Póker Fórum Archívum > Új tagok bemutatkozása > Littlemage céljai, fejlődése, s ezek nyomon követése

Terrorka
Válasz medgypeti kommentjére
2008. máj. 23. 11:29

Hát véleményem szerint ezek egyáltalán nem voltak olyan jól játszva.(azt nem vettem figyelembe, hogy mi lett a vége)
1. PF miért nem 4betelsz?Ráadásul van mégegy megadó?
2.QQ-val meg túlagresszorkodsz itt.Én nem szeretem pf allinig vinni vele normál ellenfél ellen.
3.Pf ez nálam sima fold a 3betre.
5.Flopon itt visszaemeltem volna.Az ilyeneket végig kell valuebetelni.(a két párt nem riasztottad volna el)

ezt gondolom én is + azt tenném hozzá ha nem fexik nekünk 1 asztal (3bet) akkor nyugodtan felálhatunk és kereshetünk 1 ideálisabb asztalt.

peterpanic
Válasz Terrorka kommentjére
2008. máj. 23. 12:23

LM: kis pocketpárokkal pozicion kívül nem +EV-s a 3bet megadás, szeritnem ezeket megspórolhatod.
pozicioban is csak akkor, ha postflop néha ellopod a potot set nélkül is.
AA-val szerintem is kell a 4bet, sőt néha egyből rá is tolnám a 3betjére, csak hogy "gyanúsabb" legyen talán, de néha megcsinálom random lappal is, de bevallom énsem tudom normálisan kezelni a 10% körül 3betelő hülyéket..

el kellene kezdeni használni valami 4bet calculatort:)

nézegettem NL600-as coaching videókat, ott meg már 150-200BB deepen allin visznek AJo-kat meg ilyeneket, kicsit nevetségesnek érzem, és egy kicsit megmondom őszintén el is vette a kedvemet az egész pókertől kb.

Zehy
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 23. 12:32

nézegettem NL600-as coaching videókat, ott meg már 150-200BB deepen allin visznek AJo-kat meg ilyeneket, kicsit nevetségesnek érzem, és egy kicsit megmondom őszintén el is vette a kedvemet az egész pókertől kb.

Ugye a (netes)versenypóker egyre inkább erről szól, a preflop játékot erőltetik, a szitukat használják ki, a lapok és a mutatás teljesen másodlagos dolog. Na most ezek szerint ez gyűrűzik be a cg-be is, aminek viszont nagyon nem örülök. Pont itt lenne a lényeg(cg-ben), a bonyolultab és mélyebb döntésekre, kijöhet a postflop tudás stb. AJ cg-n pre allin?! 10-20ft-os szint. Tényleg elszomorító.

Bajkevero
2008. máj. 23. 12:38

Tenyleg viccesnek tunik, hogy eleinte (szinte) mindenki calling stationkent, vagy manickent kezdi a jatekpenzes jatekoknal vagy a haverokkal vivott pokercsatakat. Aztan egyre jobban megtanulja, hogy ennel a TAG kifizetotobb, aztan elindul a LAG fele.
Az NL600 es feljebbi szinteken (hacsak nem egy unatkozo milliomos jatsza) azert a kez"olvasas" tudomanya, es jokora tudas/tapasztalat is parosul. Lehet, hogy abban a partiban az volt a helyes AJo-val. En valoszinuleg egy AJo-t egy K639 boardon eldobnek egy pot meretu emelesre, de lehet, hogy o tudja, hogy az az ellenfel ekkora emeleseket inkabb A9-vel a kezeben csinalja, es ekkor az all-in lehet a legjobb valasz ra (esetleg).....

peterpanic
Válasz Zehy kommentjére
2008. máj. 23. 12:39

Zehy: :(

amúgy a vicc az hogy pont a "coach"-nál volt AJo, ráadásul nem is ő tolta be, hanem a másik fickó (AA), ő pedig !megadta!.
aztán kb. negyed óráig magyarázkodott, hogy hát öö nem hagyhatta hogy folyamatosan 4-5betpushokkal kiszorítsák stb stb.
és végülis igaza volt, a fickó minden emelésre reraiseltél, telejsen mindegy hogy az most hánybet volt.

Bajkevero: kimaradt a preflop szó:)
preflop láttam allin vinni AJo-t!:)

Bajkevero
2008. máj. 23. 12:41

Zehy: :(

amúgy a vicc az hogy pont a "coach"-nál volt AJo, ráadásul nem is ő tolta be, hanem a másik fickó (AA), ő pedig !megadta!.
aztán kb. negyed óráig magyarázkodott, hogy hát öö nem hagyhatta hogy folyamatosan 4-5betpushokkal kiszorítsák stb stb.
és végülis igaza volt, a fickó minden emelésre reraiseltél, telejsen mindegy hogy az most hánybet volt.

visszavonom az elobbi bejegyzesemet :)

Littlemage
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. máj. 23. 12:42

Annyira hülye vagyok..... 400 handen keresztül összeszedek 2.5 beülőt, s 100 hand alatt elszórom. S nem, nem az rng a hibás, én vagyok akkora looser....

Littlemage
Válasz Littlemage kommentjére
2008. máj. 23. 12:45

Hol néztek coachingos videokat?

Lassan lehet nekem is nézegetnem kellene, mert az utobbi idoben a képzésembe semmit nem invesztaltam..

Littlemage
Válasz Littlemage kommentjére
2008. máj. 23. 13:12

Mit értetek izolálás alatt? (Agostini statos topicjában is feltettem, de gondolom, hogy pont ott váltott lapot, így elkerülte a figyelmeteket.) Mostanában sokszor olvasom, de pontosan nem vagyok tisztában vele. köszi.

Littlemage
2008. máj. 23. 13:16

el kellene kezdeni használni valami 4bet calculatort:)

Ez valami olyasmi, de én nem mélyedtem bele, s így elsőre nem is értem :) igaz 1 percet se foglalkoztam vele.

4 Bet Preflop EV Calculation

Update: már nagyjából értem a használatát...

Élő ügyfélszolgálat