apophenia (avagy a heuritsztikus problémamegoldás általános kritikája) részhez:
volt vmi ilyen, hogy megnézték asszem az nyse indexet, hogy mi korrelál hozzá a legjobban, az jött ki, hogy az indiai gyapot :D
akár még lehet is :)
Peterpanic: mit szeretnél, miről szóljon a topik?
Mondjuk a kettő ellentmond egymásnak, hogy tök kezdőket egyengess és szakmai vita alakuljon ki.
De szerintem tök jó dolgokat írtál, és jó kezdeményezés. Viszonylag rövid idő alatt azért sok hsz jött, és elég sok minden érintve volt.
Pozikat is meg lehetne beszélni. Milyen kedvező belépési lehetőséget láttál épp a héten, vagy a jövő hétre, miért léptél be, target, stop szint...
bár egyelőre csak read only üzemmodban vagyok itt, de nekem tetszik a topic, rengeteg hasznos info hangzott el egy kezdo szamara. A későbbiekben, ill. már korabban is érlelődött bennem a gondolat, hogy kipróbáljam ezt a dolgot is, picit jobban belemelyedve.
nicholas nassim taleb: fooled by randomness
(kötelező mindenkinek, aki befektetésekkel valamilyen szinten is akár, de foglalkozik, komolyan!)
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
ez pedig egy pár oldalas ebook, meglepően jó meglátásokkal a forex-el kapcsolatban, haladóknak:
https://docs.google.com/viewer?url=http://www.profitscenario.com.au/Implications%2520of%2520the%2520Forex%2520Market.pdf
Forexportálok csalóka csábítása
Engem nem érint a téma, csak belinkelem, hogy egy másik oldalát is lássák a dolognak, akik azon gondolkodnak, hogy belevágjanak.
Nekem a cikk alapján kb. az jön le, hogy ez a piac annyiban nem hasonlít a pókerre, hogy itt nem a renget fish a jellemző, aki csak arra vár, hogy lenyírják, hanem a nagy bankok dominálják, akik információs előnyben vannak, és most megindult egy trend a rengeteg forex propagáló portállal, hogy újabb fish-eket csábítsanak a rendszerbe.
Szvsz itt is könnyen az egója áldozatává válik az ember, és azt gondolja, hogy megveri majd a piacot plusz a rake-et. Itt nincsenek szintek, itt az ember rögtön az elején Plil Ivey, Durrr és P. Antonius ellen hedzapol egyszerre.
Szóval csak óvatosan, mielőtt valaki esetleg elbukja a rollját.
Most láttam a tv-ben hogy lesz vmi XTB FOREX verseny ha vkit érdekel nézzem utána!XTB Forex Verseny 2010-hez
USD/HUF árfolyamtól mit vártok az elkövetkezendő 1-2 hónapban ? Konkrétabban: milyen árfolyamnál érdemes eladni a dollárt... ( ez nem konrétan forex, de talán kapcsolódik)