Johnny Diablo
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. júl. 19. 16:09

Ilyet blöffből nem csinál, amivel itt megőrül az minimum QQ, esetleg AKs, szupereasy fold, de még totál fish ellen sem rámolnék be 80bb -t itt.

Még annyit, hogy BTN -ről sosem 6% lesz az emelő skálája, hanem minium 10, viszont a 4bet skálája nagyon szűk.

igen ezt én is így látom. a 6%-al azért számoltam mert szerintem annál lazábban ennyit nem fog 4bet pusholni és azzal is tisztában vagyok h nem lehet blöff. mivel everesten 98/60-akat játszanak és simán rád tolják NL5-ön a 67o-t 4bet. ezért ott képtelen vagyok ezt eldobni. itt én is a dobást láttam helyesnek, de nem ezt írtam?

danfiu
Válasz bacardi2268 kommentjére
2011. júl. 19. 16:10

ha kevesebb lett volna a BRom lehet betoltam volna, de ennyit nem akartam veszíteni mert eléggé széles a range, mindenki dobott uh lehet h van nála Q,K,A párok vagy egyszínűek, és ha bármi lejön bukom
ezért döntöttem a FOLD mellett

Elo peldaja a scare money-nak, ezert mondtuk joparan h meg gyujtsel ossze keves penzt es abbol probalj meg jatszani, mert igy az olyan moveokat amik +ev-sek lennenek nem mered meglepni BR hianya miatt.

Galambos Tarzan
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. júl. 19. 16:14

igen ezt én is így látom. a 6%-al azért számoltam mert szerintem annál lazábban ennyit nem fog 4bet pusholni és azzal is tisztában vagyok h nem lehet blöff. mivel everesten 98/60-akat játszanak és simán rád tolják NL5-ön a 67o-t 4bet. ezért ott képtelen vagyok ezt eldobni. itt én is a dobást láttam helyesnek, de nem ezt írtam?

De de :) Fold. Csak annyival egészítettem ki, hogy BTN nem 6% -al emel, hanem 10- 15%-al, még feszes játékos is. De ebből a 10% -ból is nagyjából 2,5% max 3% lesz, amivel 4bet pushol. Ennek a rangnek az alját se verjük, mert legjobb esetben is flip AK -val. Túl van beszélve :)

bacardi2268
Válasz danfiu kommentjére
2011. júl. 19. 16:15

Elo peldaja a scare money-nak, ezert mondtuk joparan h meg gyujtsel ossze keves penzt es abbol probalj meg jatszani, mert igy az olyan moveokat amik +ev-sek lennenek nem mered meglepni BR hianya miatt.

ebben lehet igazad van, de muszáj fizetnem az egyetememet, uh kell a pénz sajna így csak ezzel a 30$ral tudtam indulni, így van mikor félek megadni, de már 3000 Hand alatt megdupláztam BR-om, és remélem így is haladok továbbra is

szóval most NL2-n 60$ral bátrabban játszom

köszönöm tanácsaitokat

Holdenper
2011. júl. 19. 16:55

ebben lehet igazad van, de muszáj fizetnem az egyetememet, uh kell a pénz sajna így csak ezzel a 30$ral tudtam indulni, így van mikor félek megadni, de már 3000 Hand alatt megdupláztam BR-om, és remélem így is haladok továbbra is

szóval most NL2-n 60$ral bátrabban játszom

köszönöm tanácsaitokat

60$ NL2-re simán elég. De szerintem még inkább a játék tanulására kéne összpontosítanod, mert (nem bántásból) elég meredek dolgokat lehet látni a postolt handeknél.

Amit én észrevettem:
- Túl lazán adsz meg emeléseket. Az ilyen "közepes" lapok (KT-KJ, AT-AJ, QT-QJ, JT) szerintem nem igazán jók egy emelés megadására, pláne full ringen (short handed asztalon lehet velük játszani poziban, mert lazább a játék, de én ott is inkább 3betelek...de te ne 3betelj, dobd el őket!:) )

- Túl lazán játszol (nem csak a megadások, hanem az emeléseknél is), azok alapján a statok alapján, amit belinkeltél (nem tudom mennyire régi, és mennyiben változott a játékod). Bár nem játszok FR-t, de szerintem microlimit full ringre ilyen VPIP: 11, PFR: 10, 3bet: 4, AF%: 60+ kb a jó stat (tehát nagyon feszes, de a jó lapokkal nagyon agró, mivel nem blöffölünk 99%-ban, hanem a lap értéke miatt betelgetünk több utcán keresztül)

