en azert nem tartom jo otletnek ott a CR-t mert sok A, es PP (JJ+) van a rangeeben amit nem fogunk tudni eldobatni, de talan nagyon sziklak ellen en is beszoktam probalni, es szokott is mukodni.
Tegnap jo hogy jottel, epp kezdtem Tiltre kerulni, meg a szerencsem is vissza jott valamennyire, de elotte, vertek mindenemet... :) de visszahoztam -20BB re a session-t.
Elég jó széken ültél az egyik asztalon végig. :)
Majd utánaszámolok ennek a C/R blöff-nek, de most inkább ráállok a játékra mert szépen eltolódott az arány a tanulás felé mostanában, ami nem baj persze.
Igen nagyon jo szeken ultem, es fajt is a szivem amikor ott kellett hagyni, de hajnali 2oraig egyeztem ki magammal (9re jonnom kell dolgozni...) nehez ez a Semi-Pro elet :) De teny hogy ejjel sokkal lagyabb a mezony, valahogy at kell allnom nekem is ejszakai jatekra, de jelen estben ez igy nehezen kivitelezheto. Talan meg ugy, hogy munkabol haza, alvas... hajnali 2kor ebredes, jatszas reggel 6ig, ket ora alvas... de szeritenm csak rovid tavon mukodhet :)
Volt egy masik asztalon is nagyon jo szekem:tolem jobbra 3 fish. De ket korben is levertek a settemet es stb. Viszont szerencsere azert ott is sikerult visszajonnom nullara, nyertem egy 29,5 BB-s orias potot, TT settell :) Ritka az ilyen :P
Mi a velemenyed az ejjeli jatekkal, mettol meddig tart az "igazan" soft mezony?
PS: Ezzel a kommenttel ez a topic lett a leghosszabb a FL reszlegben.:cool:
Kb. hajnal 2-től reggel 6-7-ig a legjobb, de érdekes módon nem jellemző hogy annyira hasítanék ilyenkor...
Pedig 1/2-n sem ritka hogy egy-egy asztalnál rajtam kívül bent ül 1 TAG és 4 fish (de nem calling station vagy ilyesmi, hanem konkrétan 4 teljesen random klikkelgető ember).
Ennek fényében elég bosszantó hogy nem alkottam eddig nagyot SH-n, de majd most. :)
Kérdezni is akartam hogy mikor kelsz, mert ha 2-ig játszol akkor nem aludhatsz valami sokat.
Én a helyedben csinálnám így tovább, ez a "kicsit alszok ekkor, aztán még kicsit akkor" dolog nagyon nem tesz jót, meg nehezen is kivitelezhető.
Én nem hinném hogy el tudnék indulni munkába 200 BB-s bukóban, beteget jelentenék és buknék még 200-at. :D
.
Én nem hinném hogy el tudnék indulni munkába 200 BB-s bukóban, beteget jelentenék és buknék még 200-at. :D
Sziasztok,
látom Madinak sikerült megkavarnia az állóvízet. Nagyon helyes, most nyomnék sok mindenre +1-eket, csak nincs kedvem mindent visszaolvasni :D
A 97-es handedhez: nálam ez flopon mindenképpen c/r, mert elég jó az equityd, és oop + 3-way nem szívesen várunk a turnig az erős kész lapjainkkal, akkor miért tennénk a húzókkal? Most gondolom az fog jönni, hogy multiway kisebb a fold equitynk, ami ebben a helyzetben szerintem pont nem igaz, mert az SB többnyire töküres lesz, cserébe építi nekünk a potot. Így játszva turn nehéz helyzet, de feszes 3-bet range és/vagy showdown-happy ellenfél ellen nem bánom a dobást.
A többihez: a hajnali grindnak nem biztos, hogy nagy híve lennék, black friday után vagyunk, az amerikai időzónák kicsit halottak már. Szóval ha bármit, akkor a késő estét ajánlanám inkább, feltéve, hogy nem vagytok nagyon hullák meló után. Persze full time játékosként könnyen beszélek...
"Én nem hinném hogy el tudnék indulni munkába 200 BB-s bukóban, beteget jelentenék és buknék még 200-at."
Fura, én mindig fordítva gondolkodtam, egy nagy nyerő session, neadjisten versenysiker utáni napon nem tudtam volna komolyan venni a melót/sulit/stb. :)
most nyomnék sok mindenre +1-eket, csak nincs kedvem mindent visszaolvasni :D
Nem baj Toma mar vartunk, lenyeg hogy megjottel.
Az baj ma pont elfelejtettem felbreszteni a gepemet reggel, ugyhogy nem tudok melobol racsatlakozni par erdekes kez megkeresese erdekeben. De holnap Home-office, ugyhogy holnap mindenkepp varhattok par kerdest :)
Mas: Ti mint FL jatekosok, hogy hasznaljatok fel az FPP-t. Vagy szupernovakent mar Cash-re mentek?
