blekhole
Válasz OldRknight kommentjére
2012. máj. 24. 12:39

Elég elkeserítő ez így, hogy mindenki csak feltételez. Gyakorlatilag hiába keresnek a pokerrel páran sokat, nyugodtan nem lehet költeni belőle komolyabb dolgokra. Még kb. utazni sem érdemes mert azért is simán elővehetnek....akkor meg miért csináljuk????

Szerintem annyira nem kell aggódni, de ha tényleg félsz a NAV-tól akkor vedd meg idősebb rokon nevére. Akiknek 20-30+ éves munkaviszonya van azokat nem nagyon veszik elő SZVSZ 10-20 millióig. Amíg nem kérdezel meg egy NAV-os belső embert az ellenőrzésekről, addig csak találgatásokat fogsz hallani, illetve tapasztalatokat. Nekem pl. van olyan ismerősöm aki ellen indult vagyonosodási vizsgálat, de neki nem egy autó volt a nevén, és inkább a 10+ milliós kategóriából. Meg van olyan is aki alig több mint minimálbért kap hivatalosan és van egy 4 milliós passatja, ház felújítva stb, és nem szálltak rá. Abszolút magányvéleményem az, hogy egy 2-3 milliós autóért nem fog piszkálni senki hacsak nincs aki feljelentsen.

Romsy
Válasz pilotkex kommentjére
2012. máj. 24. 12:42

Milyen kocsit akarnál 3M-ért?
Ha 'csak' használni szeretnéd, szvsz tök fölösleges annyit rákölteni. Nem ad akkora élményt.
1,5M-en belül is bőven van választék, és akkor aggódnod sincs min.

a west balkán előtt akar villantani a 14 éves bombázóknak

OldRknight
Válasz Romsy kommentjére
2012. máj. 24. 13:09

a west balkán előtt akar villantani a 14 éves bombázóknak

Milyen 14? Minek nézel te engem?!?!? Különben is nagyon jól tudod hogy nálam a plafon 12.

Romsy
Válasz OldRknight kommentjére
2012. jún. 2. 14:15
bia89
Válasz pilotkex kommentjére
2012. jún. 4. 3:27

Milyen kocsit akarnál 3M-ért?
Ha 'csak' használni szeretnéd, szvsz tök fölösleges annyit rákölteni. Nem ad akkora élményt.
1,5M-en belül is bőven van választék, és akkor aggódnod sincs min.

Hagyjuk már ezt.... ha 3M ért akar akkor vegyen! A kutyát nem fog érdekelni....
Tavasszal én is tervezek venni, 6M körüli értékben
van hasonló gondban vagyok, bár nekem egyszerűbb, mert van mellette vállalkozás amibe be lehet kapcsolni plusz tevékenységet ami után lehet és fogok is adózni.

Ettől függetlenül lehet szülő nevére akinek van munkaviszonya.... később meg átiratod a saját nevedre és ennyi szerintem. Kb. mintha az egyik szülő átadná neked a saját kocsiját...

ZoliHUN
Válasz bia89 kommentjére
2012. jún. 4. 4:23

van hasonló gondban vagyok, bár nekem egyszerűbb, mert van mellette vállalkozás amibe be lehet kapcsolni plusz tevékenységet ami után lehet és fogok is adózni.

Ettől függetlenül lehet szülő nevére akinek van munkaviszonya.... később meg átiratod a saját nevedre és ennyi szerintem. Kb. mintha az egyik szülő átadná neked a saját kocsiját...

ilyen jól megy a sitandgo-ás? :) lehet akkor jelentkezek a szponzorálási felhívásodra :)

bia89
Válasz ZoliHUN kommentjére
2012. jún. 4. 4:29

ilyen jól megy a sitandgo-ás? :) lehet akkor jelentkezek a szponzorálási felhívásodra :)

miért ne menne jól, dolgozni kell :)

ZoliHUN
Válasz bia89 kommentjére
2012. jún. 4. 4:38

miért ne menne jól, dolgozni kell :)

"Mi" egyszerű MTT-vel foglalkozók nem tudunk 6M-ért autót venni :P Én konkrétan csak 1.5M-ért vettem nemrég :) Hogy ne csak offoljak, a véleményem az hogy nyugodtan vegyél 3misiért autót a saját nevedre. Ennyi kockázatot kell vállalni az életben.

lampi
Válasz bia89 kommentjére
2012. jún. 4. 7:20

Az átíratás nem jó biznic, mert egy csomót kell érte fizetni ha ajándékként adja át a tulaj (ha jól tudom 51% vagy valami hasonló), ha meg "megveszed" tőle iksz összegért akkor meg adózni kell utána keményen.

Én személy szerint úgy oldottam meg, hogy megvettem egy családtag nevére, majd bementem egy meghatalmazással az okmányirodába és 0 Ft-ért én vagyok a verda üzembentartója. Itt új forgalmit díjat fizettem ami azt hiszem 8k volt, illetve az átírás költségeit, ami ha jól emlékszem köbcentire van meghatározva talán valami 16-18 Ft/cm3 a 1900cm3-is motorig, ez felett 22-26ft/cm3. Én valahogy így emlékszem, de a magyarorszag.hu weboldalon szerintem le van írva.

bia89
Válasz lampi kommentjére
2012. jún. 4. 19:57

Az átíratás nem jó biznic, mert egy csomót kell érte fizetni ha ajándékként adja át a tulaj (ha jól tudom 51% vagy valami hasonló), ha meg "megveszed" tőle iksz összegért akkor meg adózni kell utána keményen.

Én személy szerint úgy oldottam meg, hogy megvettem egy családtag nevére, majd bementem egy meghatalmazással az okmányirodába és 0 Ft-ért én vagyok a verda üzembentartója. Itt új forgalmit díjat fizettem ami azt hiszem 8k volt, illetve az átírás költségeit, ami ha jól emlékszem köbcentire van meghatározva talán valami 16-18 Ft/cm3 a 1900cm3-is motorig, ez felett 22-26ft/cm3. Én valahogy így emlékszem, de a magyarorszag.hu weboldalon szerintem le van írva.

Ja ez így jó ötlet!

Élő ügyfélszolgálat