Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Bodza18
Válasz wilddrew kommentjére
2008. júl. 2. 16:02

Én pl Békéscsabán szoktam játszani. Tehát Magyarországon. Ahogy látom te Pesten, tehát szintén Magyarországon. A bankom amelyik utalja a pénzt a sportfogadó vagy pokeres cégnek az OTP (zsidó tulajdon ugyan, de magyar). A netszolgáltató amelyik biztosítja nekem az oldal elérhetőségét az Alföldnet, ami szintén magyar. Utóbbiakat azért írtam ,mert a jogszabály szerint ők is törvénytelenséget követnek el ezzel. Szerintem olvasd el a cikket. Jogász írta, nem hiszem hogy kamuzott...

Bodza18
2008. júl. 2. 16:05

Leegyszerűsítve: képzeld el, hogy van két ország, határvonal. Egyik országban legális valami, másikban nem. Állsz a határnál, abban az országban, ahol illegális. Másik oldalán a határnak a pókerasztal, a kártyákkal, zsetonokkal. Valaki felmutatja neked a lapokat a legális területen és te átkiabálsz, hogy mit csináljanak.

Kicsit nyakatekert a dolog, de ilyen kusza a valóságban is az online póker kérdése. Te fizikailag lehetséges, hogy az illegális területen tartozkódsz, de a tevékenység a legális területen történik meg.

Ha a kártyalap a Te kezedben van és a zseton is, akkor ez is törvénytelen. Tehát ha Te a pesti lakásodban látod az online lapokat amikkel Te a pesti lakásodban játszol és onnan irányítod a téteket és a pénzmozgásokat is, akkor...hagyjuk, szerintem Te direkt nem akarod megérteni. Olvasd el a cikket!

wilddrew
Válasz Bodza18 kommentjére
2008. júl. 2. 16:07

Ha a kártyalap a Te kezedben van és a zseton is, akkor ez is törvénytelen. Tehát ha Te a pesti lakásodban látod az online lapokat amikkel Te a pesti lakásodban játszol és onnan irányítod a téteket és a pénzmozgásokat is, akkor...hagyjuk, szerintem Te direkt nem akarod megérteni. Olvasd el a cikket!

Nincs a kezemben a kártyalap. Nincs a kezemben pénz. Semmi nincs a kezemben. Ezt kell megérteni, mert ez a kulcs, nincs nálam semmi, minden a legális zónában van. Kivéve az irányítást. De playmoneyval legális lenne a dolog? Mi a különbség? A pénz, ami pedig a legális zónában tartozkodik. Olvastam a cikket, és rosszul értelmezték a dolgokat.

Én a pesti lakásomból átlátok a határokon egy olyan zónába, ahol legális a dolog és odakiabálok a legális zónába. De a pénz, és a tevékenység, ahol "sorsolnak" az a legális zónában történik meg. Nem a te lakásodban. Te csak ellátsz a legális zónába.

Kieg: de vegyük példának, hogy tőzsdézel, online. Ha buxon teszed ezt, egy magyar brókercég kliensprogramjával, akkor magyarországon tőzsdéztél. Ha a newyorki tőzsdén adsz-veszel egy newyorki brokercég kliensprogramjával, akkor nem magyarországon történt a dolog. Csak innét volt irányítva, de a tevékenység nem itt valósult meg.

Bodza18
2008. júl. 2. 16:15

...és játszol az illegális zónában.
Magyarországon az online poker törvényellenes. A játékost nem büntethetik, de aki szervezi a játékot és aki segítséget nyújt benne (bank, netszolgáltató) azt igen.
Ez a törvény. Ennyi. Azt én se és a cikk se mondta hogy téged fognak megbüntetni, mert látod a lapot, de mindenki mást megbüntethetnek (itthon is!).

wilddrew
2008. júl. 2. 16:19

...és játszol az illegális zónában.
Magyarországon az online poker törvényellenes. A játékost nem büntethetik, de aki szervezi a játékot és aki segítséget nyújt benne (bank, netszolgáltató) azt igen.
Ez a törvény. Ennyi. Azt én se és a cikk se mondta hogy téged fognak megbüntetni, mert látod a lapot, de mindenki mást megbüntethetnek (itthon is!).

