Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Shaikon
Válasz naná hogy kommentjére
2012. nov. 24. 20:06

10% .Hol élsz ? Örülhetünk ha csak az áfa 27%ot rakják rá,nem még pluszba valami kitalált szart.

NitroHUN
Válasz Shaikon kommentjére
2012. nov. 24. 20:41

10% .Hol élsz ? Örülhetünk ha csak az áfa 27%ot rakják rá,nem még pluszba valami kitalált szart.

Az Áfa nem tudom, hogy jön ide, az nem mérvadó. Akkor van az örülés, ha csak az SZJA 16%-a üt be :D

erikkke
2012. nov. 24. 21:00

külföldi szerverről mi a véleményetek ? vagy jobb vhova kiköltözni?

lecso10
Válasz erikkke kommentjére
2012. nov. 24. 21:44

mi a véleményetek ? most mire számítsunk pl: nyerek havi 5K$ t abból mondjuk amikor kiutalok lekell adóznom 10 % ot ? vagy nagyság rendileg mégis mire számítsunk ??

Az egyént nem tudják megadóztatni. Ha bármi lesz is ebből a termeket kell majd lefejjék valahogy. Szerintem egyenlőre nincs mitől tartania senkinek, mert ahogy kiolvasom a hírekből az SzRt bevételeit akarják növelni, az online területen is. A pénzt meg szedd ki, de okosan. ;)

PokerEdge
Válasz lecso10 kommentjére
2012. nov. 24. 22:58

Az egyént nem tudják megadóztatni. Ha bármi lesz is ebből a termeket kell majd lefejjék valahogy. Szerintem egyenlőre nincs mitől tartania senkinek, mert ahogy kiolvasom a hírekből az SzRt bevételeit akarják növelni, az online területen is. A pénzt meg szedd ki, de okosan. ;)

Maximálisan neked legyen igazad.;) Bár lehet, hogy pesszimizmus, de szerintem nem eszik ilyen forrón.....

erikkke
2012. nov. 25. 5:46

köszi:)

yeppiwasit
2012. nov. 30. 10:56

Ne kérdezzétek honnan tudom, de belső infók szerint két terv volt. Teljes tiltás és dán modell. Az elsőt szerencsére elvetették mert abból nincs bevétel. A jelen állás szerint: licensz +játékosok utáni nettó nyereségből adó (rake, jutalék (sportfogadás esetén stb) fizetendő a termeknek (20% cirka)

Ezek után 3 lépés létezik :
1. az iroda nem vesz licenszt, és tiltja a magyar játékosokat
2. megveszi és lehet játszani
3. szarik az egészbe és licensz nélkül engedi játszani a magyarokat, úgyse tudnak mit csinálni vele

Mondom még egyszer ne kérdezzétek honnan van az infó, ennyit tudok megosztani. Ne vegyétek szentírásnak, de ez több egy egyszerű pletyka értesülésnél.

Angler
Válasz yeppiwasit kommentjére
2012. nov. 30. 11:09

Eszerint van rá esély, hogy a játékosokat békén hagyják?

yeppiwasit
Válasz Angler kommentjére
2012. nov. 30. 11:13

Egyelőre úgy tűnik, hogy ahogyan az SZRT nyereményei után is az SZRT fizeti be, itt is így lesz. Licenc+kb 20% mellett máshogy nehéz elképzelni amúgy is. A kérdés az, hogy az utóbbi években amikor illegális volt a játék online úgymond, elvileg adózni kellett volna. Mert ha viszont ezt utólag behajtanák, akkor kb nem lenne játékos aki játszana, hisz nem lenne miből. Elvileg az online cégek szerződés értelmében nem kötelezhetőek az adatok kiadására, de a svéd példa mást mutat, igaz ott is csak nagyokra szálltak rá. Az első hozzászólásomban foglaltak és eme hozzászólásom első mondata nagyon valószínű. A többi saját vélemény.

Holdenper
Válasz yeppiwasit kommentjére
2012. nov. 30. 11:22

Ha ezért tisztán lehetne játszani, és védené is a játékosokat az állam, én örömmel nyelném be még azt is, ha valami reális mértékben növekedne a fee emiatt, vagy kisebb lenne az rb a magyaroknak.

Élő ügyfélszolgálat