Póker Fórum Archívum > Fix-limit Hold’em > zulusierra fixed limit topikja

zulusierra
Válasz mizse kommentjére
2012. jún. 2. 20:54

Igen, érthető volt, thx!

UPD:
Ha ilyen helyzetben így eldobjuk a range-ünk alját akkor gondolom érdemes ezt rögtön flop-on megtenni,
mert úgyis nagyon kevés turn-ön fogjuk folytatni.

18orbetter
Válasz zulusierra kommentjére
2012. jún. 2. 21:22

Elméletben minden utcán el kell dobnunk a range-ünk egy részét, hogy a blöff-kísérletét minden utcán indifferenssé tegyük (ha flopon dobunk mindent, megint nincs értelme blöffölnie a turnön, szóval ott is kell dobnunk. Általában inkább fordítva szokott lenni: a flopon nem dobunk eleget, mert megvan az equitynk, és ezt "kárpótoljuk" későbbi utcákon. (Ez pl. a K6-os példában is így van, egyszerűen nem tudnék eleget dobni nyugodt szívvel, hogy eleget dobjunk, mivel túl sok mindennek van elég equityje, ezért valószínűleg turnön többet dobnék.

hoodyhoo66
2012. jún. 2. 22:08

Nekem egy olyan buta kerdesem lenne, hogy miert ket dollarral szamolsz a turn betnel? "This guy risks two dollars in a pot of $4.25" Amikor csak egyet tett be :o

upd: lehet kozben megertettem: tehat hogy gondolatban tovabb folytatja az ertekert hivast, es teritesig meg 2-t kell beraknia, de ezt se o se mi nem tudhatjuk. Pl TJ, es FD-el valoszinuleg, nem koctkaztatna meg javulatlanul meg 1 tetet a riveren, IMO.

18orbetter
2012. jún. 2. 22:40

Konkrétan $3.25-öt mondtam, mivel ugye amikor ez szóba került, azt néztük, hogy mennyit kockáztat a blöffjével - és mivel flopon nem dobtunk semmit, ezért úgy kell tekintenünk, mintha a flop és turn tétjeit kockáztatná egyszerre a turnön. (Magyarul: eddig 2$-t kockáztatott 3.25$ profitért, mivel a flopon nem dobunk semmit.)

+ Szerintem minden busted draw-val barrelezni fog riveren, hogy levegyen minket erősebb draw-król, de abban igazad van, hogy a river barrel range-ét sehol nem néztük konkrétan, bár szerintem nagyrészt irreleváns - lesz nála mindig elég lap, amit blöffbe fordíthat és vbetelhet.

hoodyhoo66
Válasz 18orbetter kommentjére
2012. jún. 4. 11:06

Koszonom igy mar tiszta. Jogos a 3. barellel valo szamolas is a riveren, telleg >90%ban el fogja sutni ha jobban bele gondolok.

nekem lenne itt egy 'vicces' leosztassal kapcsolatban kerdesem. BB-ro lsemmi infom 4 leosztast jatszottam vele, jobbon ulo jatekos, 40/3 passive fish. Igazabol kb belevertem a fejemet az asztalba, hogy ezt de rosszul jatoszttam, viszont utolag vissza nezve meg annyira nem. Mi a velemenyetek, riveren kihagytam az ertek hivast, vagy jogos a check. Vagy folytatnom kellett volna, es B/F jatszani. igy hogy latjuk mivel jottek, igy egyerelmu hogy az lett volna a jo, de ertitek a problemamat na... De valszeg az elso megerzesem volt a jo, hogy szornyen jatosszottam riveren...

[POKERHANDREPLAYS]4345749[/POKERHANDREPLAYS]

mizse
2012. jún. 4. 11:23

Nem volt ez egyáltalán szörnyű, vannak ilyen félresikeredett partik amit a csillagok furcsa együttállása eredményez. Bár logikusan végiggondolva hozhattál volna jobb döntést is, de sok asztalozva az lehetetlen.
Madi biztosan tudta volna :)

hoodyhoo66
Válasz mizse kommentjére
2012. jún. 4. 12:41

Kosz Mizse! Valabon felig meddig a multi tabling volt az oka, tobb helyen voltam akcioban, es siman AK-ra vagy SD-re tettem emberunket, es mivel volt mar egy megadoja, igy a bluff catchingrol letettem, bar igaz hogy az egy fish volt, szoval nem volt 100% osan jo otlet.

Viszont itt egy masik kerdes, amit eredetileg kerestem, csak nehezebben talaltam meg.
Ellenfelunk 32/22/1.9/45. SB egy passive fish. Flop Standard, de a turnon, sokszor kerultem mar ugyen ebbe a helyzetbe, es nem tudom hogy itt nem az a ritka eset all fennt, hogy donkolhatunk? Oke hogy ellenfelunk lehetett FD, vagy AQ-n, de tobbszor lesz OESD-n, +1 suit, vagy, K(s)Q. vagy ehhez hasonlo, ami miatt, nem szabadna freecardot adni neki, o meg orommel fogja venni, es az esetek nagy reszeben itt Turnon megelozzuk, ha addig hatul is voltunk... viszont riverre meg o tud vissza elozni nagyon konnyen. Persze a DB-nek is megvan a hatranya, de megis, melyik az okosabb megoldas? vagy C/R teljesen elvetendo otlet, az esetleges 3bet miatt? es akkor csak B/C marad?
[POKERHANDREPLAYS]4345898[/POKERHANDREPLAYS]

zulusierra
Válasz 18orbetter kommentjére
2012. jún. 4. 13:23

Az első hand sztem is sima b/f, a második megoldása engem is érdekelne.
Igazából turn-ön már szoktam donk-olni olyan kezekkel amiket könnyen lejavulhatnak,de inkább multiway.
Elég bosszantó amikor itt mögénk passzolnak, azt hiszem hogy jó lenne a donk, kicsit szárazabb board-on pedig c/r.

zulusierra
2012. jún. 4. 14:58

Ezeket a hand-eket sem fogom kitenni a falra bekeretezve, bár az első talán nem olyan vészes.

PF 3bet megint marginális, tudom. :)
Turn-ön érdemesebb lett volna szabad lapot kérni és feladni riveren?
[POKERHANDREPLAYS]4346560[/POKERHANDREPLAYS]

És akkor a rettenet:
PF nyitásról lehet vitatkozni, amúgy is nyitnék de a post-oló miatt sztem mindenképpen érdemes.
Itt 3 ember ellen nem tudom minek Cbet-elek, turn-ön az OESD miatt folytatom,
river-en meg már bántam hogy nem adtam fel flop-on és gondoltam itt az alkalom :) pedig ott talán még lett volna értelme hívni.
Az egyik kérdés ugyanaz mint az előző hand-nél, turn free card?
A másik hogy ha már így el wp-ztem magam riverig akkor ott hívjak-e.
[POKERHANDREPLAYS]4346569[/POKERHANDREPLAYS]

zulusierra
2012. jún. 4. 15:16

A másik hogy ha már így el wp-ztem magam riverig akkor ott hívjak-e.

Tulajdonképpen egyszerű kiszámolni hogy van-e értelme hívni.
0.5-öt kockáztatok a 4.5-ös kasszáért.
Ha nem tévedek akkor itt nem kell hozzáadni a 0.5-öt a 4.5-höz, tehát 0.5/4.5= 0.11, így kb 12%-ban kell dobást kapnunk.
Stove-ban beállítom és utcánként szűkítem a range-eket, hozzávéve hogy sok A high-t nem dobnak, és kész.
Így OK?

Élő ügyfélszolgálat