Herrbert bemutatkozása
Sziasztok,
Angliában dolgozok raktári adminisztrátorként. Májusban kezdtem el pókerezni egy Indexben megjelent cikk hatására. Azt hiszem épp az a cikk volt az, ami Wantopush-sal készült.
A célom egyértelmüen profivá válni, egyelöre fix-limiten. Tudom, hogy mindenki azt mondja, hogy fix limitben ez szinte lehetetlen (kivéve persze Ed Millert és társait), de számomra egyértelmü, hogy inkább ez való nekem. Ha elértem a célomat, vagy nem jön össze, akkor kipróbálom magam no-limitben is. Tehát a mindennapos jótanácsokra, hogy fix-limitben csak a hülye játszik, nincs szükségem, de ha valaki hasonló módon kezdett, mint én, annak a történetére kíváncsi vagyok.
Eddig ezt értem el (pokeroldal, tétek, eredmény, időtartam) :
PTY 5/10c -5,1BB/100h, 6 hét
PS 2/4c 3,82BB/100h, 3 hét
EVP 5/10c 4,43BB/100h 2 hét (itt volt a legnagyobb bad beatem)
EVP 10/20c 8,85BB/100h 2 hét
Nem rossz, vagy igen?
A Pokerstarson kezdtem el kezdtem el két asztalon játszani, több sajnos egyelöre nem megy, mert itt csak egy 15"-os laptopom van. Hetente általában 1500-2000 osztást játszok le.
A következö hetekre azt tervezem, hogy a Pacific Pokeren és a Full Tilt Pokeren töltök 4-4 hetet, kéthetente feljebblépve, mert itt a legjobb a bónusz a tervezett szintekre és még van elfogadható forgalom is fix-limiten. A felsöbb szinteken persze hamarabb "elfogy a levegö", de nem tudom elképzelni, hogy "légzökészülékre" lesz szükségem.
Kb. két hónap múlva juthatok el a 3/6$-os szintre, ahol 4 asztalon 3BB/100h mellett már keresnék annyit, hogy érdemes legyen otthagynom a munkámat. Sok helyen olvastam, hogy a 3BB/100h lehetetlen, akármit is jelentsen ez a szó. Én nem ismerem. Valaki?
Három könyvet olvastam el eddig:
Ed Miller: Small Stakes Holdem
King Yao: Wighing The Odds In Holdem Poker
Sklansky: Theory of Poker
Most rendeltem meg a második három könyvet:
Brunson: Super System II. (Backdoor to the no-limit) :-)
Chen-Ankenmann: The Mathemathics of Poker
Sklansky: Limit Holdem For Advanced Players
A Poker Tracker boldog felhasználója vagyok, bár úgy érzem, nem használom ki eléggé. Elég keveset elemzem a játékomat és az ellenfelek játékát, de szerintem amíg a terv szerint tudok fejlödni (3 felett tartom a BB/100h-et), addig inkább a játékra koncentrálok.
Erösségem a türelem, hogy szeretem a matematikát, az oddsokat, stb. Az utóbbi hetekben sokat fejlödött az agresszióm, leszoktam a "big laydown"-ról, ha nagy a pot, stb.
"Gyengeségem", hogy nem mindig, vagy nem mindig a megfelelö dologra koncentrálok. Pl. gyakran azon kapom magam, hogy az ellenfelek emelései, dobásai helyett azt figyelem, hova fejlödött a bedobott 52o-om. A blöff még nem igazán megy, fix-limitben amúgy sem sokat kell, de még annyira se. El is ment a kedvem a headsup-tól.
A matekról csak annyit, hogy gyerekkoromban pl. lejátszottam az NB1-es focibajnokságot egy kockásfüzet, egy toll, meg két pakli franciakártya segítségével. Aztán késöbb a totóban volt egy saját rendszerem, de ezt abbahagytam, mert az akkori gépem (több, mint tíz éve) nem bírt a sok számítással, meg a totó is behalt egy kicsit. Mindemellett büszke vagyok arra, hogy tönkretettem egy tévés-betelefonálós logikai kirakósjátékot, mert az elvártnál sokkal többet (konkrétan a maximumot) nyertem. Miután valaki lemásolta, amit csináltam, megszüntették a játékot.
Ilyen elözményekkel talán kicsit könnyebb volt megérteni a pot odds-ot, equity-t, stb.
Bármilyen jótanácsot elfogadok, kivéve persze a fix-limitre tett "egyszerü" megjegyzéseket. Kíváncsi vagyok, szerintetek tartható-e a leírt tervem, meg hogy van-e itt valaki aki meg tud élni fix-limit pókerből.