- Eléggé el vagy tévedve a betméretek tekintetében, pár ökölszabály ezzel kapcsolatban:
1, Minél veszélytelenebb a board, annál kisebb bet is elég (ha esetleg mégis blöffölsz, ha nagyon feszesen és agresszívan játszol, akkor azt az összeget érdemes beemelni, amennyit még szerinted megadnak, de ez kb sosem lesz kisebb mint a kassza fele). Fordított esetben minél veszélyesebb az asztal, annál nagyobbat fogunk betelni.
2, Veszélyességi tényezők: színesély, soresély, sok játékos a partiban. Tehát ha a flopon 2 egyszínű lap van, akkor nagyobbat hívunk, ha 2 egymáshoz közeli kártya van ott (lehetőleg olyan, ami az ellenfélnek soresélyt adhat, pl KTx, 78x, J9x, QTx, QJx flopok), szintén nagyobbat hívunk. Ha "sokan" (rajtad kívül még ketten, vagy többet) vannak a partiban akkor is nagyobbat hívunk.

Kis hívás (mondjuk 225 színesély nélküli, A73, vagy K52 színesély nélküli flopon) kb 2/3-ad kassza. Nagy hívás (parás flopoknál) 3/4-ed, vagy egy egész kassza (attól függ, hogy mennyire tűnik veszélyesnek a flop szerinted).

Ha a turn veszélytelen, és flopon kicsit hívtunk, akkor mehet szintén 2/3-ad kassza. Ha nagyot hívtunk a flopon, itt is folytatjuk egy kb 3/4-ed kasszányi hívással. Riveren minimum fél potot érdemes hívni, ha úgy gondoljuk jobbak vagyunk mint a másik játékos, de ha úgy véljük megad többet is, akkor hívjunk annyit amennyit még úgy gondolunk, hogy megad.

GL, és olvass sok fórumot, cikkeket, elemzéseket...meg azért játssz is, mert az alapokat meg lehet tanulni, de hogy érezd, mikor mennyit tudsz hívni (kb milyen lapok lehetnek a másiknál), meg még egyéb dolgokat is, csak úgy tanulhatsz meg, ha belerázódsz.

ui.: Én a HUD-ra kitenném a VPIP/PFR/AFq mellé a 3betet mindenképp, meg a Steal-t is. Előbbi azt mutatja, hogy flop előtt milyen gyakran emel vissza a másik, utóbbi, hogy ha dobnak előtte és ő CO-n, vagy BTN-on van, akkor milyen gyakran emel.

JJ-vel én nem 3beteltem volna egy ilyen feszes játékost (és azért egy 11/6-osnak nem lesz magasabb a stealje 12-14-nél szerintem, ami nagyon feszes...legalábbis SH-n:D), mert ha megadja elég gyakran nehéz helyzetbe kerülünk postflop, ha visszatolja dobnunk kell, tehát csak ha dobja akkor nyerünk vele. Arra pedig, hogy blöffbe fordítsuk, túl erős a JJ:)

bacardi2268
Válasz Holdenper kommentjére
2011. júl. 19. 19:04

60$ NL2-re simán elég. De szerintem még inkább a játék tanulására kéne összpontosítanod, mert (nem bántásból) elég meredek dolgokat lehet látni a postolt handeknél.

....

hűhaaaaa

hát nagyon köszönöm ezeket az észrevételeket, sokat segítettél ezekkel a tanácsokkal

igazad van mostanság elhanyagoltam a tanulást, és csak game volt, de visszatérek rá

bacardi2268
2011. júl. 19. 20:07

Holdenper

elolvastam amit írtál és el is buktam a mai termésemet LOL :D -10$

pedig próbáltam ugy ahogy te mondtad, nah majd legközelebb, fejlettebben

bacardi2268
2011. júl. 20. 17:15

vki tudna segíteni abban, h milyen CGmes könyveket ajánlanátok, mert találtam sok MTT-s (Dan Harrington, ...) könyvet, de NL2-n CGben szertném nyomni

és ahogy látjátok az előző HSZem, elbuktam,- a jó indulás után- mára már -8 bi-t, így ugy gondoltam, h most neki állok tanulni, többet mint jatsznani,

sőt most már -10 bi

légyszi segítsetek

$0.01/$0.02 No Limit Holdem ------->floppon vissza kellett volna emelnem ????
PokerStars
7 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG dikkebende ($1.49)
UTG+1 br00klynZooo ($2)
MP bacardi2268 ($2.72)
CO leonte 32 ($2.11)
BTN mager372 ($3.02)
SB gbsharp ($4.43)
BB ovidiu_rada ($0.93)

