Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Doumby
Válasz Littlemage kommentjére
2009. márc. 6. 15:49

Igen, pont ez volt a lényege amit írtam, hogy a managerek 500.000-et keresnek, örülök, hogy észrevettétek. Bár felhozhattátok volna azt is, hogy rengetegen teszik fel a fizujuk 30%-át egy HU-ra.

medgypeti
Válasz Dudu kommentjére
2009. márc. 6. 15:50

Vinczesz, szerintem azért valamilyen szinten lehetne demonstrálni ezt a dolgot a tudatlanoknak.

A "bevétel az országnak" dolgot pedig úgy értem, hogy amit te elnyersz a német paraszttól, azt itthon költöd el, tehát keresletet generálsz (csak hogy a közgazdaságtannál maradjunk), amivel segíted a sarki Feri bácsit, hogy ne rúgja ki Mari nénit. Szerinted ez nem így van? Vagy te csak nézegeted a pénzt, amit nyertél?

Mindenki playmoneyban játszik...:)

vinczesz
Válasz Dudu kommentjére
2009. márc. 6. 16:00

Vinczesz, szerintem azért valamilyen szinten lehetne demonstrálni ezt a dolgot a tudatlanoknak.

Egy lovat is lehet tanítgatni integrálni, csak nem biztos, hogy érdemes.

A "bevétel az országnak" dolgot pedig úgy értem, hogy amit te elnyersz a német paraszttól, azt itthon költöd el, tehát keresletet generálsz (csak hogy a közgazdaságtannál maradjunk), amivel segíted a sarki Feri bácsit, hogy ne rúgja ki Mari nénit. Szerinted ez nem így van?

Erről már vitatkoztunk korábban egy másik fórumon elég sokat. Nem akarom előlről kezdeni az egészet. Értem, amit magyarázol, de nem igazán erről van itt szó.

Vagy te csak nézegeted a pénzt, amit nyertél?

Még nem gondolkodtam rajta, mit kezdenék a pénzzel, ha egyszer nyernék...

iambandee
2009. márc. 20. 0:22

És mit tudtok az adószabályokról?
Nem annyira az USA-ban, inkább itthon. Ránkszállhat az Apeh, bármilyen összegű cashout miatt?

kisrapi
Válasz iambandee kommentjére
2009. márc. 20. 7:46

És mit tudtok az adószabályokról?
Nem annyira az USA-ban, inkább itthon. Ránkszállhat az Apeh, bármilyen összegű cashout miatt?

Olvass vissza egy kicsit, másról sem szól az egész topic

tammma76
Válasz Flash123 kommentjére
2009. márc. 24. 11:59

Igazad van, összefogásra lenne szükség. Ez a pókerközösség nagyon jó, ezért is csatlakoztam nemrég. A törvényi háttér témakörét viszont még nem vesszük elég komolyan, reakcióul a lehetetlen szabályozásra.

Kétféle szabályozás van:
- magyarország tiltja az online szerencsejátékokat és a pókert is ide sorolja
- az EU-n belül viszont szabad játszani EU-s licensszel rendelkező termekben (pl. anglia, svédország, málta, gibraltár)
- a szolgáltatások szabad áramlása az EU egyik alapelve, ez alapján a magyar tiltás EU-s irányelvet vagy törvényt sért (ennek utána kellene nézni, hogy pontosan mit és hogyan, nem vagyok ügyvéd)
- tudni kell, hogy az EU törvényei felsőbbrendűek a magyar törvényeknél

Adózás:
- Magyarország rengeteg országgal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt
- sok site-on lehet olvasni, hogy az EU-n belüli nyeremények adómentesek. Hogy az EU-n belül ezt pontosan mi szabályozza, annak utána kell még néznem

Magyar törvények szerinti adózás:
- az online pókertermek nincsenek a szjrt. törvény alapján szabályozva, mert nem magyar kaszinók (nem Magyarországon játszunk)
- akkor adóztatható, ha a játékos magyar illetősséggel bír (azaz: min. 183 napot itt van vagy minimum 5000 USD bevétele származik Magyarországról vagy üzleti és magán kapcsolatai főként Magyarországhoz kötik) - lehetőség: illetőség megváltoztatása bejelentett munkahellyel vagy vállalkozással olyan EU-s országba, ahol szabályozott az online póker, pl. Anglia
- magyar illetősséggel az alábbi link szerint önálló tevékenységből származó jövedelem vagy egyéb jövedelem (játéktípustól függően), szja adótábla szerint + százalékos egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni
- gond: veszteségek és nyereségek nem állíthatók szembe egymással (alapegység cash game-nél a sessiön, ami nincs megfelelően definiálva, versenyeknél egy verseny)
-elméletileg így nincs játékos, aki nyereséges lehet ilyen adótörvények mellett, mert hatalmas ROI vagy hatalmas BB/100 (kis varianciával) kellene ahhoz, hogy nyereséges legyél, amire élő játékos nem képes
- ebből következően se itt, se egy konkurens (első magyar online pókerközösség) oldalon nem találtak még olyan játékost, aki bevallotta volna nyereményét
forrás: adozona.hu - Hogyan kell adózni az online póker nyereménye után? - Az APEH válaszol

Nincs így értelme ezeknek a szabályoknak. A fő megoldást az illetősség megváltoztatásában lehet látni, de az az országot nem viszi előre ha mindenki kiköltözik Angliába...

hvg.hu - hírek szünet nélkül : Eltérő változatok - Az EU nem jutott dűlőre az online póker szabályozását illetően

vagyis nincs (és valszeg nem is lesz) egységes eu-s szabályozás!

Chryss85
Válasz tammma76 kommentjére
2009. máj. 21. 0:44

Nem akarok új topicot nyitni, ezért itt kérdezem meg.

Igaz az, hogy a sportfogadás 2008.01.01-től adómentes?

Köszi.

ZoliHUN
Válasz Chryss85 kommentjére
2009. máj. 21. 1:11

Lehet új topikban kéne de abszolúte ide vág: Egy magyar PRO Máltára költözik a menyasszonyával a "kedvezőbb" adózási feltételek miatt! Ki mit tud erről ill. ki mit gondol róla!? (Amúgy több helyről hallottam már, hogy sokan gondolkoztak rajta, de végül ha jól tudom ő az úttörő).

titcar
Válasz ZoliHUN kommentjére
2009. máj. 21. 2:44

Lehet új topikban kéne de abszolúte ide vág: Egy magyar PRO Máltára költözik a menyasszonyával a "kedvezőbb" adózási feltételek miatt! Ki mit tud erről ill. ki mit gondol róla!? (Amúgy több helyről hallottam már, hogy sokan gondolkoztak rajta, de végül ha jól tudom ő az úttörő).

mondjuk a spanyol adótörvényeknek nem néztem utána, de én a kanári szigeteket néztem ki :D

Chryss85
Válasz Chryss85 kommentjére
2009. máj. 21. 14:00

Nem akarok új topicot nyitni, ezért itt kérdezem meg.

Igaz az, hogy a sportfogadás 2008.01.01-től adómentes?

Köszi.

Senki nem hallott ilyesmiről?

Élő ügyfélszolgálat