Sziasztok.
zulusierra remélem nem gond, de volna pár általános kérdésem Madi és Toma irányába, kérlek nézd el, hogy a naplódban teszem fel. és természetesen a te észrevételedre véleményedre is kíváncsi vagyok.
hoodyhoo66 pl én a megszerzett fpp-et minden vasárnap eljátszom a sunday storm hyper 6fős(2fő fizet) 235fpp szatelitjén. Már csak ha a matematikai értéket is tudod, hozni akkor is jobban kitudsz jönni belőle,mint ha pénzre váltanád be. Régebben kb heti 15k fpp-t 1óra szatelittel letoltam. A megszerzett t$-okat pedig pl én itt akadémián adom el 99%-os áron.
Kérdés mi az ideális hm stat egy fl 6max játékosnak? Én eddig limitek lépkedésénél fokozatosan változtattam az indulási stratégiámat, mert pl fl0,25/0,50$-on sok a limper és laza a játék, míg 2/4$-on pedig sokkal feszesebbek stb.
Mit javasoltok, mekkora lehet az az érték ami jó? Vagy mi az az érték amire mindenképp törekedjünk?
Ti milyen statokat helyeztek előtérbe játék közben, és miért? Amiket én használok, az mennyire jó, vagy rossz? Ti mit használtok még pluszban és miért?
vpip/pfr/3bet/steal/
flop cr/turn cr/ river cr/ donkbet flop
flop cbet/t cbet/r cbet/
Agg faktor/ wtsd
Köszönöm, hogy elolvastátok és mindenki véleményét szívesen olvasom.
Persze, semmi gond, hand-eket is nyugodtan posztolhat bárki, nem tekintem ezt a naplómnak, meg egyáltalán, örülök hogy így beindult a FL szektor. :)
A stat-okról én is kérdeztem régebben, nincsenek ideális számok, van aki 35/26-tal hoz 1 BB/100-at, van aki 23/18-al.
Az egyik jó reg-nél a WTSD 43, a másik hasonlóan jó regnél 36, stb.
Pár oldallal előrébb van egy kép a HUD-omról ahol le is írtam hogy miért ezeket állítottam be.
Az ilyenek mint pl. donk flop sztem azért nem hasznosak mert semmit nem mondanak az ellenfél range-éről.
Ha kizárólag made hand-ekkel donk-ol akkor is kijöhet egy X%-os adat, és ha kizárólag húzókkal akkor is kijöhet ugyanaz.
Ez az én véleményem, ami semmiképpen sem mérvadó. :)
Eddig a 4000$-os bónusz volt 0.016 $/fpp áron amit megérte volna megvenni, gondolom a nagy téten játszók erre költötték az fpp-ket.
Én ezt kb.3 havonta tudtam volna megvenni de nem tudtam ennyit várni ezekre a pénzekre, mert szép havi kiadásaim vannak és spórolásban sem vagyok egy világbajnok. :D
Ezért az fpp-ket lejátszottam Storm 235fpp-s hyper sat s&g-kon,
a T$-okat pedig vagy eladtam, vagy újra beforgattam FL S&G-kba.
Csak ez ugye plusz idő a CG mellett...
Most van 1600$-os bónusz 100k fpp-ért, ezt már havonta meg tudom venni, szóval most erre gyűjtök.
Sajnos SN alatt csak 200$-os bónusz van 0.013 $/fpp áron, ez sztem nem éri meg, akkor inkább a külön szarakodás a szatokkal.
A 97s hand-nél nekem eszembe nem jutott volna C/R-elni flop-on, ebből is látszik hogy mennyi leak van a játékomban amit foltozgatni kell.
Sosem voltam teljesen biztos benne hogy miért kell egy húzót passzívan vagy agresszíven megjátszani, a megtanult alapokra támaszkodva mindig az adott helyzettől/ellenféltől függően választottam ezt vagy azt.
Gondolom nincsenek standard-ek amiktől ne kellene eltérni, de ahelyett hogy betennék 28 különböző handet inkább csak általánosságban kérdezek.
Szóval eltekintve a fold equity-től meg ezer más dologtól ami bejön a képletbe, jól gondolom hogy akkor kell agresszíven játszanunk ha a pot equity ezt engedi?
Javítsatok ki ha nagy baromságokat írok, de pl. ennél a hand-nél:
Ha C/R-elünk és mindketten megadják akkor 2$-t kockáztatunk a 16$-os kasszáért, 13%-os EQ-vel ez már plusszos, nekünk meg van kb.25%-unk.
Ha így nézem akkor talán még cap-elhetnénk is ha úgy alakul.
Ha a kassza így 10$ lenne és nem lenne BDFD-nk akkor csak megadnánk, mert az EQ-nk kevesebb mint 25%.
Javítsatok ki ha nagy baromságokat írok, de pl. ennél a hand-nél:
Ha C/R-elünk és mindketten megadják akkor 2$-t kockáztatunk a 16$-os kasszáért, 13%-os EQ-vel ez már plusszos, nekünk meg van kb.25%-unk.
Ha így nézem akkor talán még cap-elhetnénk is ha úgy alakul.
Ha a kassza így 10$ lenne és nem lenne BDFD-nk akkor csak megadnánk, mert az EQ-nk kevesebb mint 25%.