Újabb példa. Ülsz a pesti lakásodban. Barátod kimegy bécsbe, bemegy a legelső kaszinóba, leül pókerezni. Felrakja a headset-et, felhív téged, hogy mit csináljon. Te pedig megmondod, hogy mit csináljon. De barát helyett legyen inkább egy minden jogoddal felruházott képviselő, aki a te nevedben játszik a te pénzeddel a te részedre a te döntéseid alapján.

Hol történik a póker, a pesti lakásban, vagy a bécsi kaszinóban?

psycho
2008. júl. 2. 16:24

Na akkor most megkeverlek benneteket:

Én szlovákiai vagyok, szlovákiának adóznék alapesetben (nem tudom nálunk milyen a törvényi szabályozása-majd a munkámban kitérek erre is.). Uzee-től kellene megkérdezni.

Szóval adott hogy szlovák állampolgár vagyok, ide adóznék. Viszont mivel kollégista vagyok, az egyetem/illetve kollégium internetén keresztül játszok magyar(!!!) IPvel, mivel hivatalosan a NIIFI az ISPm. Na akkor most mi van?
Ezt hogy fogják meg jogilag??

Zsolt
2008. júl. 2. 16:25

ahogy a pókerezni is tudó apehes mondta: szerencsére eddig még nem nyertem.

viccet félretéve, engem az érdekelne, hogy ha én valóban kis pénzben játszom élőpókert valamilyen pókerteremben és pont aznap este nem volt apeh ellenőrzés, és történetesen nyerek (akár cg-n akár tornán), akkor az a pénz, amit én ott kaptam sehol nem jelenik meg, sehol nincs lepapírozva, hogy x Forintot kifizettek Zsoltnak... és ha így van és ebből (mivel ugye valóban kispénzben játszom) túl nagy bevételem nem lett, akkor ugyebár nem veszek ebből sem autót, sem házat, sem hajót, esetleg befizetek egy másik versenyre vagy veszek belőle hamburgert, vagy virágot a nejemnek, akkor túl sok félnivalóm nincs egy esetleges vagyonosodási vizsgálaton.

(jó hosszú lett ez a mondat)

on-line pókeren meg még nem fizettem be, csak a freerollokon próbálok összeszedni valami bankroll-szerűt, de ha összejön, akkor tuti az első cg játékban kiverik az AA-mat 47-tel... (nagyjából ezért nem fizetek be).

Bodza18
2008. júl. 2. 16:25

OK! A jogász hülyeséget mondott. Hülye jogász! "Monnyon le!" Valószínűleg ha felbérelsz egy bérgyilkost hogy öljön meg valakit akkor se fognak lesittelni az elved alapján, igaz? Hiszen Te nem csináltál semmit...

wilddrew
Válasz psycho kommentjére
2008. júl. 2. 16:27

Én szlovákiai vagyok, szlovákiának adóznék alapesetben (nem tudom nálunk milyen a törvényi szabályozása-majd a munkámban kitérek erre is.). Uzee-től kellene megkérdezni.

Szóval adott hogy szlovák állampolgár vagyok, ide adóznék. Viszont mivel kollégista vagyok, az egyetem/illetve kollégium internetén keresztül játszok magyar(!!!) IPvel, mivel hivatalosan a NIIFI az ISPm. Na akkor most mi van?

Na, a legalitás meg az adózás az két külön témakör :)

Szerintem lényegtelen az állampolgárságod a legalitás szemszögéből.

makkkiraly
Válasz psycho kommentjére
2008. júl. 2. 16:28

Hohóóóóó én meg román állampolgár lennék:) Hat éve jöttem át Erdélyből suliztam és mostmár dolgozok egy multicégnél. De! Magyar állampolgárságom nincs. Na akkor engem ki adóztat meg? A román állam azt se tudja, hogy élek-e vagy halok:) A magyar államnak meg persze adózok a bejelentett munkahelyem után de ennyi.

Élő ügyfélszolgálat