Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > adózási segítség kérés

rockett
Válasz BT86 kommentjére
2015. ápr. 6. 18:21

Biztosan sokakat érdekelne, de nem tudom milyen következményei lennének egy ilyen cikk leközlésének.

Annak idején másik oldalon is jelent meg cikk, nem hiszem, hogy bármi következménye lenne. Nem arról beszélünk, hogy ne adózzuk le a nyereményt, csak arról, hogy máshol.

vargepard
Válasz Feriboyslimshady kommentjére
2015. ápr. 6. 19:25

[QUOTE
Sajnos előbb-utóbb adóznod kell, mert többet buksz azon, hogy dugdosod a pénzed, meg csalók lehúznak.
Ha nem adózol, soha nem vehetsz semmit a pénzedből, aminek nyoma van és még azt is megkérdezik, miből élsz öt éve. A rendszer időről időre kidobja azokat, akik nem adnak be adóbevallást, vagy minimálbérre csak."[/QUOTE]

Aha, persze off , ne fárassz miért érdekelné a navot, h miből élsz? Évek óta nincs bejelentett munkám. Simán ebből élek, és? Vicc ez a NAV dolog és nem play moneyba tolom mint ti. Dumáltok erről, arról és ki adózik ebből? Senki, AKKOR MIRŐL BESZÉLÜNK?

Dj69k
2015. ápr. 6. 20:43

Több dolgot összekevertél, az szja Magyarországon 16%, az a céges megoldás pedig akkor jó ha Máltán élsz.
Ha Magyarországon élsz akkor magyar adóalanynak számítasz, baromkodhatsz külföldi cégekkel de nav simán meg tud baszni érte. Magánszemélyként 16% szja-t plusz 27% eho-t kell fizetni a pókernyeremények után.Ez összesen 43% de csökkenthető költségekkel, egyszer úgy számoltam, hogy kb. 35,5%-ra le lehet így vinni.
idézet egy régebbi hszből hozzáértőtől
"Azért lehet ezt ésszel is csinálni. Akkor 43%, ha magánemberként adózol.

Ha céget alapítasz itthon, na nem pókerezésre, hanem mondjuk reklámozásra (affiliate), vagy szoftverfejlesztésre és csak a profitod érkezik be, mindjárt 30% alatt vagy adózásban és csak a profitod után.

Ha külföldre költözöl, még ennél is jobban járhatsz.

Ha kis hal vagy, ott a kata. Oktathatsz mondjuk angolt, vagy csinálhatsz gitársulit a facebook ismerőseidnek.

Mire használható remekül az új adó, a KATA? | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről
Hogyan lehet a KATA-t megtöbbszörözni? | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről

Sajnos előbb-utóbb adóznod kell, mert többet buksz azon, hogy dugdosod a pénzed, meg csalók lehúznak.

Ha nem adózol, soha nem vehetsz semmit a pénzedből, aminek nyoma van és még azt is megkérdezik, miből élsz öt éve. A rendszer időről időre kidobja azokat, akik nem adnak be adóbevallást, vagy minimálbérre csak."

Több dologban nem értek egyet ezzel a hozzászólással.
Egyetlen kérdésem lenne, te adózol gyakorlatban KATA szerint?
Pl. egy nyelvóra után, milyen számlázási kötelezettséged van? Nem névre és címre szóló?

Feriboyslimshady
Válasz Dj69k kommentjére
2015. ápr. 6. 20:49

Pl. egy nyelvóra után, milyen számlázási kötelezettséged van? Nem névre és címre szóló?

Én nem, csak beidéztem egy egész hszt kiszámolótól.

titcar
Válasz Dj69k kommentjére
2015. ápr. 6. 21:01

adhatsz blokkot is, csak nem jellemző :D

Carragher_x
Válasz Dj69k kommentjére
2015. ápr. 6. 21:04

A közértben névre szóló számlát kapsz a két kifli vásárlásodról, nem csak egy nyugtát?

CharlieHarperHu
2015. ápr. 6. 22:59

A rendszer időről időre kidobja azokat, akik nem adnak be adóbevallást, vagy minimálbérre csak."

Akkor fél Magyarországot ki kellene, hogy dobja :D

R1per2
Válasz CharlieHarperHu kommentjére
2015. ápr. 6. 23:08

Érdekes téma, mindenképp érdekelne engem is! Talán a pókerakadémia leközölhetne egy kidolgozott cikket erről a témáról, hogy hol érné meg adózni.
Valamint ebből pénzt is csinálhat bárki, aki veszi a fáradtságot és utánajár, hogy kidolgozza a pókeres társadalomnak a legoptimálisabb adózási lehetőségeket stb. Én tuti fizetnék egy ilyen szolgáltatásért!

Létezik ilyen szakma, adószakértőknek, adótanácsadóknak hívják őket, nem könyvelőknek.
Régebben valamelyik topikban már ajánlottam egyet, ha privátban érdekel, mert nincs ismerősöd, aki ajánlana, és nem a google-re akarod bízni.

Amúgy nem minden esetben külföld a legoptimálisabb megoldás.

Dj69k
Válasz Carragher_x kommentjére
2015. ápr. 7. 8:24

A közértben névre szóló számlát kapsz a két kifli vásárlásodról, nem csak egy nyugtát?

A közért nem KATA szerint adózik.
A KATA sokkal szigorúbb.
Csak amíg valaki itt hülyeségeket ír vagy hülyeségekre buzdít inkább járjon utána.
Ha valaki bukik KATÁval az már adócsalás és okirat-hamisítás kategória szemben az adóelkerüléssel.
A hatalmas nyelvórás ötlethez pedig, ha csak évi pár milliót akar valaki leadózni tegyük fel, hogy egy diáknak valaki ad heti 2 órát 3000ft/db-ért. Akkor havonta pár száz ezer forintért is kell neki 12-20 ember, akiket azért be kellene avatni és akikbe feltétel nélkül megbízol... Gondolom ennyi embert mindenki szívesen beavat egy ilyen témába. Arra pedig ki se térek, hogy bárki bármilyen kamu tevékenységgel akar adózni KATA által, abban a témában ne lehessen megfogni semmilyen keresztkérdéssel. Egy 200kg-os elhízott ember se fog személyi edző lenne főállásban..

erikkke
Válasz fakknav kommentjére
2015. ápr. 7. 16:01

Van jelenleg Máltán valaki aki oda is adózik? Engem is érdekelne mi a helyzet / pillanat . Köszi .

Élő ügyfélszolgálat