Pre-Flop: ($0.03, 7 players) bacardi2268 is MP :kd: :ah:
1 fold, br00klynZooo raises to $0.08, bacardi2268 raises to $0.24, 2 folds, gbsharp raises to $0.75, 1 fold, br00klynZooo folds, bacardi2268 calls $0.51

Flop: :7d: :5s: :ac: ($1.60, 2 players)
gbsharp bets $1.14, bacardi2268 calls $1.14

Turn: :3s: ($3.88, 2 players)
gbsharp checks, bacardi2268 checks

River: :jd: ($3.88, 2 players)
gbsharp goes all-in $2.54, bacardi2268 goes all-in $0.83

Final Pot: $7.25
bacardi2268 shows
:kd: :ah:
gbsharp shows three of a kind, Jacks
:jc: :js:

gbsharp wins $6.99 (net +$2.56)

bacardi2268 lost $2.72
br00klynZooo lost $0.08

Galambos Tarzan
2011. júl. 20. 17:31

4betet preflop nem tudom, calloznék -e egyáltalán AKo -val. AKs -el hajlanék 5bet allinre is akár, de AKo így inkább dobás.

Olyan kevés pénzed maradt a flop után, hogy itt az ellenfél emelésére flopon allin kell menni. Ilyen száraz flopon A pár top kickerrel ez a jó játék. Semmi húzó nem lehet nála, és ilyen alacsony lapokból szettje sem lehet semmivel. A két látható A miatt az AA -t is jó esélyel kivenném a rangeből. Ha itt allin kerültök, akkor a river meg "mindegy", sajnos standard balszerencse, hogy leesik az ellenfél maradék 2 outja. Ettől még a flop push +EV lett volna. Amivel behív flopon $1.14 -et azzal a maradék $2 -od is megadta volna.

Holdenper
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. júl. 20. 19:41

Eléggé ellenfélfüggő. Ha nagyon nit szerintem eldobnám a cold 4betre (AKo, meg AKs-t is) kb 137bb deepen és full ring cash gamen (6maxnál bekerülne majdnem mindenki ellen). Ha lazább (mondjuk 18+ vpip, 15+ pfr, 5+ 3bet), akkor preflop 5bet allin mennék.
A call szerintem nem olyan jó, ahhoz nem vagytok elég deepek (kb 300+bb környékén gondolkodnék el rajta, ha pozícióban lennék, és laza lenne az ellenfél). Ha jön A/K nem biztos, hogy nyersz még, és ha nem jön, akkor is esetleg kiblöfföl AQ-val. De ha már megadtad preflop akkor nehéz a játék...egyrészt rátolnám, mert nagy a kassza, hátha megadja valami QQ/KK, ami nem hiszi el az ászt, és a callod után nem túl valószínű, hogy továbblövi rosszabb lappal, másrészt a call sem olyan rossz aggro játékos ellen, mert hátha turnön/riveren rátolja. Annyira nem kell félni, hogy lejavul, kb 2-3 outja van rá (TT+, és AQ+ a range max).

Ja most vettem csak észre, hogy 83 cent volt már csak előtted...akkor tuti rátolom a flopon, mert kb 4,7-es kasszára 95%, hogy megadja azt a 80 centet bármi is van nála.

Jó full ring könyvet nem tudok, short handedből is csak angol nyelvűeket (illetve itt az akadémián van fent egy SH könyv, de abban sok a haladó anyag, szóval lehet többet ártana mint használna a floatolással-3barrellekkel, stb... Szerintem Verneer - Moving through uNL című könyve elég jó, aztán balugawhale - Easy game című könyve is, illetve The poker blueprint Tri Nguyentől, The no limit Workbook szintén Nguyentől, a Let there be range Nguyen és Cole South-tól...ezekben is elég sok a haladó anyag, de kimondottan kezdőknek szóló könyvet nem igazán ismerek).

Ha rászánnál egy kis pénzt (és tudsz angolul), akkor szerintem a különböző oktatóoldalak egész jó megoldásként szolgálhatnak (havi 30$-tól kezdve lehet rájuk regelni, a drágábbak olyan 160$-ig vannak). Nekem a Deucescracked a kedvencem (30$/hó a díj), de a Pokersavvy is jó (azt hiszem itt is 30 vagy 40$ egy hónap), meg ha jól emlékszem, akkor a DragTheBar sem drága. A többségnél amúgy van egy hetes trial version, szóval érdemes körbenézni, és kiírni, hogy melyik oktatóvideó-sorozatok érdekelnek, aztán ha van időd, akkor bejelentkezni az egy hetes próbaidőre, és akkor megnézni őket (vagy letölteni, és később megnézni, de nem vagyok benne biztos, hogy a próbaidő alatt le lehet-e tölteni ezeket)

Élő ügyfélszolgálat