Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Triccianus
Válasz titcar kommentjére
2010. okt. 24. 11:21

ki nyilatkozott olyat, hogy ebbe az irányba lesz szabályozva?

Korábban volt belinkelve az egyik topicba valami népszabis cikk, amiben erre utaltak. Megpróbálom megkeresni, aztán belinkelem.

Triccianus
Válasz Triccianus kommentjére
2010. okt. 24. 11:32

Tessék, meg is van a cikk. Nem népszabis, hanem népszavás, de ez nem nagy különbség.

Szabályoznák az illegális játékot - GAZDASÁG - NÉPSZAVA online

Ebben a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke konkrétan az olasz szabályozásra hivatkozik követendő példaként. Egy reális okot mondjatok, amiért a törvényhozóink ne a MSZSZ által is támogatott olasz-francia utat választanák! Van számba vehető ellenlobbi Magyarországon, amely a dán és holland módszert propagálhatná? Nem, nincs ilyen, és a vezetőinket egyébként is csak az érdekli, hogy jól ellenőrizhető és adóztatható site-okra legyünk bezárva. Az ő szemszögükből nézve ez még akár érthető is lehet. A másik pedig, hogy nem tesznek különbséget az egyes online játékok között. Nekik az online sportfogadás, póker vagy rulett egy és ugyanaz a kérdéskör, és ezeket egyszerre kívánják szabályozni is.

Zoli
Válasz Triccianus kommentjére
2010. okt. 24. 12:13

az FTP-n továbbra is találkozom olaszokkal.

ouchi
Válasz Zoli kommentjére
2010. okt. 24. 14:26

az FTP-n továbbra is találkozom olaszokkal.

Én is mondhatom,h. elég sűrűn találkozom olasz játékosokkal FTP-n.

rentox
Válasz ouchi kommentjére
2010. okt. 24. 16:53

Szerintetek figyelembe fogják vennék ha lesz szabályozás, hogy míg Olaszország 60millió, Franciaország is 60millió, addig Magyarország lakossága csak 10millió fő?

Én jobban örülnék egyébként egy olyan magyar teremnek, ahol megéri játszani és ahol a külföldi játékosok is szívesen játszanak, szerintem így bevétel szempontjából is jobban járnának és nem szigetelnék el azt a kis réteget aki ezt a sportot űzi.

chivasr911
Válasz rentox kommentjére
2010. okt. 24. 17:36

ezek a szabájozások legkorábban mikor kerülhetnek bevezetésre, erről van valami infó?

az a baj egyébként hogy a nagy termeknek nem fogja megérni lobbizni ilyen kis piacért, de ha még lesz is valami értelmes terem csak magyaroknak, ott sem tudunk majd elég asztalon játszani... valami összefogás kellene, amivel a lehető legjobb körülményeket ki lehetne harcolni, vagy valahogy csatlakozni valami szabályozott európai hálózathoz, pl ha pokerstars.hu .it meg közös hálózatot alkotnának, normális rake-el, akkor még valami egész korrekt dolog is kisülhetne, de ez ügyben tenni is kéne valamit.

rentox
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. okt. 24. 18:00

Én ahogy olvasgattam a cikkeket, úgy tudom tavasszal piszkálják meg ezt az egész online pókert, de részletes információt még szerintem senki sem tud.

Szerintem a legjobb az az ha szabadon játszhat bárki ott ahol akar és ott szórakozik és költi el a pénzét ahol neki megfelelő, Ha a szabályozásnál csak azt nézik, hogy a külföldi siteokhoz fizetett pénz más országok büdzséjét gyarapítják akkor ilyen alapon azt is megszabhatnák, hogy melyik országba utazhatnak a magyarok mondjuk nyaralni, mert azzal is más országok bevételeit növelik.

chivasr911
Válasz rentox kommentjére
2010. okt. 24. 18:09

Én ahogy olvasgattam a cikkeket, úgy tudom tavasszal piszkálják meg ezt az egész online pókert, de részletes információt még szerintem senki sem tud.

Szerintem a legjobb az az ha szabadon játszhat bárki ott ahol akar és ott szórakozik és költi el a pénzét ahol neki megfelelő, Ha a szabályozásnál csak azt nézik, hogy a külföldi siteokhoz fizetett pénz más országok büdzséjét gyarapítják akkor ilyen alapon azt is megszabhatnák, hogy melyik országba utazhatnak a magyarok mondjuk nyaralni, mert azzal is más országok bevételeit növelik.

uhh ez a tavasz nagyon korai:mad: :mad: :mad: reménykedtem hogy ez évek kérdése....

hát ja ez az egész szabályozás szemétség, meg nem is nagyon egyezik az EU-val. Nagy összefogás, lobbi kéne, olyanokkal akikre hallgat a közösség, és együtt képesek lennénk kisírni valamit talán. Vagy valami értelmes adórendszer lenne a legjobb, csak kb lehetetlen lenne szabályozni, de sztem egy 20%-ot(mint forexen ha jól tudom) simán befizetne a nyerő regulárok többsége, ha magamból indulok ki, és az sztem nem lenne nagyságrendekkel kevesebb pénz az álamnak, mint valami gagyi monopol helyzetben lévő állami fos, amin senki nem játszik...

ATM
Válasz chivasr911 kommentjére
2010. okt. 24. 19:53

...sztem egy 20%-ot(mint forexen ha jól tudom) simán befizetne a nyerő regulárok többsége...

Bár nem vagyok otthon a politikában, de több cikket is olvastam arról, hogy január 1-től minden jövedelem 16%-kal adózik.

Ugye az APEH-nek most is az az állásfoglalása, hogy a póker önálló tevékenység, és SZJA szerint kell adózni a pókernyereményt, akkor január 1-től ezek szerint 16%-ot kell fizetni és csókolom. Vagy ez bonyolultabb ügy szerintetek?

Triccianus
Válasz ATM kommentjére
2010. okt. 24. 20:14

Bár nem vagyok otthon a politikában, de több cikket is olvastam arról, hogy január 1-től minden jövedelem 16%-kal adózik.

Ugye az APEH-nek most is az az állásfoglalása, hogy a póker önálló tevékenység, és SZJA szerint kell adózni a pókernyereményt, akkor január 1-től ezek szerint 16%-ot kell fizetni és csókolom. Vagy ez bonyolultabb ügy szerintetek?

Annyiban komplikáltabb a dolog, hogy a bevételeid 16%-a után kell adóznod. Tehát minden nyereményed után, a veszteségeket nem számítva. És így már baromi sok az a 16%. Mert ha mondjuk játszol egy hónapban 1000 darab 10+1$-os SnG-t, az 11.000$-odba kerül. Ha nyersz ezalatt összesen mondjuk 13.000$-t, akkor te egy elég jó játékos vagy: tisztán nyertél 2.000-et, ami nagyjából 18%-os ROI-nak felel meg. Igen ám, de az adóhivatal szerint nem a tisztán megkeresett 2.000$ után kell adóznod, hanem a teljes megnyert összeg, vagyis a 13.000$ után! Ha elfogadjuk, hogy semmi többet, csak 16%-ot kell kifizetned, akkor az 13.000 x 0,16 = 2.080$. Vagyis több adót kellene befizetned, mint amennyi nyereséget termeltél. Jelenleg ez az adóhivatal álláspontja, remélem, hogy ezen majd változtatni fognak. Bár ez sem biztos, mert mintha a forexes topicban azt olvastam volna, hogy a forex is így működik; hozzáértők javítsanak ki, ha nem.

Élő ügyfélszolgálat