Elmentem edzeni, hogy egy kicsit lenyugodjak, kajáltam majd lejáccottam egy újabb sessiont ami már jobban sikerült, visszahoztam magamat 0-ra. :D
A különbségek?
1. kevesebb call
2. sokkal passzívabb voltam most (mármint kisebb VPIP/PFR/3BET-tel jáccottam)
3. nem mákoltak le
A 2-es pont meg is látszik a non-showdown vonalon.
a mai nap ötször stackelődtem le JJ-vel.
eddig.
Nos, tegnap és ma is jáccottam jópár órácskát és rájöttem vmire.
Eddig azt hittem, hogy az NL10 nehezebb, mint az NL5/NL2 pedig nem, az emberek ugyanolyan hülyék mint lentebb (akinek nem inge... :D).
Egyetlen különbség van és ez pedig a 3betek és a squeezek száma.
És mint rájöttem ennek a két dolognak köszönhető az is, hogy nem tudok nyerni, méghozzá azért, mert eddig minden sessionöm alatt eljött az a pont amikor meguntam hogy 3betelnek poziból vagy SB/BB-ről a lopásaimra vagy teljesen egyértelmű szitukban squeezelnek (főleg a pp-imet), elkezdek tiltelni és belemegyek egy teljesen értelmetlen és tuti bukó szituba (3betet callozok OOP, csinálok vmi nagy blöfföt egy gutshottal, értelmetlenül 66-JJ handdel allin megyek a squeezere válaszul, vagy 3betet callozok IP de dominált handdel). Egyszerűen elborul az agyam az állandó agresszióra.
Minden session úgy kezdődik hogy 5-800 handig jó vagyok, a tegtöbbször nyerő, majd összehozok 2-3 ilyen értelmetlen allint és azzal az egész addigi profitomat lenullázom, sőt mínuszba megyek. Aztán később lenyugszom, 2 órával az első session után lenyomok egy újabbat ahol jó vagyok, figyelek ezekre és visszahozok 5-6 buyint, ez van szinte minden nap.
Szóval a tiltjeimmel kéne kezdeni vmit.
Az a poén, hogy a pokertableratings.com-on meg szoktam nézni, hogy kik azok akik állandó 3betelnek/squeezelnek és a játékosok többsége stabil bukó.
szerk: ja igen, a 3betek/squeezek mellett ami leginkább felbassza az agyamat az a donkbetek. 1-2 a session elején még elmegy, de amikor már sokadszorra csinálják legszívesebben beletaposnék a monitorba. :D
Az NL10-es grafikonom lent van. Ennél sokkal jobb is lehetne és lesz is. Vhogy el kell kerülnöm a tiltet és akkor simán verni fogom ezt a szintet. 10 bb/100-as eredmény alatt nem lépek fel NL25-re. Btw EV alapján elég gyengén muzsikálok, sokat mákolnak ellenem.
ja igen, még vmi :D Tegnap elkezdtem úgy jáccani, hogy kiiktattam a call gombot. Mármint elvileg használhatnám (és preflop pp-kkel használom is), de postflop csak a bet/raise és fold gombokat használom. Elég érdekes dolgokat idéz ez elő az ellenfelekben, ahogy én nehezen tűröm a 3beteket, ők is nehezen tűrik az agressziót, szóval nem vagyok ezzel egyedül.
Valoszinu, ha ezekbol visszavennel, akkor drasztikusan none a winrated. Nekem is hibam ez, innen tudom. amugy nl10-en siman dobalhatsz a 3betekre, ilyen 4-5%-ig gyakorlatilag csak premium handekkel csinaljak, azok ellen QQ+, AK-val mehetsz. akik meg maniakus 3betelok ertsd 9-10% felett azok ellen callozhatsz mar ilyen KQ-a AQ-all is lehetoleg pozibol. S az ilyenek ellen ha van egy kis equitid, akkor a cbetjere siman raborithatod a stackedet, mittomen 2over+gs vagy par+fd ilyenekkel is, mert altalaban eleg ures lesz a range, s dobni fog, ha meg nem, akkor is kiviheted meg a partyt. A sokat sqzelok ellen amugy nem olyan rossz jatek any parral be4betpusholni, mert nekik is ures lesz a ranguk, amikor meg megadjak, akkor is lesz equitid, s,valaki kiszamolta hogy osszessegeben +ev, bar nyilvan varianciaval jar, s azert oda kell figyelni, hogy kit milyen pozibol sqzelnek meg, mert nyilvan egy nit utg pfr-t ertelmes jatekos nem fog vakbol lightan sqzelni, max ha rengeteget dobal ra. Ill persze lehet callozni is. jobb lapokkal ugyanugy.
Biztos, hogy drasztikusan nőne mert végignéztem az utolsó 7000 hand nagy bukóit és szinte mind ilyen "csakazértis egoból allin megyek vagy callozok OOP vagy 4betelek" szitu. 1-2 FD-s van amikor nem jött a szín de a többi mind JJ/AQ/KQ/JQ/AK/pp. Sztem 200 USD felett tartanék ezek nélkül. Egyébként 8%+-osok ellen kezdek el visszajátszani, persze sikertelenül mint látszik. Az a legnagyobb baj, hogy az ilyen tiltelés onnantól kezdve teljesen tönkreteszi a sessiont, mert elbukok egy buyint, mégidegesebb leszek és a másik asztalon is csinálok vmi hülyességet. Kb. 3-4 buyin mínusznál szoktam kiülni amikor már késő.
Nos ahogy írtam a 3betekre/squeezekre adott reakciómon (a tilten :D) kellett változtatnom, és változtattam is ami azonnali hatással volt a winningsemre. :D Tegnap +2bi, ma +3bi pedig ma is volt egy JJ hand amivel 3beteltem és lám épp egy AA-ba futottam bele mint általában. :D
húúú ez szép fless!
húúú ez szép fless!
majd ha NL100-on is így fog kinézni akkor lesz igazából szép. :D
ha nl100on így nézne ki az maga lenne a csoda:D