weaktight | Hand | JKo - No Limit Holdem Tournament
Kis kedvcsináló!
Igy talán érthető, hogy amikor bejön a nagy eredmény, akkor mi a döntő. Persze nem árt tudni mi a pozició, indulólap, range, odds, és persze kell lopni, szkvizelni, blöffölni, HMet használni döntéshez, hogy úgy érezd: tudásból nyertél. Csak hát nem. Az a fránya szórás...
Igy talán érthető, hogy amikor bejön a nagy eredmény, akkor mi a döntő. Persze nem árt tudni mi a pozició, indulólap, range, odds, és persze kell lopni, szkvizelni, blöffölni, HMet használni döntéshez, hogy úgy érezd: tudásból nyertél. Csak hát nem. Az a fránya szórás...
nem is ertem ilyen topicokra minek pazaroljatok az idotoket, energiatokat.
Közben megnéztem a saját HMben az MTT preflop allineket. Összesen 1200 darab, 52%eq, felét nyertem.
1, amikor második lettem 3000ből, akkor a headsupig 16 lejátszott preflop allinem volt 51% átlag equityvel, ebből kemény 2, azaz kettőt vesztettem. (majd persze 2 vesztettem jobb lappal a headsupban)
2. 2.hely 890ből: FTig 18 preflop allin 47%eq, 4 vesztes
3, 100.hely 5400ból, 9ből 2 vesztes, 58%eq
Nézzétek meg a saját HMben, hogy a saját elért kiemelkedő eredményeknél hogy "ment" a preflop allin.
nem is ertem ilyen topicokra minek pazaroljatok az idotoket, energiatokat.
Ha jól értem az a problémád, hogy a szerencsefaktor jóval meghatározóbb, mint a tudás egy adott handben, sőt néhány versenyen, sőt lehet, hogy 100 éven keresztül.
Ok.
Tegyük fel, hogy a póker teljesítményed alapja 0-10% tudás és 90-100%-ig szerencse. (Bármilyen megosztást írhattam volna) A szerencsefaktor viszont mindenkinek ugyanakkora részét képezi a játéknak, ergo nem kell vele foglalkozni az eredmény szempontjából, (hosszú táv, bankroll management) legalább lehet badbeat storizni. Tehát aki jobb eredményeket elérni két dolgot tehet:
1. Imádkozik
2. Próbálja növelni a tudását
Az 1. hatékonysága kérdésesebb.
Ha jól értem az a problémád, hogy a szerencsefaktor jóval meghatározóbb, mint a tudás egy adott handben, sőt néhány versenyen, sőt lehet, hogy 100 éven keresztül.
Ok.
Tegyük fel, hogy a póker teljesítményed alapja 0-10% tudás és 90-100%-ig szerencse. (Bármilyen megosztást írhattam volna) A szerencsefaktor viszont mindenkinek ugyanakkora részét képezi a játéknak, ergo nem kell vele foglalkozni az eredmény szempontjából, (hosszú táv, bankroll management) legalább lehet badbeat storizni. Tehát aki jobb eredményeket elérni két dolgot tehet:
1. Imádkozik
2. Próbálja növelni a tudását
Az 1. hatékonysága kérdésesebb.
Keves ember kepes ra, hogy annyi hulyeseget beszeljen mint te
Hát, ami azt illeti, ezen elméletek nagyrésze még a vegasban töltött pár hónapból származik, amikor igen jókat lehetett beszélgetni az asztalnál ülőkkel.
Szerintem van benne valami amit mond, elméleti szempontból érdekes.
De szerintem a személyes élményeid miatt nem tudsz megfelelően objektív lenni.
Nyilván ha behúzol egy MTT-t, legyőzhetetlen vagy, 20ból 18pre allint viszel, a többi 30 versenyen aznap pedig 20ból 2-t se.
Szerinted a legnagyobb grinderek siránkoznak?!
Nem hiszem.
Ma 5,5 BI-t buktam a leginkább agyhalott donkok ellen, szerinted siránkozok? Nem.
Nem kötelező játszani, ez csak egy alternatíva, és ha te elfogadod, és belépsz ebbe a világba, akkor jobb ha elfogadod,hogy vannak akik szerencsésebbek az átéagnál(náluk a hosszútáv kb 50-100 év alatt jönne ki) Vannak ilyenek igen.
És jobb lesz tőle a játékod ha velük foglalkozol? Nem, ezt sem hiszem.
Fej fel, fog összeszorít és mehetsz játszani.
Ennyi.