Antonius
Válasz fLeSs kommentjére
2011. máj. 31. 9:31

Lenyomtam még 1100 handet az utolsó happy hourban, összejött 2 buyin, de most is volt egy felesleges stackelődésem illetve egy félstackes blöfföm. :D (illetve KK-m ellen AQ-val allin mentek és szépen lejött neki egy sor a riverre ahogy az illik)

Ilyen helyzetben mit csináltok?

Stacks:
UTG sof1n ($11.94)
UTG+1 lebalcon ($5.08)
CO zductiv ($10)
BTN fless836 ($10.69)
SB Alex Pozanenko ($10.95)
BB TraderJoe57 ($8.26) - 31/22/2,5 3bet/3,38 AF/turn AF 56%

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) fless836 is BTN :qh: :qc:
3 folds, fless836 raises to $0.30, 1 fold, TraderJoe57 raises to $1.10, fless836 calls $0.80

Flop: :js: :7d: :th: ($2.25, 2 players)
TraderJoe57 bets $1.40, fless836 calls $1.40

Turn: :8h: ($5.05, 2 players)
TraderJoe57 goes all-in $5.76

Megkérdezném, hogy mit verek? Majd miután rájövök, hogy nagyjából semmit a rangeből, nagy vidáman fold.

fLeSs
Válasz Antonius kommentjére
2011. máj. 31. 15:17

Ezzel a handdel csődbe megyünk?

Stacks:
UTG And2001 ($10) - 17/14/3 AF/UTG PFR 20%/405 hand
UTG+1 KryonHere ($18.45)
CO goodv1n ($17.78)
BTN fless836 ($14.46)
SB TerranUser ($12.66)
BB PrinChip ($10)

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) fless836 is BTN :ts: :as:
And2001 raises to $0.40, 2 folds, fless836 calls $0.40, TerranUser calls $0.35, PrinChip calls $0.30

Flop: :jh: :ac: :td: ($1.60, 4 players)
TerranUser checks, PrinChip checks, And2001 bets $1.20

wamcsi
Válasz fLeSs kommentjére
2011. máj. 31. 15:20

hát nem szívesen.

utg nyitott egy eddig elég szolid playa, és belenyitott ezen a flopon 4way, szóval flopon adnám, turnon meg meglátjuk.

fLeSs
Válasz wamcsi kommentjére
2011. máj. 31. 15:47

hát nem szívesen.

utg nyitott egy eddig elég szolid playa, és belenyitott ezen a flopon 4way, szóval flopon adnám, turnon meg meglátjuk.

:D

Ez volt az egyik hand amit ma elrontottam. Ezen kívül mégegy volt és ennyi (916 hand). Ez már elég jó arány. :D Ezen kívül kétszer lemákoltak (AA vs. KK és QQ vs. calling station) és így végül megint csak +1 buyin a vége.

Egyébként ahogy megfigyeltem Full Tilten ezek az AA vs. KK, KK vs. QQ, AA vs QQ stb. meccsek nem +EV-sek. Ha minden esetben AA-nk van akkor sem lesz a vége pluszos, mert rengetegszer lejön a set az ellenfélnek. Nem beszélve az AK-ról (mínuszos vagyok vele) amivel ha pre allin megyek, tuti bukok, ellenben ha nekem QQ/KK-m van, akkor az ellennek az AK-jához tuti lejön az A. Ez persze a teremnek jó, mert sok a rake.

Akartam egy hosszú postot írni májusról és júniusról, de sztem felesleges, mert így is rengeteget pofázok, és ahogy elnézem úgysem érdekel túl sok embert. A lényeg, hogy ez a hónap bár pluszos lett, a 4 bb/100 nagyon gyenge, csak NL10-ről beszélünk (május 15 óta 7,7 bb/100). Asszem az elmúlt két napban "világosodtam" meg mikoris rájöttem, hogy hol és miért bukok el rengeteg lóvét. Mikron egy párral a passzív ellenfelek ellen bet/foldot kell jáccani három utcán keresztül mert ha rámemelnek, akkor 90%, hogy jobbak, mint egy pár. Én ezt idáig nem nagyon vettem figyelembe, mert nem szeretem ha hülyének néznek vagy szórakoznak velem, pedig a pókert pénzre jáccák nem egóra. A másik a 3bet potok voltak amiket szépen eltilteltem.

Huszonx buyinom lenne NL25-re PS-en és FTP-n is, de amíg ezt a tiltelést és idiotizmust amit produkálok nem tudom visszafojtani, addig nincs értelme fellépni. Júniusban addig nyomom NL10-en amíg ez össze nem jön. Eddig összesen 68 000 handet jáccottam le NL10-en, míg anno NL5-ön amit simán vertem 33 000-et. De ott is megvoltak ezek a hibák mert ma visszanéztem, és ugyanígy buktam ezekben a szitukban, de ott még több a fish, kevesebb a reg ezért nem annyira látszott mint most.

