Most egy ideje már qwert eredményeit nyomogatom a sharkscopeon, nagyon tanulságos, és még1x nagy gratula... Rögtön itt az ő "helyzete" (majd kijavit ha nem jól látom): van 30dolcsira 150BIje, azaz kb 1Mft. Persze hogy azt mondja, a legjobb befektetés a póker, hiszen relative kevés pénzből kis munkával tud nagyon jó hozamot nyerni. No de tolja még egy évig, nyer még 5 misit, hova fekteti be hasonlóan jó hozamot keresve? Pókerbe "nem tudja", hiszen mégha fel is megy 100dolcsis szintre, és igen kényelmes 200BI bankrollt tart, akkor mit csinál a többi pénzzel, mint "maradék" befektetni való tőke? És ugyanez MTT prókra is kb igaz, 100dolcsis átlag, 100BI, az 2MHUF, már a magyar prok is átlépik ezt...
Pl. kifizeti a lakás- vagy autóhitelt, hogy ne fizesse az x% kamatot. Tehát x% lesz a hozama. Akinek van egy lakása és egy autója, annak valószínűleg több, mint 10M HUF a hitele,
Értem én, meg nem is: a büdös életben értékvesztő eszközt (TV, autó) sosem vásároltam hitelre, duplán negativ hozam. Értéktermelő befektetést (forrást) is igen ritkán.
(...)
C, akinek 50M feletti pénze van, annak nem pálya a póker. Hacsak nem ér rá ott elkölteni a pénzét a feltörekvő fiataloknak ;-) Az sokkal komolyabb befektetések után néz, mint pölö lakásépités, üzletrészvásárlás, kisebbnagyobb részben tőzsde, stb.
A pókerórabérrel teljesen egyetértek. De nézzük együtt azzal, hogy egy 20M ftos éves 20% hozamú befektetés munkanélkül hoz havi 300eftot. Persze emellett lehet pókerezni is ;-)
Nagyon örülök hogy mindenkinek jól megy anyagilag, de jó lenne ezeket a dolgokat privátba beszélnétek meg.
Nagyon örülök hogy mindenkinek jól megy anyagilag, de jó lenne ezeket a dolgokat privátba beszélnétek meg.
No igen, ez is egy fontos dolog: ha összepokizod a házravalót, mit fogsz mondani ha számonkér a hatóság? Alapvetően persze úgy gondolom, hogy még egy normál lakás is kevés ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon a hatóság, senkinél nem lesz ellenőrzés. Meg sajnos igen könnyen meg lehetne számolni, ki az aki annyit pokerezett össze. Ebből a szempontból is "előnyben" van, akinek a jövedelme munkahelyről illetve befektetésekből származik, igy adózás után nyugodtan alszik. Pont azért beszélgetünk ezekről, hogy információt adjunk\szerezzünk, talán ez lenne egy fórum lényege.
Én meg láttam tönkremenni erősen szakmabelieket 5000-es ótépénél. Plíz ezt tényleg ne folytassátok, hogy ez könnyű az könnyű, mert aki mostanában ismerkedik a témával, annak ugyanaz jön le, mint amikor a fishek ismerkednek a pókerrel. A vége meg garantált bukó. Ez nem badbeat sztori, hanem ne legyenek félrevezetve emberek. Egy NL100-as reg is könnyen mondja utólag, hogy lazán verhető a szint. De addig mennyit szenvedett.... Nincs szükség arra, hogy valaki felbuzdulva tőzsdézzen, forexezzen. Itt a legkevésbé sincs szükség lelkesedésre, és semmilyen érzelemre.
Én meg láttam tönkremenni erősen szakmabelieket 5000-es ótépénél. Plíz ezt tényleg ne folytassátok, hogy ez könnyű az könnyű, mert aki mostanában ismerkedik a témával, annak ugyanaz jön le, mint amikor a fishek ismerkednek a pókerrel. A vége meg garantált bukó. Ez nem badbeat sztori, hanem ne legyenek félrevezetve emberek. Egy NL100-as reg is könnyen mondja utólag, hogy lazán verhető a szint. De addig mennyit szenvedett.... Nincs szükség arra, hogy valaki felbuzdulva tőzsdézzen, forexezzen. Itt a legkevésbé sincs szükség lelkesedésre, és semmilyen érzelemre.