dj.reLax86
Válasz Tyllus kommentjére
2010. ápr. 20. 3:20
[QUOTE=Tyllus;191178]- szerintem a tranzakciókat, vagy legalább a havi összesítőket eléggé sokáig megőrzik, a kártyaszám + kibocsájtó bank pedig egyértelműen beazonosíthatja az ügyfelet.
hogy azonosítanak be? Ha neked van egy svájci bankszámlád az hogy derül ki magyarországon ha nem mondod el senkinek?
titcar
Válasz Tyllus kommentjére
2010. ápr. 20. 5:24
- szerintem a tranzakciókat, vagy legalább a havi összesítőket eléggé sokáig megőrzik, a kártyaszám + kibocsájtó bank pedig egyértelműen beazonosíthatja az ügyfelet. Az sem kérdés, hogy van-e rá kapacitás, kockázatvizsgálatot szoftveresen végzik amúgy is ma már. Vagyonosodási vizsgálatok nagy részét pedig a költekező életmód miatt indítják, ott viszont rajtad a bizonyítási kényszer.
ki őrzi meg neked az mb vagy neteller kártyád számát? :D (és ki csinál havi összesítőt róla?)
wát kájnd of kockázat vizsgálat??
Tyllus
Válasz dj.reLax86 kommentjére
2010. ápr. 20. 22:13
Lószart nem tud egyikőtök se a pénzügyi világról. Legyen elég annyi hogy egy pénzügyekkel foglalkozó cégnél dolgozok.
- így persze mindjárt más, akkor nálad a pont :-)
{ vitát nem ér meg, de amit írtam, arra sokan ráfaragtak okos vállakozsók }
nando42
2010. ápr. 20. 22:27
Nincs pont!
Ez nem azokra a játékosokra vonatkozik akik 100$ okat utalnak lefele. Lószart nem tud egyikőtök se a pénzügyi világról. Legyen elég annyi hogy egy pénzügyekkel foglalkozó cégnél dolgozok. Okoskodjatok nyugodtan. Nem kell adózni egy vasat se. És a hiteled is fizetheted.
Én nem akarok okoskodni, de annyiféle mendemonda áll egymással szemben, s mindenki mást mond. Vagy legalábbis mindenki máshogyan értelmezi a szabályokat: én amondó vagyok, hogy amíg nincs valamilyen precedens ítélet az ügyben, addig minden csak okoskodás, illetve halászat a zavarosban. Aki profi pókeres, s nincs más munkaviszonya szvsz max. az egészségbiztosítási járulékot fizesse be (asszem' havi 5K HUF).
Tyllus
Válasz titcar kommentjére
2010. ápr. 20. 22:31
ki őrzi meg neked az mb vagy neteller kártyád számát? :D (és ki csinál havi összesítőt róla?)
wát kájnd of kockázat vizsgálat??
- tényleg nem óhajtok vitatkozni, de a pénzforgalmi adatokat ölég sokáig meg kell/tudják őrizni. Az APEH elsősorban kockázatelemzés alapján választja majd ki, hogy kit ellenőriznek. Az APEH informatikai rendszere bizonyos mutatók és adatok alapján listákat állít össze, melyek élén a legnagyobb valószínűséggel nagy összegű adót elcsalók állnak, ők mindenképpen számíthatnak ellenőrzésre. Gyanús lehet például, ha valakinek kettőnél több ingatlan van a nevén, miközben adózott bevétele alig volt, elmulasztotta, vagy késve teljesítette a bevallásait.
Amador
Válasz Csecse825 kommentjére
2010. ápr. 23. 15:49
Elvileg 200000 Ft alatti utalásokat nem néz az apeh,tehát én 1000 dolláronként szoktam utalni, de sokkal egyszerűbb egy osztrák bankszámla.Ők nem adnak ki semmit Mo-nak. Innentől kezdve az egyetlen para a vagyonosodási vizsgálat,ha nagyon jól megy a játék.
Nem nézi az Apeh a 200k fölötti utalásokat sem, és a bank nem küld nekik kimutatást az ilyen utalásról, az a törvény vállalkozásokra vonatkozik. Nemhogy erre hanem arra sincs kapacitásuk hogy ellenőrizzék azokat akik több tízmilliót vesznek ki.
Évente kevesebb mint 7000 vagyonosodási vizsgálat van, ahhoz nagyon durván kéne játszani hogy esélyed legyen pókerrel oda bekerülni :) Hacsak nem vesz valaki több ingatlant egyszerre akkor szinte kizárt.
szigma
Válasz Amador kommentjére
2010. ápr. 23. 20:33
Nem nézi az Apeh a 200k fölötti utalásokat sem, és a bank nem küld nekik kimutatást az ilyen utalásról, az a törvény vállalkozásokra vonatkozik. Nemhogy erre hanem arra sincs kapacitásuk hogy ellenőrizzék azokat akik több tízmilliót vesznek ki.
Évente kevesebb mint 1000 vagyonosodási vizsgálat van, ahhoz nagyon durván kéne játszani hogy esélyed legyen pókerrel oda bekerülni :) Hacsak nem vesz valaki több ingatlant egyszerre akkor szinte kizárt.
2007-ben 11.000 (!) volt. 2009-ben pedig 7.000
Kormány cikk
Ellenőrzések :: 2009-ben közel 6 ezer vagyonosodási vizsgálat az APEH-nél
Amador
Válasz szigma kommentjére
2010. ápr. 24. 12:45
2007-ben 11.000 (!) volt. 2009-ben pedig 7.000
Kormány cikk
Ellen�zések :: 2009-ben közel 6 ezer vagyonosodási vizsgálat az APEH-nél
Ok, lehet nem a korábbi adatokat kellet volna néznem. :) De lehet tőlem 7 vagy 10 ezer is, ez még mindig elenyésző a lakosság számához képest és azokhoz képest akik nem fizetnek adót. Online Pókeresként csak akkor kerülhet sor erre ha ingatlanokat vagy autókat veszel egyszerre, máskülönben egyszerűen nem vagy a látókörükbe. Ezt egy adótanácsadó mondta nekem aki dolgozott az APEH-nál is.
dj.reLax86
Válasz Amador kommentjére
2010. ápr. 24. 15:37
.
Ha a szomszédod feljelentést tesz ellened akkor azt ki fogják vizsgálni. Anyám ezen az osztályon dolgozik. Csak annyi "feljelentés" van hogy kb 2 év mire a mostani lista végére érnek.
titcar
2010. ápr. 27. 8:09
:: Önadózó.hu
ha nem fizetnek ki akkor az állam semmit nem tehet, de ha mégis, akkor adózd le