Para Kovács Imre
Phil Ivey-t sokan elismerik, én eddig még nem láttam, na most pótoljuk, köszi
Phil Ivey-t sokan elismerik, én eddig még nem láttam, na most pótoljuk, köszi
Félreértés elkerülése végett csak szakmai bajom van a Tisztelt Korda Úrral a HOLDEMET illetően, amúgy szerintem nélküle töredéke lenne hazánkban a Holdem-et játszók tábora!
Egyébként kiváncsi leszek a Balázs-Szújó(z) nem tom hogy kell írni féle pókerre.
Egy kicsit eltűntem, de nem a kezdeti lelkesedés forrón izzó, lángoló tüze aludt ki bennem. Az történt, hogy kezdetekre szánt pókertőkém teljes összegét elutaltam kb. két hónapja. S most úgy jártam, hogy kb. még két hónapig minden szabadidőmben ott kell játszanom, FL0,25/0,5-ön, mert egyszerűen nincs más!!!!!!!! asztal FL-en, ebből is átlag kettő, de max. 4. Azért ez nem semmi ugye? Ja igen, a bónusz miatt szenvedek, mert ha depositolok előbb, akkor elveszik minden eddig megszerzett bónuszom is, ami nem kevés. NL-en meg pontosan háromszor annyit kell játszanom, azaz 6 hónapig, na ezért inkább FL. S mellékesen még igencsak tight a játék, szal van bajom bőven. :-)
Mellékesen vettem egy új szgépet, a két hónap múlva depositolható nyereményemből, ennyit már bőven nyertem, s amíg nem tudom kivenni, adtam kölcsön egy kis pénzt magamnak :-)
Azért készülök a NL-es életre is, Harrington papa intelmeit olvasom éppen, korrekt kis olvasmány, remélem az abban rejlő tudás elég lesz sokáig.
Azért készülök a NL-es életre is, Harrington papa intelmeit olvasom éppen, korrekt kis olvasmány, remélem az abban rejlő tudás elég lesz sokáig.
Természetesen van kidolgozott stratégiám. Először mindenképpen 0,1/0,25 azaz NL 25-ön indítok, kipróbálom a hyperagresszív játékomat, s kb. 10 000 hand után váltanék is, ha minden jól megy. S miért ne menne jól, ha már ilyen remek helyen alapozom meg a kezdethez szükséges elméleti ismereteket :-) No meg persze Harrington úr is segít... Van egy új információm a játékomról, ez még Fix limites. Szóval: 29%-ban nyerek flopnézés után, valamint 48%-át nyerem a showdown-oknak plusz még alig dobok turn és river street-en, vagyis vagy fold flopnézés után, vagy showdown. Lehet ezekből valamire következtetni? KB. 12 000 hand a vizsgálati anyag.
alig dobok turn és river street-en, vagyis vagy fold flopnézés után, vagy showdown. Lehet ezekből valamire következtetni? KB. 12 000 hand a vizsgálati anyag.
Hogy végigmegyek-e showdown-ig az a pot odds-tól függ, de általában sikerül akkorát csinálni preflop, hogy 4 out-ra már megéri megadni ill. ha lehet(ne), emelni (nagyon nem lehet sajnos). Az a tapasztalatom, FL-en, hogy mindenki legszívesebben ingyen nézné a lapokat showdown-ig, nem a pénzért játszanak hanem a bónzuszpontokért. Általában jellemző a 4 bigbet/átlagpot valamint a 20-25% flopnézés.
Egyébként a végigszáguldás showdown-ig nem csak NL-en kerülhet sokba, tegnap én emiatt 27 $-t buktam, ami nem sok, de: valamivel több, mint 500 hand 0,25/0,5-ön az ugye 54 BB, vagyis s/kb -10BB/100 hand az egyenleg :-)
átlagos lapjárás mellett.
Harrington jó kis olvasmány. Mekkora téten akarsz indítani majd NL-en? Van már vmi terved?
...kb. mekkora átlag-potos asztalhoz üljek, milyen preflop nézettségi mutatók a kedvezőek?