andree
Válasz Powerotti kommentjére
2009. jún. 23. 9:07
Hosszú távon lehet hogy neki van igaza, biztos kifizetik majd a lapjait :)
Lehet, de nem emiatt a hand miatt.
LM: Minden bántás nélkül. A history nem azt jelenti, hogy offsuited connectorral(pre 39BB-s 4betet call semideepen :S ennél sokkal nagyobb stackek kellenének és akkor se ez a lap) áttolok neki 150BB-t, mert dögöljön meg a sok 4betjével. Szerintem nagyon sokat javulna a winrated, ha ezeket visszavennéd. Pont az az egyik előnye a light 3/4betnek, hogy van aki így reagál rá. A legrosszabb flop jött, és szerintem nincs meg az implied odds, hogy bekerüljön fél stackünk(a 150BB-ből) úgy hogy turn 10%-ot(+x% backdoor outot várjunk). Ha be is esik az 5 out, nem nutsunk lesz, csak feljavul az equity-nk a range-e ellen:
Board: Ks 2c 7h 6d
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 74.380% 74.38% 00.00% 1080 0.00 { 7d6h }
Hand 1: 25.620% 25.62% 00.00% 372 0.00 { KK+, AKs, KQs, AKo, KQo }
Így, hogy relatíve jó turn jött is csak azt értük el, hogy iszonyú hátulról beraktuk.
Powerotti: Lehet én számolok el valamit, de nekem olyan 26% jön ki a turn potoddsra.
Littlemage
Válasz andree kommentjére
2009. jún. 23. 9:32
70-30 az nálad standard megadás? nice...
75-öt kellett adni a 287-es pothoz, s jó lehetett 2db 7-es, 3db 8-as, 4db T-es, 4db 5-ös. a potodds megvolt kb.
LM-et ilyen apróságok nem szokták zavarni:)
Hogy valami építő jellegűt is hozzászóljak: hosszútávon az ilyen megadások(már PF) rettenetesen lerontják a BB/100-ad, ha az ilyen spewy játékokat kiölnéd magadból lehet hosszú távon is szép nyerő lennél...
Lehet, de nem emiatt a hand miatt.
LM: Minden bántás nélkül. A history nem azt jelenti, hogy offsuited connectorral(pre 39BB-s 4betet call semideepen :S ennél sokkal nagyobb stackek kellenének és akkor se ez a lap) áttolok neki 150BB-t, mert dögöljön meg a sok 4betjével. Szerintem nagyon sokat javulna a winrated, ha ezeket visszavennéd. Pont az az egyik előnye a light 3/4betnek, hogy van aki így reagál rá. A legrosszabb flop jött, és szerintem nincs meg az implied odds, hogy bekerüljön fél stackünk(a 150BB-ből) úgy hogy turn 10%-ot(+x% backdoor outot várjunk) Így, hogy jó turn jött is csak azt értük el, hogy iszonyú hátulról beraktuk.
Powerotti: Lehet én számolok el valamit, de nekem olyan 26% jön ki turn potoddsra.
Igen, igazatok van. Talan kezdek is leszokni a callolgtasokrol 3betekre. már ugy erzem picit gyakrabban dobok, ill. ha valaki mániakusan 3betel a buttonrol, vagy a vakokrol, akkor megy a 4bet.
amugy nálam igen, kicsapta sokszor a biztositekot a sok 3beteles, ráuntam sokszor, s ment a push, (hogy dögöljön meg, bár én inkabb a rohadj meg-et szoktam mondani :D :D )s előforult, hogy nem a legjobbkor.
szóval tudom, hogy fishy party volt, gondoltam is, hogy kövezés lesz belőle :).
Jó, igyekszem ide nem ilyen partykat betenni, meg nem is jatszani ilyet.
kisrapi
Válasz Littlemage kommentjére
2009. jún. 23. 9:42
szóval tudom, hogy fishy party volt, gondoltam is, hogy kövezés lesz belőle :).
Jó, igyekszem ide nem ilyen partykat betenni, meg nem is jatszani ilyet.
Nem a kövezéssel van a baj, meg nem azzal, hogy akkor nem teszel be ilyen partikat, hanem h ahogy én láttam a játékod tömegével játszol ilyeneket, és amikor nem jönnek az outjaid még masszív tiltre is teszed magad, aztán elszórsz még 1-2BI-nt hasonló hülyeségekre.
