Én is a dobásra nyomtam, mert BU keveset dob 3betre, de most jobban utánaszámoltam, hogy mi a valódi helyzet. :) Előre szólok, hogy leegyszerűsítettem a számolást. És lehet, hogy rosszul számoltam. :D
Asszem 8-ból 1-szer floppolunk settet.
Tegyük fel, hogy 10 setfloppolásból egyszer tudjuk lestackelni az ellenfelet :). BU range-e gyenge, de ha 50%-os BU range-nek az 10%-át veszem, azok erős lapok. Ez csak egy feltételezés.
Szóval 100 000 handes mintán
ha dobunk SB-n, akkor -50 bb/100 az eredmény
ha megadunk, akkor
100 000-ből 87 500-szor dobunk a flopon = 87 500 x -2 bb (csak -2 bb, mert 0,5 már bent van)
100 000-ből 12 500-szor floppolunk settet
12 500 setből csak minden tizediket fizetik ki, szóval
11 250 x 10 bb-t nyerünk a flop x/r-zel (leegyszerűsített szkenárió, simán nyerhetünk többet, ha csak később emelünk rá, de veszíthetünk is set-vs-set szituban vagy ha lejavulnak stb.)
1250 x 100 bb-t nyerünk
--------------------------
-175 000 + 112 500 + 125 000 = 62 500 bb nyereség -> 62,5 bb/100
Ezalapján elvileg pluszos a sima megadás SB-n setminera. :) Nem is gondoltam volna. Javítsatok ki. A számolásban nincs benne az, amikor a BB squeeze-zel.
oks, de azért hozzáteszem, hogy én cg reg vagyok, nem pedig hyper hu reg, szal azért tőlem se várjatok csodás és pontos játékot. :D
Sima Go and Go!....Pre. 3 bet... Flop push!....Hagy eméssze őt a fene!
Nem tudom mit számolgattok mikor meg van oldva. Preflop bekacsulunk floppon meg akár mi van benyomjuk aztán majd kimatekolja a másik h mi a szitu...
Ez az ellenféltől függően nem feltétlen rossz játék, viszont nem ezzel a lappal, inkább olyan lappal próbálj blöffölni, aminek van equity-je akkor is, ha véletlenül megad top/overpárral vagy akár settel flopon, a 44 esetében ugye általában 2 outod lesz (maximum), ennél kétszer jobb volna egy lyuksor is :) És persze stack-méret függvényében inkább egy potbet/fold lehet ekkor is jobb a push helyett.
Nem tudom mit számolgattok mikor meg van oldva. Preflop bekacsulunk floppon meg akár mi van benyomjuk aztán majd kimatekolja a másik h mi a szitu...
Ha TE vagy Button , akkor milyen lapokkal call-olod a 3bet-et?
semi bluff-nek hívják, amikor van equityd is :)
Hát...
Megpróbálom én is, ez se lesz pontos, de érezni fogod, hogy a Tiéd miért nem tetszik :)
88.2%, hogy nem kapsz set-et, ekkor oop nem sokat tudsz tenni, vesztesz 2.5bb-t (ez persze lehet jobbb is, néha blöffölhetsz, de nem fog sokat változtatni, ha pl 2.2bb-nek vesszük).
[...]