mrj
Válasz balage78 kommentjére
2010. ápr. 6. 23:19

az EV diff független a statoktól és a játékstílustól.

nekem nagy számú minta alatt kb +-35BI volt a legtöbb.

A 100BI elég morbid, kitartás hozzá.

Vincent Vega
2010. ápr. 7. 3:35

Nekem tegnap 3k hand alatt volt -6bi, de jóval EV felett vagyok így is.

bravesoul
2010. ápr. 7. 4:35

Akkor irhatna még pár olyan ember aki EV felett fut, hogy tartsa bennem a lelket ;-)
Nálam csak 25K alatt -6bi...
Már kezdem azt hinni hogy rosszul számol a HM, olyan konstanson EV alatt futok, vonalzóval lehet rajzolni a szerencsétlenséget ;-)
Littlemage, a 200K alatt -100BI, az -5bb\100, még igy is volt nyereséged?

6 BI ev diff 25k hand alatt és "szerencsétlenség", nem tudom,hogy kerül egy mondatba.

NL10-50 beatelhető "-2.5BB\100" hátrányból is 200k hand alatt, bár nyilván hiányzik az a "párBBperszáz" ennyi melóért. jobbulást.

balage78
Válasz bravesoul kommentjére
2010. ápr. 7. 8:49

by bravesoul: "6 BI ev diff 25k hand alatt és "szerencsétlenség", nem tudom,hogy kerül egy mondatba."

Ami azt illeti, nem is volt ;-)

De a lényeg, hogy engem zavar hogy hiányzik a fél nyereségem.
Feltételeztem hogy lesznek plusszos meg minuszos időszakok, amik kb kiegyenlitődnek, de eddig a plusszosak hiányoznak...
Nekem az a furcsa hogy elég jó közelitéssel stabilan jön a fele, kezdetektől. Tudom a 25k nem sok, szóval ok...

Valetudox
Válasz mrj kommentjére
2010. ápr. 7. 9:27

az EV diff független a statoktól és a játékstílustól.

setmininggal ugyanakkora kilengesre lehet szamitani mint a maniac stylal? (ugyanannyi handnel).

kocka21
2010. ápr. 7. 10:18

by bravesoul: "6 BI ev diff 25k hand alatt és "szerencsétlenség", nem tudom,hogy kerül egy mondatba."

Ami azt illeti, nem is volt ;-)

De a lényeg, hogy engem zavar hogy hiányzik a fél nyereségem.
Feltételeztem hogy lesznek plusszos meg minuszos időszakok, amik kb kiegyenlitődnek, de eddig a plusszosak hiányoznak...
Nekem az a furcsa hogy elég jó közelitéssel stabilan jön a fele, kezdetektől. Tudom a 25k nem sok, szóval ok...

Nem ezzel kell foglalkozni, hanem a játékod fejlesztésével. Ezen nem tudsz változtatni, tehát felesleges időpocsékolás. Ha ez idő alatt elolvaol egy cikket, 1-2 hand elemzést, azzal többre mégy.

nyikhmur
Válasz mrj kommentjére
2010. ápr. 8. 13:09

az EV diff független a statoktól és a játékstílustól...

Hát szerintem ez nem igaz. Minél loose agresszívabb valaki annál nagyobb EV diffre számíthat, ha kerülöd a marginális helyzeteket és inkább dobsz mikor kétségeid vannak a helyzet felől akkor kisebb szórást vállalsz és feltehetőleg kisebb nyereségre is teszel szert. (ha jól ítéled meg a marginális helyzeteket)

Érdemes is vele foglalkozni, pl bankrollmanagement szempontjából, ha elég Zigmundosan játszol pl lehet h 40 beülő kell a tétváltáshoz, nem 20, vagy vissza kell venni az aggresszióból, egész egyszerűen mert a tőkéd/lelkilállapotod nem bírja a kurva nagy szórást.

Egyvalamit mondjatok meg. Mi a bánat faszáért nem tudja a HM normálisan számolni az EV-t? Ugye ahogy most számolja az közelítőleg mutatja meg mi a helyzet, ha a turnon lemákolnak és ott bekerül még 10 $ a 180 az kasszába 0% esélyre, neked 0 lesz az EV diffed a teljes partyban...

kocka21
Válasz nyikhmur kommentjére
2010. ápr. 8. 13:26

Érdemes is vele foglalkozni, pl bankrollmanagement szempontjából, ha elég Zigmundosan játszol pl lehet h 40 beülő kell a tétváltáshoz, nem 20, vagy vissza kell venni az aggresszióból, egész egyszerűen mert a tőkéd/lelkilállapotod nem bírja a kurva nagy szórást.

Én 20BI-nel biztosan nem lépnék szintet. Már mikrón is kell a 40. NL100-tól meg nem árt, ha inkább 100. Bár én kicsit BR nit vagyok.

Cseguevara
2010. ápr. 8. 13:44

Hát szerintem ez nem igaz. Minél loose agresszívabb valaki annál nagyobb EV diffre számíthat, ha kerülöd a marginális helyzeteket és inkább dobsz mikor kétségeid vannak a helyzet felől akkor kisebb szórást vállalsz és feltehetőleg kisebb nyereségre is teszel szert. (ha jól ítéled meg a marginális helyzeteket)

Egyvalamit mondjatok meg. Mi a bánat faszáért nem tudja a HM normálisan számolni az EV-t? Ugye ahogy most számolja az közelítőleg mutatja meg mi a helyzet, ha a turnon lemákolnak és ott bekerül még 10 $ a 180 az kasszába 0% esélyre, neked 0 lesz az EV diffed a teljes partyban...

Ahogy mondod. Mondjuk kész sorod van, az ellenfél a Turnnel két párra javul, ő emel, te visszaemelsz, ő megadja a kétpárjával, a riveren fullja lesz, leesik a 4 out, all in megy, neked meg 10-et kell megadni a 180-as kassszába, nyilván nem dobható.

Poker Tracker 2-höz volt egy kis ingyenes progi, ami Sklansky dolcsit számolt. De szerintem a PT3 is tud ilyet, és nekem az szimpatikusabb.

mrj
2010. ápr. 8. 13:54

nem. Attól hogy feszesen mész allin még nem leszel szerencsésebb vagy szerencsétlenebb.

az 1 darab allinre jutó EV diffed ugyanannyi lesz akkor is ha csak nuttal mész allin.

Élő ügyfélszolgálat