Póker Fórum Archívum > Bank > Osztrák bankszámla nyitás

naná hogy
Válasz Tibibacsi kommentjére
2008. máj. 13. 8:19

Pont az a lényege az egész osztrák dolognak, hogy közel van, nem MO-ról veszed fel a pénzt, vagyis nincs nyoma. Ez egy svájci számlánál elég nehezen kivitelezhető.

Viszont a svájci számlánál van arra lehetőség, hogy a számlaszám helyett egy ideiglenes számot rendelnek a számládhoz minden tranzakció alkalmával és máris lehet itthon felvenni az atm-ből, nincs kihez kötni személy szerint azt a számot :D

Üdv

Littlemage
Válasz Tibibacsi kommentjére
2008. máj. 13. 8:45

Tibibácsi, látom elültettem a magot a fejedben a találkozón :) Ha picit jobban beindul (1-2 honapon belül) :), akkor én is csinálok egyet.

Valhalla
Válasz naná hogy kommentjére
2008. máj. 13. 13:05

Viszont a svájci számlánál van arra lehetőség, hogy a számlaszám helyett egy ideiglenes számot rendelnek a számládhoz minden tranzakció alkalmával és máris lehet itthon felvenni az atm-ből, nincs kihez kötni személy szerint azt a számot :D

Üdv

Ez igaz, csak a min. pénz a megnyitáshoz legtöbb esetben 100 000 CHF, valamint igazolni kell a pénz eredetét, s nem biztos, hogy póker nyereményként feltüntetve a kifizető terem hivatalos igazolása nélkül, csak úgy bemondásra elfogadják. Valamint elég magas a költsége.

Azt nem tudom, hogy Svájcban kell-e valamiféle adót fizetni? Ausztriában elég kemény a forrásadó, ráadásul az adó 75%-át az állandó lakcímként megjelölt ország adóirodája kapja, szal nem annyira anonim a dolog :(

mercepor
Válasz Valhalla kommentjére
2008. máj. 13. 15:47

Ez igaz, csak a min. pénz a megnyitáshoz legtöbb esetben 100 000 CHF, valamint igazolni kell a pénz eredetét, s nem biztos, hogy póker nyereményként feltüntetve a kifizető terem hivatalos igazolása nélkül, csak úgy bemondásra elfogadják. Valamint elég magas a költsége.

Azt nem tudom, hogy Svájcban kell-e valamiféle adót fizetni? Ausztriában elég kemény a forrásadó, ráadásul az adó 75%-át az állandó lakcímként megjelölt ország adóirodája kapja, szal nem annyira anonim a dolog :(

Forrásadó dolog igaz, de az is összetettebb. Az anonimitás viszont marad, az betonkemény. A megegyezés az EU-val úgy szólt, hogy Ausztria, Svájc és Luxemburg nem küldözget személyes adatokat más államok adóhatóságai számára, helyette lépcsőzetesen kamatadót (forrás oldalon) vezet be. Hogy mi minősül kamatnak, az azért elég változó, nem vagyok biztos, h. az online nyeremény kamatnak számít-e... Az adó 75%-át tényleg utalják, de csomagban évente egyszer, országonként, nincsen személyre szétbontva.
UFF

ibron
Válasz mercepor kommentjére
2008. júl. 23. 15:43

oberbank.hu
ez most akkor magyar vagy osztrák számla szerintetek?
mert ha osztrák, de ezek a feltételek, akkor kellemes a kondíció
csak most nézem, nincs VISA-juk :(

want2push
Válasz ibron kommentjére
2008. júl. 23. 15:51

oberbank.hu
ez most akkor magyar vagy osztrák számla szerintetek?
mert ha osztrák, de ezek a feltételek, akkor kellemes a kondíció
csak most nézem, nincs VISA-juk :(

Itt alapból biztos csak magyar számlát tudsz nyitni. Persze nem lehetetlen, hogy hajlandóak a budapesti fiókból is nyitni neked egy osztrák bankszámlát, de azért ebben a helyedben nem nagyon bíznék. Kis lakossági ügyfelek esetében erre sztem nincs lehetőség. Persze egy hívást megér, hátha mégis.

nothinner
Válasz want2push kommentjére
2008. júl. 23. 17:00

Mekkora összegtől érdemes foglalkozni ezzel a témával? Havi 2-300K HuF hazautalás teremből közvetlenül szemet szúrhat valakinek?
Olvastam ebben a topicban forrásadóról, ez mit jelent pontosan(számszerint is)?
Köszi

titcar
Válasz nothinner kommentjére
2008. júl. 23. 20:32

Mekkora összegtől érdemes foglalkozni ezzel a témával? Havi 2-300K HuF hazautalás teremből közvetlenül szemet szúrhat valakinek?
Olvastam ebben a topicban forrásadóról, ez mit jelent pontosan(számszerint is)?
Köszi

a kamatadó bizonyos (egyre több) százalékát hazautalják a számlatulajdonos országába, de nem nevesítve, hanem egyben.

havi 2K€ fölött sztem mindenképp érdemes gondolkodni ilyenen, meg ha nem is "szúr szemet", azért bármikor beüthet egy kis gixer, aztán abból hirtelen qrva nagy gixer is lehet ...

Neomorf
Válasz titcar kommentjére
2008. okt. 6. 9:58

szerencsére az elmúlt pár hónap jobban alakult, mint vártam, így elérkezettnek látom az időt, hogy külföldre vigyem a pénzem :). vki, aki nyitott már osztrák bankszámlát és van tapasztalata (no meg kedve segíteni) leírhatná (pirvibe), hogy melyik banknál stb. nyitott számlát. ahogy számolgattam, már a kamat - amitől elesek (mivel bent áll a pénzem) - is elég jelentős, ezért mielőbb szeretném elintézni a dolgot!
előre is köszönöm a segítséget!

Terrorka
Válasz Neomorf kommentjére
2008. okt. 6. 10:33

én tegnap beszéltem 1 apehos ismerősömmel és ő azt tanácsolta ne ausztriába hanem svájcba nyissak számlát, és ezt azzal indokolta hogy az osztrák bankoknak már adatkötelezettsége van magyarország felé. azt mondta hogy 1 gombnyomással le tudják kérdezni hogy az adott személynek van e bankszámlája az adott országban, és onnantol kezdve kikérhetik a pénzmozgásokat. mig svájcnak nincs adatkötelezettsége. a helyzet az hogy én is pont számlanyitás elött vagyok, vkinek esetleg ezzel kapcsolatban van vmi infója/tapasztalata?

Élő ügyfélszolgálat