Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az onlinepóker szabályozása 2011-ben

Poszi
Válasz Zoleee kommentjére
2010. dec. 15. 20:35

Igen ez már haladás, és közel is van a realitáshoz. Mondjuk nem a levezetett példa szerint de már közelít a valós értékhez.

Ami pozitív, hogy az online gaming cégek hajlandók is lennének kifizetni ezt az adót. Csak az onlinepoker után kapott 16%-ból lenne az államnak olyan 1-1,5 milliárd adó bevétele.

Csak egyelőre erre még nincs érvényes jogszabály, akkor hogy is tehetnék?

Még valami: a pesszimisták egy kicsit fogják már vissza magukat. Elég az, hogy a Szerencsejáték Zrt temeti az online pókert, maga a pókeresek ne erősítsék már még ebben...

Zoleee, Nincs kapcsolatotok a kormányzathoz, SZJRt új vezetéséhez? Bár sajnálatos módon a magyar online poker közösség erőteljesen szegregált, ha van közösség ami talán érdemben képes lenne még most befolyásolni a szabályzás kialakítását akkor az a Ti közösségetek!

Az elmúlt hónapok agresszív reklámkampányát figyelve ez a nyilatkozat jól illeszkedik a korményzati stratégiába és politikai szándék úgy tűnik teljesen egyértelmű. A kérdés pusztán az, hogy a célok között milyen súllyal szerepel a költségvetési bevételek növelése, illetve az konzervatív ideológiai választópolgárok-fogyasztók kiszolgálása. Amennyiben elsődleges cél az adóbevétel, úgy a megfelelő csatornákon talán lehetne hatni a szabályozás előkészítőire. Amennyiben a másik cél a fajsúlyosabb, akkor persze az online pókernek Magyarországok sok évre vége lesz.

cursor 10
Válasz Zoleee kommentjére
2010. dec. 15. 20:50

Még valami: a pesszimisták egy kicsit fogják már vissza magukat. Elég az, hogy a Szerencsejáték Zrt temeti az online pókert, maga a pókeresek ne erősítsék már még ebben...[/QUOTE]

Én azért bizakodok,mert ti csináljátok ezt a 63-at.Gondolom ha nem reménykednétek vmit pozitív törvényben nem csinálnátok.

andree
Válasz Poszi kommentjére
2010. dec. 15. 20:57

Zoleee, Nincs kapcsolatotok a kormányzathoz, SZJRt új vezetéséhez? Bár sajnálatos módon a magyar online poker közösség erőteljesen szegregált, ha van közösség ami talán érdemben képes lenne még most befolyásolni a szabályzás kialakítását akkor az a Ti közösségetek!

Az elmúlt hónapok agresszív reklámkampányát figyelve ez a nyilatkozat jól illeszkedik a korményzati stratégiába és politikai szándék úgy tűnik teljesen egyértelmű. A kérdés pusztán az, hogy a célok között milyen súllyal szerepel a költségvetési bevételek növelése, illetve az konzervatív ideológiai választópolgárok-fogyasztók kiszolgálása. Amennyiben elsődleges cél az adóbevétel, úgy a megfelelő csatornákon talán lehetne hatni a szabályozás előkészítőire. Amennyiben a másik cél a fajsúlyosabb, akkor persze az online pókernek Magyarországok sok évre vége lesz.

Magyarországon a döntések úgy születnek, hogy figyelembe veszik az egyéni és lobbi érdekeket, valamint megvizsgálják, milyen politikai hozománya lesz egy döntésnek. A szakmai és gazdasági szempont az utolsó a sorban. Azért nem tudták megfelelően nyereségessé tenni az állami cégeket, és azért csak inreális adókkal tudják fenntartani a közigazgatási rendszert, mert a legtöbb ilyen kisebb spotban rossz döntéseket hoznak. Nemtől, párttól és minden egyébtől függetlenül. Sztem ez komolyabb leak mint a korrupció, amit mindenki felhoz a politikusok ellen.

BMWE46
Válasz dj.reLax86 kommentjére
2010. dec. 16. 3:52

Amúgy igen. Az on line póker jelenlegi formájának rövidesen vége. Lehet még fél év vagy 1 év de vége.

Index - Gazdaság - 1,6 milliárdot költöttünk tiltott szerencsejátékra

A cikk 4,5 éves...

psycho
Válasz BMWE46 kommentjére
2010. dec. 16. 8:01

Reggel 07:45-kor volt beszélgetés az MR1 Kossuth rádión a Szerencsejáték zrt. egyik szóvivőjével. Érdemes meghallgatni..

cursor 10
Válasz psycho kommentjére
2010. dec. 16. 8:23

Reggel 07:45-kor volt beszélgetés az MR1 Kossuth rádión a Szerencsejáték zrt. egyik szóvivőjével. Érdemes meghallgatni..

Hogy nem omlott rá a plafon a sok kamu duma miatt!

psycho
Válasz cursor 10 kommentjére
2010. dec. 16. 8:46

Hogy nem omlott rá a plafon a sok kamu duma miatt!

Én is éppen erre gondoltam..

Szerintem idővel az archívumból visszakereshető lesz..

cursor 10
Válasz psycho kommentjére
2010. dec. 16. 9:50

Én is éppen erre gondoltam..

Szerintem idővel az archívumból visszakereshető lesz..

Magyar Rádió Hangtár
itt meghallgatható

Orang3J3ws99
2010. dec. 16. 9:56

Azért jó, hogy nem csak minket basztatnak:

Index - Gazdaság - Tiltott szerencsejáték a Postánál?

rockett
2010. dec. 16. 10:08

Magyar Rádió Hangtár
itt meghallgatható

ez a nyilatkozat gusztustalan

Élő ügyfélszolgálat