Valhalla
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 10. 22:50

Para Kovács Imre

Phil Ivey-t sokan elismerik, én eddig még nem láttam, na most pótoljuk, köszi

want2push
Válasz Valhalla kommentjére
2007. aug. 10. 22:56

Phil Ivey-t sokan elismerik, én eddig még nem láttam, na most pótoljuk, köszi

Az Akadémia videók között is találhatsz két videót vele. Az egyikben egy elég komolyat blöfföl. :)

naná hogy
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 10. 23:49

Félreértés elkerülése végett csak szakmai bajom van a Tisztelt Korda Úrral a HOLDEMET illetően, amúgy szerintem nélküle töredéke lenne hazánkban a Holdem-et játszók tábora!
Egyébként kiváncsi leszek a Balázs-Szújó(z) nem tom hogy kell írni féle pókerre.

Valhalla
Válasz naná hogy kommentjére
2007. aug. 24. 16:38

Egy kicsit eltűntem, de nem a kezdeti lelkesedés forrón izzó, lángoló tüze aludt ki bennem. Az történt, hogy kezdetekre szánt pókertőkém teljes összegét elutaltam kb. két hónapja. S most úgy jártam, hogy kb. még két hónapig minden szabadidőmben ott kell játszanom, FL0,25/0,5-ön, mert egyszerűen nincs más!!!!!!!! asztal FL-en, ebből is átlag kettő, de max. 4. Azért ez nem semmi ugye? Ja igen, a bónusz miatt szenvedek, mert ha depositolok előbb, akkor elveszik minden eddig megszerzett bónuszom is, ami nem kevés. NL-en meg pontosan háromszor annyit kell játszanom, azaz 6 hónapig, na ezért inkább FL. S mellékesen még igencsak tight a játék, szal van bajom bőven. :-)

Mellékesen vettem egy új szgépet, a két hónap múlva depositolható nyereményemből, ennyit már bőven nyertem, s amíg nem tudom kivenni, adtam kölcsön egy kis pénzt magamnak :-)

Azért készülök a NL-es életre is, Harrington papa intelmeit olvasom éppen, korrekt kis olvasmány, remélem az abban rejlő tudás elég lesz sokáig.

kanrich_
2007. aug. 24. 21:05

Azért készülök a NL-es életre is, Harrington papa intelmeit olvasom éppen, korrekt kis olvasmány, remélem az abban rejlő tudás elég lesz sokáig.

Harrington jó kis olvasmány. Mekkora téten akarsz indítani majd NL-en? Van már vmi terved?

Valhalla
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. aug. 24. 22:25

Természetesen van kidolgozott stratégiám. Először mindenképpen 0,1/0,25 azaz NL 25-ön indítok, kipróbálom a hyperagresszív játékomat, s kb. 10 000 hand után váltanék is, ha minden jól megy. S miért ne menne jól, ha már ilyen remek helyen alapozom meg a kezdethez szükséges elméleti ismereteket :-) No meg persze Harrington úr is segít... Van egy új információm a játékomról, ez még Fix limites. Szóval: 29%-ban nyerek flopnézés után, valamint 48%-át nyerem a showdown-oknak plusz még alig dobok turn és river street-en, vagyis vagy fold flopnézés után, vagy showdown. Lehet ezekből valamire következtetni? KB. 12 000 hand a vizsgálati anyag.

kisrapi
2007. aug. 25. 8:06

alig dobok turn és river street-en, vagyis vagy fold flopnézés után, vagy showdown. Lehet ezekből valamire következtetni? KB. 12 000 hand a vizsgálati anyag.

Nem vagyok egy nagy FL játékos, de én ebböl arra következtetnék, hogy ha találsz bármit a flopban akkor végig is mész. Bár ez a kijelentés azért lehet félrevezetö is...de NL-en erröl majd szokj le, ott nem 2BB-be kerül a river általában:)

Valhalla
Válasz kisrapi kommentjére
2007. aug. 25. 10:21

Hogy végigmegyek-e showdown-ig az a pot odds-tól függ, de általában sikerül akkorát csinálni preflop, hogy 4 out-ra már megéri megadni ill. ha lehet(ne), emelni (nagyon nem lehet sajnos). Az a tapasztalatom, FL-en, hogy mindenki legszívesebben ingyen nézné a lapokat showdown-ig, nem a pénzért játszanak hanem a bónzuszpontokért. Általában jellemző a 4 bigbet/átlagpot valamint a 20-25% flopnézés.

Egyébként a végigszáguldás showdown-ig nem csak NL-en kerülhet sokba, tegnap én emiatt 27 $-t buktam, ami nem sok, de: valamivel több, mint 500 hand 0,25/0,5-ön az ugye 54 BB, vagyis s/kb -10BB/100 hand az egyenleg :-)
átlagos lapjárás mellett.

Valhalla
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. aug. 26. 22:01

Harrington jó kis olvasmány. Mekkora téten akarsz indítani majd NL-en? Van már vmi terved?

Szívesen vennék némi segítséget asztalválasztást illetően, egyből SH-n vagy előbb egy kicsit fullringen próbálkozzak, kb. mekkora átlag-potos asztalhoz üljek, milyen preflop nézettségi mutatók a kedvezőek? Elég nagy szórásokkal találkoztam, némi tanácstalanság ült ki arcomra ezzel kapcsolatban:-) Természetesen arra gondolok, hogy nekem mint kezdőnek mi a kedvező, hozzátéve hogy NL tapasztalat, némi, tornákról azért van. Most éppen egy 1500 indulós 50 000 $-ost készülök megnyerni :-)

want2push
2007. aug. 26. 22:09

...kb. mekkora átlag-potos asztalhoz üljek, milyen preflop nézettségi mutatók a kedvezőek?

Természetesen minél magasabbak ezek az értékek, annál inkább érdemes beülni az adott asztalhoz.

Mindazonáltal én nem nagyon szoktam ezzel foglalkozni, mivel mire bekerülnék egy jó asztalhoz, addigra várhatóan úgyis megváltoznak ezek a mutatók.

Élő ügyfélszolgálat