Ilyen nem lesz. Ugyanis, ha törvény szerint jársz el, akkor ugyanannyi adót kell fizetned, mint a más szakmában dolgozóknak. Magyarországon pedig nagy felháborodást váltana ki, ha a poker játékos személyi jövedelemadója 20%-os lenne míg másé 36%-os. Amíg valaki nincs rákényszerítve, hogy ezt befizesse, addíg nem fogja
Tőzsdézők 20%-ot adóznak, és ha jól tudom, akkor már a forexesek is. Forexeseknek régen 25%-ot kellett, mégpedig úgy, hogy a veszteséget nem vonhatták le a nyereségből (ahogy most van pókernél). Nevetséges volt, és gondolom senki nem fizetett adót forexből. Egy néhány év elég volt, hogy erre az APEH is rájöjjön.
A forex is és a tőzsde is nagyon hasonló tevékenység a pókerhez. Egyszemélyes vállalkozás, amit magánszemélyként csinálsz. Szerintem ez az adófajta ésszerű lenne póker esetében is.
Visszaolvastam a topikot de sokszor ellentmondásos volt, ezért tapasztalt cashoutolóktól kérdezném hogy mekkora nagyságrendű az az összeg mondjuk HUFban vagy EUR-ban ami kivehető MB-ről bankszámlára teszem azt 1 hónapon belül több részletben úgy hogy az előreláthatólag ne okozzon semmilyen "adó-apeh-feltűnés-galibát"? Csak mert itt többen is írták h 2mHUF,3.6mHUF/hónap de volt aki szerint 200kHUF/átutalás felett is már "jelentik" a tranzakciót... Csak h tudjam mihez tartani magam ha a jövőben szeretnék ilyen módon cashoutolni, előre is köszi.
Hi.
Ez egyre rosszabul néz ki.
Az APEH bekeményÃt?
szarjanak sünt...
Ez már egy relatív régi szöveg, igazából csak egy új bekezdés van benne, ami az IP címek tömeges ellenőrzésének hatósághoz helyezéséről tesz említést, bármit is jelentsen ez.
Magyarul lesz egy hivatal, amelyik éjt nappallá téve ellenőrzi, merre jártam a neten?
Ez már egy relatív régi szöveg, igazából csak egy új bekezdés van benne, ami az IP címek tömeges ellenőrzésének hatósághoz helyezéséről tesz említést, bármit is jelentsen ez.
Magyarul lesz egy hivatal, amelyik éjt nappallá téve ellenőrzi, merre jártam a neten?
Index - Gazdaság - Egykulcsos, 16 százalékos szja-ban gondolkodik a Fidesz
Jó volna, ha tényleg bevezetnék az egykulcsos SZJA-t, még ha a végén több is lesz egy kicsivel, mint 16%, én egy ~20% körüli adót szerintem lenyelnék, és még sokan mások is (ahogy korábban is említette vki, tudnék rajta ingatlant venni, bankba tehetném stb., ennyit megér).
Index - Gazdaság - Egykulcsos, 16 százalékos szja-ban gondolkodik a Fidesz
Jó volna, ha tényleg bevezetnék az egykulcsos SZJA-t, még ha a végén több is lesz egy kicsivel, mint 16%, én egy ~20% körüli adót szerintem lenyelnék, és még sokan mások is (ahogy korábban is említette vki, tudnék rajta ingatlant venni, bankba tehetném stb., ennyit megér).
Szerencsére a mohóság butasággal párosul, és a VPN-ről még nem hallottak.