Szóval a lényeg, hogy továbbra is NL10.

ui: a havi nyereség ugye 234 USD. Ha HEM-ből kiszűröm azokat a handeket amikben flopon rámemeltek -135 USD az eredmény. Ha azokat szűröm ki ahol a turnon emeltek rám akkor -212 USD az eredmény. Kb. ennyi a lényeg. Ha ezeknek csak a felét bukom el, akkor is duplaekkora winrate-et érek el.

"Folding is the most powerful action is Texas Holdem, calling stations can't fold that's why they are losing money."

asdator
Válasz fLeSs kommentjére
2011. máj. 31. 16:00

Nem, a teremnek nem érdeke, hogy csaljon. A rake fix és jön így is, úgy is..:) Tök mindegy, hogy a te AA-d vagy az ő KK-ja nyer. Nézzél egy All hands-et HM-ben és nézegessed, h melyik lapkombinációval nyerted a legtöbbet. Ha az AA lesz az, ne lepődj meg:P Azért tűnhet úgy, hogy sokat buksz AA-val, mert ha nyersz vele azt természetesnek veszed, egyből átsiklasz felette, nem marad a memóriádban. Viszont ha buksz, akkor "hé mi ez már, h leverik az AA-mat" eset áll fent és sokkal jobban rögzül.

fLeSs
Válasz asdator kommentjére
2011. máj. 31. 16:12

Nem, a teremnek nem érdeke, hogy csaljon. A rake fix és jön így is, úgy is..:) Tök mindegy, hogy a te AA-d vagy az ő KK-ja nyer. Nézzél egy All hands-et HM-ben és nézegessed, h melyik lapkombinációval nyerted a legtöbbet. Ha az AA lesz az, ne lepődj meg:P Azért tűnhet úgy, hogy sokat buksz AA-val, mert ha nyersz vele azt természetesnek veszed, egyből átsiklasz felette, nem marad a memóriádban. Viszont ha buksz, akkor "hé mi ez már, h leverik az AA-mat" eset áll fent és sokkal jobban rögzül.

HEM-ben kiválasztom, hogy preflop allin = true és az eredmény (NL10, FTP)
AA: 20 USD (8 hand)
KK: 3 USD (9 hand)
QQ: 1 USD (3 hand)
AK: -15 USD (8 hand)

PS-en ezek

AA: 9 USD (4 hand)
KK: 36 USD (11 hand)
QQ: 6 USD (6 hand)
AK: -43 USD (15 hand)

Kb. ezért callozok inkább 3betet preflop AK-val és QQ-val. Tudom, hogy ezt itt mindenki weaktightnak gondolja, de leszarom, mert nem lehet velük nyerni mikrón. Preflop allin range AK-nál kezdődik mikrón. Eddig kétszer találkoztam olyannal aki TT-vel allin jött ellenem BvB.

asdator
Válasz fLeSs kommentjére
2011. máj. 31. 16:16

Ezért kell ongame-en játszani :D A winnings bőven kompenzálja a rakeback hiányát szvsz.

fLeSs
Válasz asdator kommentjére
2011. máj. 31. 16:19

Ezért kell ongame-en játszani :D A winnings bőven kompenzálja a rakeback hiányát szvsz.

Ongame-en 6maxban az összes showdown winningsemet elviszi a non-showdown bukó. Na jó, nem az összeset, de nagyon sokat. A lenti grafnak a 3/4-e full ring (Bwin), nyilván nem jáccottam még sokat Bwinen de ahogy megfigyeltem a fissek nem dobnak szinte soha a cbetre.

Sziszko0313
Válasz fLeSs kommentjére
2011. máj. 31. 16:20

AA: 20 USD (8 hand)
KK: 3 USD (9 hand)
QQ: 1 USD (3 hand)
AK: -15 USD (8 hand)

PS-en ezek

AA: 9 USD (4 hand)
KK: 36 USD (11 hand)
QQ: 6 USD (6 hand)
AK: -43 USD (15 hand)

LOL :D

asdator
Válasz Sziszko0313 kommentjére
2011. máj. 31. 16:26

Van kb 70K handem ongame 5max nl10-ről, ha gondolod szívesen mutatok grafot. Igen a nonsd-t tényleg nem lehet (más játékstílussal biztos lehetne, de teljes mértékben felesleges) 0án, vagy annak közelében tartani, de pusztán SD-ből olyan winnings származik ami bőven felér egy rakebackkel.

Élő ügyfélszolgálat