Ilyet blöffből nem csinál, amivel itt megőrül az minimum QQ, esetleg AKs, szupereasy fold, de még totál fish ellen sem rámolnék be 80bb -t itt.
Még annyit, hogy BTN -ről sosem 6% lesz az emelő skálája, hanem minium 10, viszont a 4bet skálája nagyon szűk.
ha kevesebb lett volna a BRom lehet betoltam volna, de ennyit nem akartam veszíteni mert eléggé széles a range, mindenki dobott uh lehet h van nála Q,K,A párok vagy egyszínűek, és ha bármi lejön bukom
ezért döntöttem a FOLD mellett
igen ezt én is így látom. a 6%-al azért számoltam mert szerintem annál lazábban ennyit nem fog 4bet pusholni és azzal is tisztában vagyok h nem lehet blöff. mivel everesten 98/60-akat játszanak és simán rád tolják NL5-ön a 67o-t 4bet. ezért ott képtelen vagyok ezt eldobni. itt én is a dobást láttam helyesnek, de nem ezt írtam?
Elo peldaja a scare money-nak, ezert mondtuk joparan h meg gyujtsel ossze keves penzt es abbol probalj meg jatszani, mert igy az olyan moveokat amik +ev-sek lennenek nem mered meglepni BR hianya miatt.
ebben lehet igazad van, de muszáj fizetnem az egyetememet, uh kell a pénz sajna így csak ezzel a 30$ral tudtam indulni, így van mikor félek megadni, de már 3000 Hand alatt megdupláztam BR-om, és remélem így is haladok továbbra is
szóval most NL2-n 60$ral bátrabban játszom
köszönöm tanácsaitokat
60$ NL2-re simán elég. De szerintem még inkább a játék tanulására kéne összpontosítanod, mert (nem bántásból) elég meredek dolgokat lehet látni a postolt handeknél.
....
Holdenper
elolvastam amit írtál és el is buktam a mai termésemet LOL :D -10$
pedig próbáltam ugy ahogy te mondtad, nah majd legközelebb, fejlettebben
vki tudna segíteni abban, h milyen CGmes könyveket ajánlanátok, mert találtam sok MTT-s (Dan Harrington, ...) könyvet, de NL2-n CGben szertném nyomni
és ahogy látjátok az előző HSZem, elbuktam,- a jó indulás után- mára már -8 bi-t, így ugy gondoltam, h most neki állok tanulni, többet mint jatsznani,
sőt most már -10 bi
légyszi segítsetek
$0.01/$0.02 No Limit Holdem ------->floppon vissza kellett volna emelnem ????
PokerStars
7 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG dikkebende ($1.49)
UTG+1 br00klynZooo ($2)
MP bacardi2268 ($2.72)
CO leonte 32 ($2.11)
BTN mager372 ($3.02)
SB gbsharp ($4.43)
BB ovidiu_rada ($0.93)
Pre-Flop: ($0.03, 7 players) bacardi2268 is MP :kd: :ah:
1 fold, br00klynZooo raises to $0.08, bacardi2268 raises to $0.24, 2 folds, gbsharp raises to $0.75, 1 fold, br00klynZooo folds, bacardi2268 calls $0.51
Flop: :7d: :5s: :ac: ($1.60, 2 players)
gbsharp bets $1.14, bacardi2268 calls $1.14
Turn: :3s: ($3.88, 2 players)
gbsharp checks, bacardi2268 checks
River: :jd: ($3.88, 2 players)
gbsharp goes all-in $2.54, bacardi2268 goes all-in $0.83
Final Pot: $7.25
bacardi2268 shows
:kd: :ah:
gbsharp shows three of a kind, Jacks
:jc: :js:
gbsharp wins $6.99 (net +$2.56)
bacardi2268 lost $2.72
br00klynZooo lost $0.08
4betet preflop nem tudom, calloznék -e egyáltalán AKo -val. AKs -el hajlanék 5bet allinre is akár, de AKo így inkább dobás.
Olyan kevés pénzed maradt a flop után, hogy itt az ellenfél emelésére flopon allin kell menni. Ilyen száraz flopon A pár top kickerrel ez a jó játék. Semmi húzó nem lehet nála, és ilyen alacsony lapokból szettje sem lehet semmivel. A két látható A miatt az AA -t is jó esélyel kivenném a rangeből. Ha itt allin kerültök, akkor a river meg "mindegy", sajnos standard balszerencse, hogy leesik az ellenfél maradék 2 outja. Ettől még a flop push +EV lett volna. Amivel behív flopon $1.14 -et azzal a maradék $2 -od is megadta volna.
Eléggé ellenfélfüggő. Ha nagyon nit szerintem eldobnám a cold 4betre (AKo, meg AKs-t is) kb 137bb deepen és full ring cash gamen (6maxnál bekerülne majdnem mindenki ellen). Ha lazább (mondjuk 18+ vpip, 15+ pfr, 5+ 3bet), akkor preflop 5bet allin mennék.
A call szerintem nem olyan jó, ahhoz nem vagytok elég deepek (kb 300+bb környékén gondolkodnék el rajta, ha pozícióban lennék, és laza lenne az ellenfél). Ha jön A/K nem biztos, hogy nyersz még, és ha nem jön, akkor is esetleg kiblöfföl AQ-val. De ha már megadtad preflop akkor nehéz a játék...egyrészt rátolnám, mert nagy a kassza, hátha megadja valami QQ/KK, ami nem hiszi el az ászt, és a callod után nem túl valószínű, hogy továbblövi rosszabb lappal, másrészt a call sem olyan rossz aggro játékos ellen, mert hátha turnön/riveren rátolja. Annyira nem kell félni, hogy lejavul, kb 2-3 outja van rá (TT+, és AQ+ a range max).
Ja most vettem csak észre, hogy 83 cent volt már csak előtted...akkor tuti rátolom a flopon, mert kb 4,7-es kasszára 95%, hogy megadja azt a 80 centet bármi is van nála.
Jó full ring könyvet nem tudok, short handedből is csak angol nyelvűeket (illetve itt az akadémián van fent egy SH könyv, de abban sok a haladó anyag, szóval lehet többet ártana mint használna a floatolással-3barrellekkel, stb... Szerintem Verneer - Moving through uNL című könyve elég jó, aztán balugawhale - Easy game című könyve is, illetve The poker blueprint Tri Nguyentől, The no limit Workbook szintén Nguyentől, a Let there be range Nguyen és Cole South-tól...ezekben is elég sok a haladó anyag, de kimondottan kezdőknek szóló könyvet nem igazán ismerek).
Ha rászánnál egy kis pénzt (és tudsz angolul), akkor szerintem a különböző oktatóoldalak egész jó megoldásként szolgálhatnak (havi 30$-tól kezdve lehet rájuk regelni, a drágábbak olyan 160$-ig vannak). Nekem a Deucescracked a kedvencem (30$/hó a díj), de a Pokersavvy is jó (azt hiszem itt is 30 vagy 40$ egy hónap), meg ha jól emlékszem, akkor a DragTheBar sem drága. A többségnél amúgy van egy hetes trial version, szóval érdemes körbenézni, és kiírni, hogy melyik oktatóvideó-sorozatok érdekelnek, aztán ha van időd, akkor bejelentkezni az egy hetes próbaidőre, és akkor megnézni őket (vagy letölteni, és később megnézni, de nem vagyok benne biztos, hogy a próbaidő alatt le lehet-e tölteni ezeket)