Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Mezo_gsi
Válasz HoloPainen kommentjére
2011. szept. 26. 22:37

vegyük akkor Észtországot aminek kb 1,3 millió lakosa van és nemrég vett licenszt a playtech.

Ha a playtech vett licenszt, akkor ez azt jelenti, hogy adott országban az egész iPoker hálózat legális?

aaaa
Válasz isti80 kommentjére
2011. szept. 26. 22:38

Vki esetleg egy összegzést arról, hogy ki eshet ki a magyar piacról??
Ahogy eddig "beszéltük" Stars, Sportingbet marad.
Kérdés, hogy egész hálózatok eshetnek ki, vagy mondjuk pl a Bossnál valaki marad, valaki meg kiesik?

bár nem vagyok jogász, de korántsem biztos, hogy a társult tagi státusz egyenértékű lenne az EGT tag fogalmával, persze a részletes magyarázatban felsorolják talán az országokat, ha valaki jelzi rogán elvtársnak, hogy tolják már bele :D

Guguska
Válasz aaaa kommentjére
2011. szept. 26. 22:43

El is fogadták

Ha jól értem, már elis fogadták a törvényt.
Index - Gazdaság - Jövedéki és játékadót emelt a parlament

aaaa
Válasz Guguska kommentjére
2011. szept. 26. 22:59

úgy tűnik igen, de ennek kapcsán semmilyen játékosokat érintő adózási szabályról nincs szó, szóval valaki telefonáljon már a tóninak, hogy mi a helyzet :D

OldRknight
Válasz aaaa kommentjére
2011. szept. 26. 23:27

úgy tűnik igen, de ennek kapcsán semmilyen játékosokat érintő adózási szabályról nincs szó, szóval valaki telefonáljon már a tóninak, hogy mi a helyzet :D

Így van, arról nincs szó hogy a játékosok mennyit fognak adózni. Ha marad a jelenlegi szabály arra vonatkozólag akkor a pokernek itthon befellegzett.

Evolution
Válasz Guguska kommentjére
2011. szept. 26. 23:30

Én is így értelmeztem! Javítsatok ki, ha tévednék!

nando42
Válasz OldRknight kommentjére
2011. szept. 26. 23:34

Így van, arról nincs szó hogy a játékosok mennyit fognak adózni. Ha marad a jelenlegi szabály arra vonatkozólag akkor a pokernek itthon befellegzett.

nem teljesen értem, hogy miért játszod a hülyét, ez a rendszer leginkább az offline megoldásra hajaz, ergo így a játékosnak nem kell adózni. elvégre ezt a törvényt úgy is a hobbiplajákra szabták, így aligha várható el, hogy a gipsz jakab mondjuk bevall 100K online póker nyereményt. mindenki bontson pezsgőt, ez volt a legjobb megoldás minden online póker játékosnak.

btw miért evidens, hogy a PS-en legálisan lehet majd játszani?

OldRknight
Válasz nando42 kommentjére
2011. szept. 26. 23:37

nem teljesen értem, hogy miért játszod a hülyét, ez a rendszer leginkább az offline megoldásra hajaz, ergo így a játékosnak nem kell adózni. elvégre ezt a törvényt úgy is a hobbiplajákra szabták, így aligha várható el, hogy a gipsz jakab mondjuk bevall 100K online póker nyereményt. mindenki bontson pezsgőt, ez volt a legjobb megoldás minden online póker játékosnak.

btw miért evidens, hogy a PS-en legálisan lehet majd játszani?

Mutass egy paragrafust ahol le van írva hogy a "távszerencsejáték"-ot az adózott szerencsejáték jövedelmekhez sorolták (mint a lottó, tippmix, stb). Ha ez le van írva akkor ok, ha nem akkor maradhat a régi rendszer 16+27% EHO, csak épp ellenőrizve. Nyílván ez majd a gyakorlatban kiderül....de nem tetszik ez nekem....

BaLa
Válasz OldRknight kommentjére
2011. szept. 26. 23:45

Mutass egy paragrafust ahol le van írva hogy a "távszerencsejáték"-ot az adózott szerencsejáték jövedelmekhez sorolták (mint a lottó, tippmix, stb). Ha ez le van írva akkor ok, ha nem akkor maradhat a régi rendszer 16+27% EHO, csak épp ellenőrizve. Nyílván ez majd a gyakorlatban kiderül....de nem tetszik ez nekem....

Ez a törvény nem a szerencsejáték-törvényt módosította? Abban szerintem bent van, hogy nem kell adózni a játékosnak.

batkamano
Válasz BaLa kommentjére
2011. szept. 26. 23:49

egy "megfelelő" külföldi cím, a vps, együtt csodákra lehet képes

.........minden másra meg ott van a corel draw

Élő ügyfélszolgálat