Ha tudom, hogy így reagáltok akkor már sokkal előbb megírtam volna az előző kommentem. Így legalább újabb álláspontokat ismertem meg:)
BMWE46:
Igazából teljesen egyetértek azokkal amiket kalkuláltál és leírtál, csak én nem akartam ennyire részletezni:) Én is úgy gondolom, hogy a mostani csak korrekció és növekvő trend töretlen:)
olegg:
Hosszútávú befektetésnek tekintem az aranyat, ezért most is 10 éves futamidőre, mint megtakarítás kezdtem rakni. Amiért átmenetileg kiszálltam belőle az pontosan ez a túlárazás volt. Ezen is sikerült pár %-ot nyernem:)
Szerintem amit ember létrehoz az el is tűnik. Kérdés, hogy mennyi idő alatt:) Ezért én semmilyen részvényben nem fektetnék hosszútávra. Meghagynám azt a mindennapos tőzsdézőknek:)
Egyébként nagyon érdekes, hogy az ember szemléletmódja is mennyit változik az idő során. Én 8 éve kezdtem el tőzsdézni, kezdetben én is óriási jelentőséget tulajdonítottam a technikai indikátoroknak, a gyors haszonszerzés reményében szinte heti rendszerességgel adtam-vettem a részvényeket, hol sokat nyertem, hol pedig sokat vesztettem.
De valahogy az idő során megváltozott a kockázatvállalási hajlamom is, meg persze család mellett egyre kevesebb időm és energiám marad a napi 8-9 órás munka után az aktív tőzsdézésre. Számomra most sokkal szórakoztatóbb az, ha minél többet olvasok a különböző cégek hosszú távú nökedési perspektíváiról és néhány híres befektető (pl. Mohnish Pabrai, Warren Buffett, Peter Lynch) által követett stratégiákról. Abszolút nem mondom, hogy ez a követendő út, egyszerűen számomra ez így örömet okoz, és egyáltalán nincs jelen az életemben az aktív tőzsdézéshez kapcsolható stresszfaktor.
Teljesen korrekt, amiket írsz.
Én sohasem fogok részvényeket shortolni, az nem az én asztalom. Azt nem állítom, hogy sohasem szállnék ki egy részvényből, hiszen ha pl. jelentősen túlértékeltté válik, akkor simán felmerülhet bennem, hogy eladjam. Amit viszont sohasem tennék, az az, hogy egy részvényből a technikai indikátorok alapján szálljak ki, miközben a mögötte rejlő fundamentumok ezt nem indokolják. Gondold el, hogy Buffett hányszor adhatta volna el a Coca Colát, vagy a Washington Postot pusztán azért, mert árfolyamuk pl. az 50 napos átlag alá ment, de sohasem tette meg. Az elért eredményei viszont őt magát igazolják.
Tudom, hogy a chartisták szerint szerint ez nem helyes (a leírtak alapján te is közéjük tartozol), de én egyszerűen abban hiszek, hogy nagyon hosszú távon a részvény árfolyamának tükröznie kell a cég teljesítményét.
A diverzifikálással tökéletesen egyetértek, én is aszerint járok el.
A magyar részvényektől egyelőre távol tartom magam, szerintem világszerte sokkal jobb lehetőségek vannak.
Check this out!
MT4 Stats - Share your MetaTrader 4 Statements with the world
Szeptember +22% :)
Check this out!
MT4 Stats - Share your MetaTrader 4 Statements with the world
Szeptember +22% :)
Mér lenne gyanús, pont ezt magyaráztam h 2 hónapja nem csinált -os napot a robot.
Ha most olyasmire probalnal célozni h átverés, akkor biztosíthatlak róla h nem az. :)
Nálam a szeptemberi hozam ölég gyenge lett, 2.5% az egyik, illetve 4% a másik, ez az ígéretük alatt van. Persze egy brutál jó augusztus után...
Fhradm: te a "6 hónapos" robotban vagy?
Ha igen: jól értem, hogy havonta leveszik a hozam felét, bármikor elbukhatod a teljes tőkét? A "22%" pedig a 6 hónap átlagos nettó havi hozama, és az ezen felüli hozamból kérik el a "bónuszt"?
Köszi.
A robotos témával kapcsolatban valami szöget ütött a fejembe.
Tételezzük fel, hogy van egy szuperul teljesítő robot, amely havi szinten mondjuk 10-20% körüli hasznot termel. Kezdetben csak kevés ember csatlakozik a szolgáltatáshoz, és ők nagyon boldogok. Azután elmondják minden ismerősüknek, hogy milyen szerencsések, és az emberek kezdenek tömegesen befizetni a szolgáltatásra.
És éppen itt van a probléma: az a tömeges nyereség, melyet ez a sok ember megnyer, valahonnan kell, hogy származzon. Ergo, a másik oldalon egy csomó embernek kell veszteséget szenvednie, akiknek a zsebéből átvándorol a pénz a nyertesekébe. Csakhogy egy idő után ezek a veszteséges emberek is csatlakozni fognak a szuper robothoz, hiszen ez a legkönnyebb út a nyeréshez. És a folyamat végén (mondjuk pl. 6 hónap múlva) a másik oldalról elfogynak azok az emberek, akiknek a zsebéből a robot eddig kiszedte a pénzt.
Ekkor pedig a robot el fog kezdeni masszív veszteséget termelni. A veszteségei talán éppen egy újonnan kifejlesztett robotot fognak eltartani, amelyikhez addig még csak kevesen csatlakoztak.
Engem ez egy piramisjátékra emlékeztet. Ne legyen igazam, de én mindig gyanakszom egy kicsit az ilyen esetekben. Kíváncsi vagyok az ellenvéleményekre is, de szeretném, ha nem hülyéznétek le, hanem objektíven magyaráznátok meg, hogy miért nincs igazam.
Jó dolog lehet ez a Forex. Nem leszek kapzsi ember, beérem havi 10%-os hozammal is. 100000 forintot szánok befektetni. Szerintetek mondjuk 5-6 év alatt mennyi pénzt lehet keresni ezzel?
A robotos témával kapcsolatban valami szöget ütött a fejembe.
Tételezzük fel, hogy van egy szuperul teljesítő robot, amely havi szinten mondjuk 10-20% körüli hasznot termel. Kezdetben csak kevés ember csatlakozik a szolgáltatáshoz, és ők nagyon boldogok. Azután elmondják minden ismerősüknek, hogy milyen szerencsések, és az emberek kezdenek tömegesen befizetni a szolgáltatásra.
És éppen itt van a probléma: az a tömeges nyereség, melyet ez a sok ember megnyer, valahonnan kell, hogy származzon. Ergo, a másik oldalon egy csomó embernek kell veszteséget szenvednie, akiknek a zsebéből átvándorol a pénz a nyertesekébe. Csakhogy egy idő után ezek a veszteséges emberek is csatlakozni fognak a szuper robothoz, hiszen ez a legkönnyebb út a nyeréshez. És a folyamat végén a másik oldalról elfogynak azok az emberek, akiknek a zsebéből a robot eddig kiszedte a pénzt.
Ekkor pedig a robot el fog kezdeni masszív veszteséget termelni. A veszteségei talán éppen egy újonnan kifejlesztett robotot fognak eltartani, amelyikhez addig még csak kevesen csatlakoztak.
Engem ez egy piramisjátékra emlékeztet. Ne legyen igazam, de én mindig gyanakszom egy kicsit az ilyen esetekben. Kíváncsi vagyok az ellenvéleményekre is, de szeretném, ha nem hülyéznétek le, hanem objektíven magyaráznátok meg, hogy miért nincs igazam.