Igen, pont ez volt a lényege amit írtam, hogy a managerek 500.000-et keresnek, örülök, hogy észrevettétek. Bár felhozhattátok volna azt is, hogy rengetegen teszik fel a fizujuk 30%-át egy HU-ra.
Vinczesz, szerintem azért valamilyen szinten lehetne demonstrálni ezt a dolgot a tudatlanoknak.
A "bevétel az országnak" dolgot pedig úgy értem, hogy amit te elnyersz a német paraszttól, azt itthon költöd el, tehát keresletet generálsz (csak hogy a közgazdaságtannál maradjunk), amivel segíted a sarki Feri bácsit, hogy ne rúgja ki Mari nénit. Szerinted ez nem így van? Vagy te csak nézegeted a pénzt, amit nyertél?
Vinczesz, szerintem azért valamilyen szinten lehetne demonstrálni ezt a dolgot a tudatlanoknak.
A "bevétel az országnak" dolgot pedig úgy értem, hogy amit te elnyersz a német paraszttól, azt itthon költöd el, tehát keresletet generálsz (csak hogy a közgazdaságtannál maradjunk), amivel segíted a sarki Feri bácsit, hogy ne rúgja ki Mari nénit. Szerinted ez nem így van?
Vagy te csak nézegeted a pénzt, amit nyertél?
És mit tudtok az adószabályokról?
Nem annyira az USA-ban, inkább itthon. Ránkszállhat az Apeh, bármilyen összegű cashout miatt?
És mit tudtok az adószabályokról?
Nem annyira az USA-ban, inkább itthon. Ránkszállhat az Apeh, bármilyen összegű cashout miatt?
Igazad van, összefogásra lenne szükség. Ez a pókerközösség nagyon jó, ezért is csatlakoztam nemrég. A törvényi háttér témakörét viszont még nem vesszük elég komolyan, reakcióul a lehetetlen szabályozásra.
Kétféle szabályozás van:
- magyarország tiltja az online szerencsejátékokat és a pókert is ide sorolja
- az EU-n belül viszont szabad játszani EU-s licensszel rendelkező termekben (pl. anglia, svédország, málta, gibraltár)
- a szolgáltatások szabad áramlása az EU egyik alapelve, ez alapján a magyar tiltás EU-s irányelvet vagy törvényt sért (ennek utána kellene nézni, hogy pontosan mit és hogyan, nem vagyok ügyvéd)
- tudni kell, hogy az EU törvényei felsőbbrendűek a magyar törvényeknél
Adózás:
- Magyarország rengeteg országgal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt
- sok site-on lehet olvasni, hogy az EU-n belüli nyeremények adómentesek. Hogy az EU-n belül ezt pontosan mi szabályozza, annak utána kell még néznem
Magyar törvények szerinti adózás:
- az online pókertermek nincsenek a szjrt. törvény alapján szabályozva, mert nem magyar kaszinók (nem Magyarországon játszunk)
- akkor adóztatható, ha a játékos magyar illetősséggel bír (azaz: min. 183 napot itt van vagy minimum 5000 USD bevétele származik Magyarországról vagy üzleti és magán kapcsolatai főként Magyarországhoz kötik) - lehetőség: illetőség megváltoztatása bejelentett munkahellyel vagy vállalkozással olyan EU-s országba, ahol szabályozott az online póker, pl. Anglia
- magyar illetősséggel az alábbi link szerint önálló tevékenységből származó jövedelem vagy egyéb jövedelem (játéktípustól függően), szja adótábla szerint + százalékos egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni
- gond: veszteségek és nyereségek nem állíthatók szembe egymással (alapegység cash game-nél a sessiön, ami nincs megfelelően definiálva, versenyeknél egy verseny)
-elméletileg így nincs játékos, aki nyereséges lehet ilyen adótörvények mellett, mert hatalmas ROI vagy hatalmas BB/100 (kis varianciával) kellene ahhoz, hogy nyereséges legyél, amire élő játékos nem képes
- ebből következően se itt, se egy konkurens (első magyar online pókerközösség) oldalon nem találtak még olyan játékost, aki bevallotta volna nyereményét
forrás: adozona.hu - Hogyan kell adózni az online póker nyereménye után? - Az APEH válaszol
Nincs így értelme ezeknek a szabályoknak. A fő megoldást az illetősség megváltoztatásában lehet látni, de az az országot nem viszi előre ha mindenki kiköltözik Angliába...
Nem akarok új topicot nyitni, ezért itt kérdezem meg.
Igaz az, hogy a sportfogadás 2008.01.01-től adómentes?
Köszi.
Lehet új topikban kéne de abszolúte ide vág: Egy magyar PRO Máltára költözik a menyasszonyával a "kedvezőbb" adózási feltételek miatt! Ki mit tud erről ill. ki mit gondol róla!? (Amúgy több helyről hallottam már, hogy sokan gondolkoztak rajta, de végül ha jól tudom ő az úttörő).
Lehet új topikban kéne de abszolúte ide vág: Egy magyar PRO Máltára költözik a menyasszonyával a "kedvezőbb" adózási feltételek miatt! Ki mit tud erről ill. ki mit gondol róla!? (Amúgy több helyről hallottam már, hogy sokan gondolkoztak rajta, de végül ha jól tudom ő az úttörő).
Nem akarok új topicot nyitni, ezért itt kérdezem meg.
Igaz az, hogy a sportfogadás 2008.01.01-től adómentes?
Köszi.