Ez már undorító. Akkor tiltsák le a termek elérését, csináljanak egy magyar termet. Maximum megy évig nem pokerezünk, aztán úgyis becsődöl az egész és megjön az eszük.
Miért reagáltok így a rádió adásra, nekem ez az első olyan hír ami miatt kezdek megnyugodni:
1.
Most már nem az online pókerről beszélnek, hanem online szerencsejátékról és azon belül is a fogadásokat említik (online póker ha jól figyeltem nem volt kimondva konkrétan)
2.
Úgy látom eléggé esélytelenek az egészben, az EU-s cégekkel szemben elég nehéz dolguk lesz, illetve saját maguk miatt is
3.
Ugyanis elég gáz volt a nyilatkozat szvsz.
pl.
- miért nem legalizálják magukat Mo.-n ezek az online szolgáltatók kérdésre az a válasz, hogy utána nem lenne lehetőségük bizonyos tevékenységekre. Aztán mikor azt kérdezik hogy az SzJZrt miért nem csinálja ezeket a tevékenységeket, az a válasz, hogy önmagát korlátozza le, a felelős szerencsejáték címszó alatt. Akkor most mi van? Amúgy meg értem már miért olyan fapados az oldaluk meg az egész tipmixx rendszer, az áldott jó szívük az oka :)
- másik meg, hogy riporter rákérdez, hogy tényleg 90%-ot visszaosztanak az online szolgáltatók? A válasz igen, és hogy a SzJZrt is visszaoszt ennyit.
No erre az itt korábban belinkelt cikkből (Index - Gazdaság - 1,6 milliárdot költöttünk tiltott szerencsejátékra) egy idézet:
A világ legnagyobb online bukmékerirodája, a Sportingbet szerint a három magyar nyelvű fogadócég (Sportingbet, Betandwin, Expekt) forgalma 1,7 milliárd forint volt a vb alatt. A sok papírforma miatt ennek több mint 95 százalékát, azaz mintegy 1,6 milliárdot fizették ki a fogadóknak. Az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. tippmixén ezzel szemben 1,64 milliárdtot kockáztattak, amelyből a nyertesek 1,03 milliárdot tehettek zsebre.
Sztem is kb. ugyanaz az arány :)
Jah és ez a cikk 2006 júliusi, és ahogy olvasom már akkor is igencsak harcolt a kormány az online szerencsejáték ellen. Kicsit megnyugtat a 4,5 év alatt elért eredményük :)
Magyar Rádió Hangtár
itt meghallgatható
"...ne váljon megélhetési formává..."
wp
a legnagyobb paradoxon egyébként, hogy a játékosok érdekeit akarják védeni, de a játékgépezés ellen 1 szó nincs sehol...
A világ legnagyobb online bukmékerirodája, a Sportingbet szerint a három magyar nyelvű fogadócég (Sportingbet, Betandwin, Expekt) forgalma 1,7 milliárd forint volt a vb alatt. A sok papírforma miatt ennek több mint 95 százalékát, azaz mintegy 1,6 milliárdot fizették ki a fogadóknak. Az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. tippmixén ezzel szemben 1,64 milliárdtot kockáztattak, amelyből a nyertesek 1,03 milliárdot tehettek zsebre. Szerintem ez vastagbetűs rész lehetne, bármiféle vitát kezdenének a témáról. Magyarázzák meg!
Ne legyenek képmutatók, a lényeg itt az, hogy azok a gonosz emberek, akik szerencsejátékokat játszanak, bizony adózzanak utána mint a köles! Ez a büntetésük. Akinek van pénze ilyen úri hóbortokra, az tejeljen a magyar államnak is. Ezért a monopólium, ezért a külföldi tiltás. Nem a a "felelős szerencsejáték" baromság.
És bizony az emberek többsége, akik nem játszanak szerencse játékokat, egyet is értenek ezzel szerintem.
És bizony az emberek többsége, akik nem játszanak szerencse játékokat, egyet is értenek ezzel szerintem.
Aki gépen veri el a család pénzét az jót tesz, az felelős játékos, mert magyar kocsmáros keres pénzt vele, aki a magyar államnak fizeti a koncessziós díjat, a magyar állam pedig felelősen költi el az adófizetők pénzét nyugdíjakra, kórházakra, 4-es metró építésére.
A gonosz sportingbet pedig nem. Ő gonosz módon nem fizet adót senkinek, inkább visszaosztja a játékosoknak, és ezért versenyképesebb lesz, átpártolnak a "felelős" Szj. zrt. játékosok és "felelőtlenek" lesznek. Ez pedig nagyon csúnya dolog!
mondjuk az tényleg "megnyugtato" volt,hogy a poker nem került szóba külön.
(valószinüsitem a online sportfogadas többet "elvesz" tölük és inkabb arra mennek rá.)az online pokerrel nem sokmindent tudnanak kezdeni.
Még valami: a pesszimisták egy kicsit fogják már vissza magukat. Elég az, hogy a Szerencsejáték Zrt temeti az online pókert, maga a pókeresek ne erősítsék már még ebben...
Ki kellene találni valami megoldást addigra, mire meglesz ez a szabályozás.
Legrosszabb esetben külföldi személy adataival külföldi ip címről lehetne játszani, kiutalni meg már lehet moneybookersre is.
Mondjuk ez eléggé bebonyolítaná a helyzetet, az egész pocketfives ranglista magyar része megszűnne..