Biztosan sokakat érdekelne, de nem tudom milyen következményei lennének egy ilyen cikk leközlésének.
[QUOTE
Sajnos előbb-utóbb adóznod kell, mert többet buksz azon, hogy dugdosod a pénzed, meg csalók lehúznak.
Ha nem adózol, soha nem vehetsz semmit a pénzedből, aminek nyoma van és még azt is megkérdezik, miből élsz öt éve. A rendszer időről időre kidobja azokat, akik nem adnak be adóbevallást, vagy minimálbérre csak."[/QUOTE]
Aha, persze off , ne fárassz miért érdekelné a navot, h miből élsz? Évek óta nincs bejelentett munkám. Simán ebből élek, és? Vicc ez a NAV dolog és nem play moneyba tolom mint ti. Dumáltok erről, arról és ki adózik ebből? Senki, AKKOR MIRŐL BESZÉLÜNK?
Több dolgot összekevertél, az szja Magyarországon 16%, az a céges megoldás pedig akkor jó ha Máltán élsz.
Ha Magyarországon élsz akkor magyar adóalanynak számítasz, baromkodhatsz külföldi cégekkel de nav simán meg tud baszni érte. Magánszemélyként 16% szja-t plusz 27% eho-t kell fizetni a pókernyeremények után.Ez összesen 43% de csökkenthető költségekkel, egyszer úgy számoltam, hogy kb. 35,5%-ra le lehet így vinni.
idézet egy régebbi hszből hozzáértőtől
"Azért lehet ezt ésszel is csinálni. Akkor 43%, ha magánemberként adózol.
Ha céget alapítasz itthon, na nem pókerezésre, hanem mondjuk reklámozásra (affiliate), vagy szoftverfejlesztésre és csak a profitod érkezik be, mindjárt 30% alatt vagy adózásban és csak a profitod után.
Ha külföldre költözöl, még ennél is jobban járhatsz.
Ha kis hal vagy, ott a kata. Oktathatsz mondjuk angolt, vagy csinálhatsz gitársulit a facebook ismerőseidnek.
Mire használható remekül az új adó, a KATA? | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről
Hogyan lehet a KATA-t megtöbbszörözni? | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről
Sajnos előbb-utóbb adóznod kell, mert többet buksz azon, hogy dugdosod a pénzed, meg csalók lehúznak.
Ha nem adózol, soha nem vehetsz semmit a pénzedből, aminek nyoma van és még azt is megkérdezik, miből élsz öt éve. A rendszer időről időre kidobja azokat, akik nem adnak be adóbevallást, vagy minimálbérre csak."
Több dologban nem értek egyet ezzel a hozzászólással.
Egyetlen kérdésem lenne, te adózol gyakorlatban KATA szerint?
Pl. egy nyelvóra után, milyen számlázási kötelezettséged van? Nem névre és címre szóló?
Egyetlen kérdésem lenne, te adózol gyakorlatban KATA szerint?
Pl. egy nyelvóra után, milyen számlázási kötelezettséged van? Nem névre és címre szóló?
A rendszer időről időre kidobja azokat, akik nem adnak be adóbevallást, vagy minimálbérre csak."
Érdekes téma, mindenképp érdekelne engem is! Talán a pókerakadémia leközölhetne egy kidolgozott cikket erről a témáról, hogy hol érné meg adózni.
Valamint ebből pénzt is csinálhat bárki, aki veszi a fáradtságot és utánajár, hogy kidolgozza a pókeres társadalomnak a legoptimálisabb adózási lehetőségeket stb. Én tuti fizetnék egy ilyen szolgáltatásért!
A közértben névre szóló számlát kapsz a két kifli vásárlásodról, nem csak egy nyugtát?
Van jelenleg Máltán valaki aki oda is adózik? Engem is érdekelne mi a helyzet / pillanat . Köszi .