Pont az a lényege az egész osztrák dolognak, hogy közel van, nem MO-ról veszed fel a pénzt, vagyis nincs nyoma. Ez egy svájci számlánál elég nehezen kivitelezhető.
Tibibácsi, látom elültettem a magot a fejedben a találkozón :) Ha picit jobban beindul (1-2 honapon belül) :), akkor én is csinálok egyet.
Viszont a svájci számlánál van arra lehetőség, hogy a számlaszám helyett egy ideiglenes számot rendelnek a számládhoz minden tranzakció alkalmával és máris lehet itthon felvenni az atm-ből, nincs kihez kötni személy szerint azt a számot :D
Üdv
Ez igaz, csak a min. pénz a megnyitáshoz legtöbb esetben 100 000 CHF, valamint igazolni kell a pénz eredetét, s nem biztos, hogy póker nyereményként feltüntetve a kifizető terem hivatalos igazolása nélkül, csak úgy bemondásra elfogadják. Valamint elég magas a költsége.
Azt nem tudom, hogy Svájcban kell-e valamiféle adót fizetni? Ausztriában elég kemény a forrásadó, ráadásul az adó 75%-át az állandó lakcímként megjelölt ország adóirodája kapja, szal nem annyira anonim a dolog :(
oberbank.hu
ez most akkor magyar vagy osztrák számla szerintetek?
mert ha osztrák, de ezek a feltételek, akkor kellemes a kondíció
csak most nézem, nincs VISA-juk :(
oberbank.hu
ez most akkor magyar vagy osztrák számla szerintetek?
mert ha osztrák, de ezek a feltételek, akkor kellemes a kondíció
csak most nézem, nincs VISA-juk :(
Mekkora összegtől érdemes foglalkozni ezzel a témával? Havi 2-300K HuF hazautalás teremből közvetlenül szemet szúrhat valakinek?
Olvastam ebben a topicban forrásadóról, ez mit jelent pontosan(számszerint is)?
Köszi
Mekkora összegtől érdemes foglalkozni ezzel a témával? Havi 2-300K HuF hazautalás teremből közvetlenül szemet szúrhat valakinek?
Olvastam ebben a topicban forrásadóról, ez mit jelent pontosan(számszerint is)?
Köszi
szerencsére az elmúlt pár hónap jobban alakult, mint vártam, így elérkezettnek látom az időt, hogy külföldre vigyem a pénzem :). vki, aki nyitott már osztrák bankszámlát és van tapasztalata (no meg kedve segíteni) leírhatná (pirvibe), hogy melyik banknál stb. nyitott számlát. ahogy számolgattam, már a kamat - amitől elesek (mivel bent áll a pénzem) - is elég jelentős, ezért mielőbb szeretném elintézni a dolgot!
előre is köszönöm a segítséget!
én tegnap beszéltem 1 apehos ismerősömmel és ő azt tanácsolta ne ausztriába hanem svájcba nyissak számlát, és ezt azzal indokolta hogy az osztrák bankoknak már adatkötelezettsége van magyarország felé. azt mondta hogy 1 gombnyomással le tudják kérdezni hogy az adott személynek van e bankszámlája az adott országban, és onnantol kezdve kikérhetik a pénzmozgásokat. mig svájcnak nincs adatkötelezettsége. a helyzet az hogy én is pont számlanyitás elött vagyok, vkinek esetleg ezzel kapcsolatban van vmi infója/tapasztalata?