Megint egy extra jó hónap volt, 16.6% bruttó, azaz pont 10% nettó, itt az érdekes grafikon.
Zöldhasú, jól sejtem hogy te is a Q betűsben vagy? Mióta?
Megint egy extra jó hónap volt, 16.6% bruttó, azaz pont 10% nettó, itt az érdekes grafikon.
fhradm, a "6 hónapos" mit csinált a hónapban, van statisztikád? köszi
kerdes
fhradm, a "6 hónapos" mit csinált a hónapban, van statisztikád? köszi
Az októberi extra jó (bruttó 16%) hónap után a november gyengébb lett, az alfa 2%, a béta 6.6%. Mindkét számlán több mint ezer kötés volt, 98%ban plusszos.
Többiek?
Fhradm, mi van a 6hónapossal, nagyon érdekelne, statisztikát nem írnak, köszi.
alpha bruttó 2,1%
Curtis Faith: Way of the turtle
Ezt a könyvet valaki olvasta?Érdemes?
helló!
ezzel a céggel kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata?
Trade Institute
Köszi!
nos engem felvilágosítottak, hogy mi a baj a túl nagy arányú + kötésekkel.
ugye nyitunk egy pozt, rossz irányba mozdul el az árfolyam, rányitunk még, megint rossz fel emegy, megint rányitunk stb. ugye egyre kevesebb visszakorrekció kell ahhoz, hogy visszajöjjünk 0ra a kötéscsoportunkkal (tegyük fel longra állunk be, de az árfolyam esik 1%ot, ráveszünk még egy egységet longra, ekkor ha visszamászik 0.5%ot az árfolyam (az eredeti pozíciónk nyitásához képest ugye -0.5%), akkor az egyik pozink +0.5%on áll, a másik -0.5%on, azaz visszajöttünk 0ra, míg ha nem nyitunk újabb pozíciót, akkor -0.5%on lennénk. Ha minden 1% (vagy tetszőleges mértékű) elmozdulás után nyitunk újabb pozíciót, azzal ugye elérünk 2 dolgot:
1, az első (ill pontosabban az első N) pozíciónk veszteségét az újabb (utolsó N) pozíciók nyereségéből fedezzük (nyilván az arányokkal lehet játszani, de az elv ugyanaz marad)
2, egyre több pénzünk van lekötve a pozíciókkal. ennek viszont bizony az a baja, hogy lehet hogy a teljes rollunk fele 1 nyitott pozíció csoportban ül egy adott pillanatban, ami igen könnyen katasztrófához vezethet.
szóval a rendszer alapvetően hasonló ahhoz, mintha a tétünket dupláznánk a kaszinóban. 1x üt ki a stoploss, konkrétan amikor nullázta a robot a számlát, mert már nem tud újabb pozíciót nyitni és a teljes roll 1 pozícióban áll. még 1 egység elmozdulás és 0 a számlaegyenleg.