a jelen helyzetbe hogy az ránk nem vonatkozik h távszerencse játék stb ezek a termek dolga hogy kérje az engedélyt stb.(lesz türelmi idő a termeknek h. beszerezzék az engedélyt)
Ránk annyi tartozik h. mennyi adót kell utána fizetni az pedig benne van a törvényben.
Önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít a nyereség ez pedig Kb.36% adónak felel meg !Tehát ha 1K$ leveszel 360$ adót kell fizetni utána.
Hozzá teszem halkan h. eddig is ide tartozott és kellett volna fizetni adót utána!!!!!!!!!!!!!
Én azt értelmezem a jelen helyzetbe hogy az ránk nem vonatkozik h távszerencse játék stb ezek a termek dolga hogy kérje az engedélyt stb.(lesz türelmi idő a termeknek h. beszerezzék az engedélyt)
Ránk annyi tartozik h. mennyi adót kell utána fizetni az pedig benne van a törvényben.
Önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít a nyereség ez pedig Kb.36% adónak felel meg !Tehát ha 1K$ leveszel 360$ adót kell fizetni utána.
Hozzá teszem halkan h. eddig is ide tartozott és kellett volna fizetni adót utána!!!!!!!!!!!!!
Lehet most játszani, semmi nem tiltja, és jan. 1. után is lehet, amíg nincs meg a licenszelési procedúra...
Gizike, gőzeke.
Az APEH oldalán elérhető információk szerint "Magyarország területére on-line (sic!) pókerjátékra szerencsejáték szervezői engedély nem került kiadásra", tehát azon magyar nyelvű pókeroldalak, ahol pénzben lehet játszani, egytől egyig törvényt sértenek, a szervezőik bűncselekményt követnek el a hatályos magyar törvények szerint. Következésképp az online pókert hirdetni sem lenne szabad, mégis főműsoridőben propagálják őket a legnagyobb kereskedelmi televíziós csatornákon, de más típusú médiumokban is.
zorck: az adózásnak ehhez semmi köze. A törvény úgy rendelkezik, hogy teljesen mindegy, legális-e a jövedelemszerző tevékenység, adót mindenképpen fizetni kell. Ergo semmiféle fehéredés nincs jan. 1-től, nincs (és nagyon valószínű, hogy belátható időn belül nem is lesz) licensszel rendelkező terem.
A magyar törvényeknek nem felelt meg az online pókeren való játék,ezért nem volt engedélyezett.
De ez a múlt,el kell felejteni,megszületett az új törvény,a szabályozás,ennek megfelelően kifehéredett ez a szegmens is,akár az élő játékos póker.
Múltkor átrágtuk az adózást,az lett a végső konkluzió,hogy 16%SZJA+27% EHO-t kell fizetni,ami 43%,mindösszesen.
A kérdés,hogy miből?
CG-ben a nyert potokból?
MTT,SNG-nél minden nyerés után?
25 centet nyerek,akkor abból le kell rögtön fizetni,elkönyvelni minden egyes ITM-et?
Akkor rögtön átszámolni forintba?
Milyen árfolyamon?
Ezekre meg egy csomó más kérdésre szerintem senki se tudja a választ,a törvényt ilyen formában betartani szinte képtelenség imo.
43% adót kell fizetni valóban de a jövedelem 90% -a után tehát a nyereséged kb 36-38% lesz az adó ,csak nem mentem bele részletes számításokba mint te de a százalékok helyesek amit írtál...
A másik a termekkel kapcsolatba h nincs tiltva és nem is volt soha ezután se lesz (uniós állampolgár játszhatott ezekbe a termekbe eddig is és ezután is)a törvényt azért hozták mert nem bírták ellenőrizni(apeh)a póker utáni nyereséget.
A törvény legfontosabb része az h. a NAV-nak rálátása lesz a számlákra ezután tehát ha nem fizetünk adót ezután tudni fogják és behajtsák rajtunk+magyar székhelyi baknak utalhatod csak a pénzt!!!!Csak ezért hozták a törvényt nem legalizálták mert eddig se volt illegális a játék csak a jövedelem(ha nem fizettek adót )
Nem értem minek kell pánikolni. Eddig is full illegálisan játszott mindenkik, meg ezután is úgy fog.
én látatlanban azt mondanám, hogy év végi nyereség alapján