Itt azzal van a gond, hogy sokszor egoból tolod, és rengeteg pénzt égetsz így el....és tényleg nem bántásból írjuk azt amit, hanem mert nagy nyerő lehetnél szvsz ha az ilyenekkel felhagynál...
kb úgy fogod fel a 3-4betet, hogy az egy virtuális orcánvágás és párbalyra invitálás....és mivel te tökös legény vagy ezért néha csúzlival mész ágyú ellen....ami nem túl jó odds a túlélésre:)
Littlemage
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jún. 23. 9:52
Nem a kövezéssel van a baj, meg nem azzal, hogy akkor nem teszel be ilyen partikat, hanem h ahogy én láttam a játékod tömegével játszol ilyeneket, és amikor nem jönnek az outjaid még masszív tiltre is teszed magad, aztán elszórsz még 1-2BI-nt hasonló hülyeségekre.
Itt azzal van a gond, hogy sokszor egoból tolod, és rengeteg pénzt égetsz így el....és tényleg nem bántásból írjuk azt amit, hanem mert nagy nyerő lehetnél szvsz ha az ilyenekkel felhagynál...
kb úgy fogod fel a 3-4betet, hogy az egy virtuális orcánvágás és párbalyra invitálás....és mivel te tökös legény vagy ezért néha csúzlival mész ágyú ellen....ami nem túl jó odds a túlélésre:)
Félreértettél, semmi megbántást/sértödettséget nem érzek, ha esetleg ez is jött volna le ebből a mondatból.
A hsz többi részével teljesen igazad van, ezt kb régebben is leírtad, akkor is tetszett, csak akkor asszem a kinek a nagyobb a f...a hasonlatot vetted :D :D
Igyekszem felhagyni ezekkel, nagy nyerő lenni :)
Powerotti
2009. jún. 23. 10:00
Board: Ks 2c 7h 6d
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 74.380% 74.38% 00.00% 1080 0.00 { 7d6h }
Hand 1: 25.620% 25.62% 00.00% 372 0.00 { KK+, AKs, KQs, AKo, KQo }
Így, hogy relatíve jó turn jött is csak azt értük el, hogy iszonyú hátulról beraktuk.
Powerotti: Lehet én számolok el valamit, de nekem olyan 26% jön ki a turn potoddsra.
Ez egy másik parti lehet :)
LM: :8h: :7d:
Board: :Kc: :7s: :6h: :9s:
andree
2009. jún. 23. 10:14
Ez egy másik parti lehet :)
LM: :8h: :7d:
Board: :Kc: :7s: :6h: :9s:
Csak beraktam egy random boardot (+a turn allé range-ét), ahol lejön az 5 out. Arra hoztam fel példaként, hogy miért nincs meg az impied oddsunk se.
Powerotti
2009. jún. 23. 10:41
Csak beraktam egy random boardot (+a turn allé range-ét), ahol lejön az 5 out. Arra hoztam fel példaként, hogy miért nincs meg az impied oddsunk se.
Ok, elnéztem.
Turn potodds nálam:
Pot: 212,42$
Call: 75,4$
(75,4/212,42)*100=35,31%
Ezért írtam 36%-ot...
Lehet nem így kell, de én így számoltam.
andree
2009. jún. 23. 10:44
Ok, elnéztem.
Turn potodds nálam:
Pot: 212,42$
Call: 75,4$
(75,4/212,42)*100=35,31%
Ezért írtam 36%-ot...
Lehet nem így kell, de én így számoltam.
Ha potoddsot számolsz, akkor bele kell rakni azt a pénzt is, amit belepakolsz. Még amikor egy blöff ev-jét számolod, akkor is bele kell számolni azt a pénzt amit beraksz(Különben minden blöffnek 100%-ban kéne működnie kb)
Powerotti
2009. jún. 23. 10:55
Ma is tanultam vmit...
Akkor ezek szerint 26,19% potodds < LM 27,58% esélyével szemben, megvan az odds a callra...
Zehy
2009. jún. 23. 12:50
LM, te komolyan a pókerből élsz vagy van vmi jól menő vállalkozás amiből finanszírozod ezt a hobbidat?