Póker Fórum Archívum > Bad beat > na ilyen tényleg nincs kezdem feladni az egészet

Kazika
Válasz panamaa kommentjére
2010. szept. 24. 11:46
yoofej
Válasz balage78 kommentjére
2010. szept. 24. 11:48

Igy talán érthető, hogy amikor bejön a nagy eredmény, akkor mi a döntő. Persze nem árt tudni mi a pozició, indulólap, range, odds, és persze kell lopni, szkvizelni, blöffölni, HMet használni döntéshez, hogy úgy érezd: tudásból nyertél. Csak hát nem. Az a fránya szórás...

Te tenyleg nem erted a lenyeget, vagy csak csak unatkozol es azert irogatsz ide is ilyen baromsagokat?

Valetudox
2010. szept. 24. 11:55

Igy talán érthető, hogy amikor bejön a nagy eredmény, akkor mi a döntő. Persze nem árt tudni mi a pozició, indulólap, range, odds, és persze kell lopni, szkvizelni, blöffölni, HMet használni döntéshez, hogy úgy érezd: tudásból nyertél. Csak hát nem. Az a fránya szórás...

Keves ember kepes ra, hogy annyi hulyeseget beszeljen mint te

Littlemage
Válasz Valetudox kommentjére
2010. szept. 24. 12:03

nem is ertem ilyen topicokra minek pazaroljatok az idotoket, energiatokat.

kocka21
2010. szept. 24. 12:04

Közben megnéztem a saját HMben az MTT preflop allineket. Összesen 1200 darab, 52%eq, felét nyertem.
1, amikor második lettem 3000ből, akkor a headsupig 16 lejátszott preflop allinem volt 51% átlag equityvel, ebből kemény 2, azaz kettőt vesztettem. (majd persze 2 vesztettem jobb lappal a headsupban)
2. 2.hely 890ből: FTig 18 preflop allin 47%eq, 4 vesztes
3, 100.hely 5400ból, 9ből 2 vesztes, 58%eq
Nézzétek meg a saját HMben, hogy a saját elért kiemelkedő eredményeknél hogy "ment" a preflop allin.

Na ja, én is hallottam, hogy pl. Bélabácsinak is csak hot run-ja van azért nyer annyi triple crown-t. Meg amikor Anette O. megnyert egy nagy létszámú SNG-t úgy, hogy le volt takarva végig a saját lapja, akkor is biztosan azért nyert, mert jól nyerte a flipeket.

nem is ertem ilyen topicokra minek pazaroljatok az idotoket, energiatokat.

Pont azért, amiért te. :D

Kispagat
Válasz kocka21 kommentjére
2010. szept. 24. 12:14

Ha jól értem az a problémád, hogy a szerencsefaktor jóval meghatározóbb, mint a tudás egy adott handben, sőt néhány versenyen, sőt lehet, hogy 100 éven keresztül.

Ok.

Tegyük fel, hogy a póker teljesítményed alapja 0-10% tudás és 90-100%-ig szerencse. (Bármilyen megosztást írhattam volna) A szerencsefaktor viszont mindenkinek ugyanakkora részét képezi a játéknak, ergo nem kell vele foglalkozni az eredmény szempontjából, (hosszú táv, bankroll management) legalább lehet badbeat storizni. Tehát aki jobb eredményeket elérni két dolgot tehet:

1. Imádkozik
2. Próbálja növelni a tudását

Az 1. hatékonysága kérdésesebb.

TheStig
Válasz Kispagat kommentjére
2010. szept. 24. 12:25

Ha jól értem az a problémád, hogy a szerencsefaktor jóval meghatározóbb, mint a tudás egy adott handben, sőt néhány versenyen, sőt lehet, hogy 100 éven keresztül.

Ok.

Tegyük fel, hogy a póker teljesítményed alapja 0-10% tudás és 90-100%-ig szerencse. (Bármilyen megosztást írhattam volna) A szerencsefaktor viszont mindenkinek ugyanakkora részét képezi a játéknak, ergo nem kell vele foglalkozni az eredmény szempontjából, (hosszú táv, bankroll management) legalább lehet badbeat storizni. Tehát aki jobb eredményeket elérni két dolgot tehet:

1. Imádkozik
2. Próbálja növelni a tudását

Az 1. hatékonysága kérdésesebb.

az 1) hez:
az élő játékosoknak lehet kapni "szerencseőr" tipusú kártyaőrt pár 10kHUF-ért :D vagy többért :) mindenféle mágikus kövekből van. persze a monitorra nehéz rátenni, mert leesik :D

balage78
Válasz Valetudox kommentjére
2010. szept. 24. 12:59

Keves ember kepes ra, hogy annyi hulyeseget beszeljen mint te

Hát, ami azt illeti, ezen elméletek nagyrésze még a vegasban töltött pár hónapból származik, amikor igen jókat lehetett beszélgetni az asztalnál ülőkkel.
Sajnos azt gondolom, hogy a felhozott témáknak 99%ban nem nézett utána senki azelőtt, hogy felhoztam volna, és sajnos azután sem. Sajnos azt gondolom, hogy a legtöbben meg sem értik a felvetéseimet, ezért nem tud\akar hozzászólni, inkább lejátszik pár K handet, és ha nyer az tudás, ha veszit downswing\cooler. Pedig nem lenne nehéz utánanézni a mai netes +HMes világban. És akkor értelmes fórum lenne, amiből én is tanulhatnék, igy viszont nekem is csak időpazarlás. Ellenben be lehet irogatni hogy hülyeség...
Inkább azt gondolom, hogy 1000 könyv van, amely azt sugallja hogy a poker aranybánya, (sajnos mind olvastam. Előszó: köszönet X teremnek, khm), ellenben egy sem ir arról hogy mi az a hosszútáv, szórás, stb...
Ja, de, egyet még vegasban vettem, Lou Krieger: secrets the pros wont tell you. Az eddigi "hülyeségeim" nagyrésze irásban is olvasható...
Én már fel is adtam, játéknak, szórakozásnak tekintem, a 30% roim mellett ;-)

yoofej
2010. szept. 24. 13:06

Hát, ami azt illeti, ezen elméletek nagyrésze még a vegasban töltött pár hónapból származik, amikor igen jókat lehetett beszélgetni az asztalnál ülőkkel.

a szerencsevadasz turistakkal?

Requiem
Válasz yoofej kommentjére
2010. szept. 24. 13:18

Szerintem van benne valami amit mond, elméleti szempontból érdekes.
De szerintem a személyes élményeid miatt nem tudsz megfelelően objektív lenni.
Nyilván ha behúzol egy MTT-t, legyőzhetetlen vagy, 20ból 18pre allint viszel, a többi 30 versenyen aznap pedig 20ból 2-t se.
Szerinted a legnagyobb grinderek siránkoznak?!
Nem hiszem.
Ma 5,5 BI-t buktam a leginkább agyhalott donkok ellen, szerinted siránkozok? Nem.
Nem kötelező játszani, ez csak egy alternatíva, és ha te elfogadod, és belépsz ebbe a világba, akkor jobb ha elfogadod,hogy vannak akik szerencsésebbek az átéagnál(náluk a hosszútáv kb 50-100 év alatt jönne ki) Vannak ilyenek igen.
És jobb lesz tőle a játékod ha velük foglalkozol? Nem, ezt sem hiszem.
Fej fel, fog összeszorít és mehetsz játszani.
Ennyi.

Élő ügyfélszolgálat