Az en elmeletem a kovetkezo:
1.Kb azonos tudasu jatekosok kozott HOSSZUTAVON ki fog egyenlitodni a ev ad. win es showdown win kozotti kulonbseg
Nem feltétlen fog az EV meg a winnings összeérni. A nagy számok törvénye az átlagra vonatkozik, azaz annak az esélye, hogy allinenként ÁTLAGOSAN több, mint 1bb differencia lesz EV és nyereség között, az tart a 0-hoz. Viszont a nyereség szórása a mintanagysággal együtt növekszik, emiatt pedig annak az esélye, hogy pl 10 millió hand után 50-nél kisebb lesz az EV differencia, az csak pár százalék. Hogy ez miért nem ellentmondás? Azért nem, mert 10 millió hand után még 200-as EV különbség is kevesebb mint 1bb különbséget jelentene allinenként.
A másik meg az, hogy az átlagos EV differencia konvergenciája sem annyira gyors, szóval ahhoz, hogy annak az esélyét, hogy 1bb-nél nagyobb az átlagos különbség, mondjuk 5% alá vigyük, már őrületes minta kell.
Szóval tetszik vagy nem, a végső eredményt nagyon komolyan fogja befolyásolni a szerencse, kivétel nélkül mindenkinél.
F***ér' kell mindig allin kerülnötök river előtt :D
Az a tanulság, hogy csak riveren szabad bepakolni!!!4négy
Így máris kicseleztük a varianciát, hiszen más tényezőkben nincs is jelen ugyebár az allin EV-n kívül :P
( csak még kb több tucat tényezőben :) )
Sziasztok!
a jo jatekos showdown winnings-e magas, ev vonala minuszos
Miert is gondolom igy?
A jobb jatekos favoritkent teszi be a zsetonjait, a rossz meg tobbszor teszi be nagyon rossz esellyel
ha a megis a kicsi esely jon be akkor a jojatekos bukik es maris jol EV ala zuhant
[...]
Szerintetek igazam lehet?
Ha tevedek, akkor lecci mutassatok ra hol hibas a gondolatmenetem!
Koszi
nehéz is ezt elmagyarázni, mert annyira világos
Koszi szepen, most mar tiszta a kep.
Akkor az EV grafikont valoszinuleg EV+ nem sokat nezegetni vagy akar ki is kapcsolni...
Boldogabbak nem igazan leszunk tole, frusztraltabbak meg minek legyunk?
Koszi szepen, most mar tiszta a kep.
Akkor az EV grafikont valoszinuleg EV+ nem sokat nezegetni vagy akar ki is kapcsolni...
Boldogabbak nem igazan leszunk tole, frusztraltabbak meg minek legyunk?
a játékosok min 90%-a EV alatt van :) akkor hol itt a tudás? Dánfiún kívül tud valaki olyat mondani aki rendszeresen ev felett vagy környékén van?
2015 eddig: február közepe óta downswingbe vagyok, mtsng-t tolok
undorító napokon vagyok túl azóta is mert a 45 fős MTSNG-ken legtöbbször 8., 9. helyeket szerzek(7 hely fizet)