Üdv
Herrbert
Először is gratulálok az eredményeidhez, Én szinte csak NL-t játszom.
A könyv olvasásról annyit, hogy az első könyvem elolvasása után 20k handnél 2.5x jobb PTBB-t értem el, mint előtte bármikor. Hogy melyik a jó könyv, főleg FL-re azt nem tudom, de Én csak egyetlen egy dolgot tudok tanácsolni, BR managment-et soha ne veszítsd szem elől!
Többszörös újrakezdőként csak ezt tudom tanácsolni, talán ez az egyik legfontosabb dolog!
Üdv.: Naná hogy
Ui.: reméljük kedves oppok majd meglepnek minket idevágó cikkekkel, mert egy jó ideje Én is szemzek az FL-el.
:)
Nem hinném, hogy az itteni törzsközönség leszólna akár Téged, akár a FL-t. A szakirodalom szerint ugyanis nehezebb FL-en tartósan nagyon jó eredményt elérni. Azok szerint, amiket én olvastam kifejezetten ajánlják minden kezdőnek, hogy pókeres "karrierüket" FL-en indítsák. Aki FL-en jó eredményeket ér el, az NL-en is sikeres lesz, ugyanakkor, ha FL-en nem megy annyira, NL-en még akkor is lehet az emberből jó és eredményes játékos (ezt több helyen olvastam...).
Én természetesen ezt sem így csináltam/csinálom... :) NL-en kezdtem, és most már maradok is :) /bár egyszer véletlenül beültem egy FL 10fős SnG-re, amit iziben meg is nyertem.../
Jah, és: 52o - UTG - MP: raise, hátulról: limp... never fold ;) - jön a sor.
Kitartást, sok-sok leosztást és sikereket kívánok!
Először is gratulálok az eredményeidhez
Én csak egyetlen egy dolgot tudok tanácsolni, BR managment-et soha ne veszítsd szem elől!
Többszörös újrakezdőként csak ezt tudom tanácsolni, talán ez az egyik legfontosabb dolog!
Ahogy én látom, kb. 5000 leosztás után kiegyenlítödnek a bad beatek és a jó sorozatok. Biztos csak a tapasztalat hiánya.
FL-hez én sajnos nem értek, de azt gondolom, hogy NL esetén ez az 5.000 leosztás semmiképpen nem igaz. Én legalább 15.000, de sokkal inkább 25-30 ezer leosztást mondanék, vagy - vessetek meg - akár még ennél is többet..
Sok szerencsét és gyors feljebblépkedést, de azt semmiképpen ne felejtsd el, hogy ahogy mész feljebb, egyre lassabban tudod majd megmászni a köv. lépcsőfokot, a BB/100-ad pedig csökkeni fog.
:)
Nem hinném, hogy az itteni törzsközönség leszólna akár Téged, akár a FL-t. A szakirodalom szerint ugyanis nehezebb FL-en tartósan nagyon jó eredményt elérni. Azok szerint, amiket én olvastam kifejezetten ajánlják minden kezdőnek, hogy pókeres "karrierüket" FL-en indítsák. Aki FL-en jó eredményeket ér el, az NL-en is sikeres lesz, ugyanakkor, ha FL-en nem megy annyira, NL-en még akkor is lehet az emberből jó és eredményes játékos (ezt több helyen olvastam...).
Én online FL-en kezdtem és pontos adataim nincsenek, de nyerő voltam 0.25/0.5 illetve 0.5/1 FL-en , és akkoriban a bonusokból meg a nyereményből felépítettem a bankrollom. Fontos volt szerintem ott kezdeni, megszokni az online többasztalos játékot, elsajátítani az alapvető matematikai összefüggéseket meg önbizalmat szerezni az NL-hez. Fontos, hogy a kilengések sem olyan fájdalmasak FL-en, mint NL-en, meg egy partiban sem lehet akkorát bukni. Ez fontos egy kezdő játékosnál, nehogy elmenjen a kedve.Eleinte én is azt hittem, hogy ez az én játékom, meg az NL nem nekem való, de aztán amikor ráéreztem az ízére már nem érdekelt a FL, azóta nem is játszottam. Szerintem nálad is ez lesz előbb-utóbb:)
A tapasztalat hiánya. Csak hogy biztos jól értem: ez azt jelenti, hogy egy profinál elöfordulhat, hogy 30000 egymást követö leosztás összeredménye negatív?
...egyre magasabb téteken a javuló játékosállomány miatt egyre nagyobbak lehetnek a swingek.