Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > A jelenlegi körülmények között belekezdenétek a pókerbe kezdőként?

Sempronius
Válasz kry kommentjére
2013. dec. 8. 15:35

Nagyapám mondta az irigyeinek, hogy amíg ők a kocsmában voltak, addig én dolgoztam! ;)

Sárga vagyok bizony az irigységtől az nl20 betyárokra, meg a havi 1K Euros profitjukra, az már majdnem egy heti keresetem.....

Akire ez az állítás nem igaz ne vegye magára......

lussef
Válasz lussef kommentjére
2013. dec. 8. 15:42

Milyen szempontokat vesztek figyelembe a döntéseteknél (és itt most az egyén szociális helyzetére gondolok, hanem a póker jelenlegi állására)?

danfiu
2013. dec. 8. 16:02

Kerek szepen Mindenkit, h hagyjatok a szemelyeskedest, mert zarolva lesz a topik.

balu999
Válasz kry kommentjére
2013. dec. 8. 16:53

Nagyapám mondta az irigyeinek, hogy amíg ők a kocsmában voltak, addig én dolgoztam! ;)

Majd később természetesen csatlakoztam :)

kidelpiero
2013. dec. 8. 22:24

Hobbiból játszanék versenyeket, néha cashen pötyögés. Tanulásra, elemzésre csak akkor szánnék időt, ha élvezem. Nem terveznék a pókerrel, de a szabadidő egy részének eltöltésére bőven jó.

dan9304
Válasz Sempronius kommentjére
2013. dec. 8. 23:02

Nincs így basszus, hagyd már a bullshitet, akkor ha igazad lenne bárki lehetne olimpia bajnok, mert csak a befektetett munka függvénye......
Esetleg bárki elvégezhetné a Zürichi műszaki egyetemen az alkalmazott matematika szakot, mert hát csak befektetett munka függvénye.

A legtöbb olimpiai bajnokot kölyök kora óta tudatosan arra nevelték, hogy egyszer ilyen eredményeket érjen el. Ideális esetben kiderül a gyerekről 5-6-7 éves korában, hogy nagyon tehetséges egy adott számban és onnantól kezdve, ha adottak a megfelelő körülmények (anyagi-, családi háttér, illetve a teljes környezet, ami őt körülveszi) akkor elindulhat azon az úton, ahol rengeteg munkával, fáradtsággal és alázattal a háta mögött talán elér valami kiemelkedő eredményt, ha valaki nem tartaná magát a hozzáállásukat és munkájukat már egy páratlan teljesítménynek.

A Zürich-i Műszaki Egyetem alkalmazott matematika szakról nem sokat hallottam, de feltételezem ez is rengeteg előzetesen megszerzett tudást, ismeretet (stb) igényel, hogy egyáltalán bejusson valaki erre a szakra.

E két példának valamilyen szinten tényleg ellentettje a poker.
Olimpiai bajnok nem lesz akárkiből és alkalmazott matematikus sem lehet minden második emberből. Viszont mindenki előtt ott van a lehetőség, hogy nyisson a poker felé és szerencsét próbáljon ezen a téren.

A poker pedig tényleg a befektetett munka függvénye leginkább. Itt tényleg az számít, hogy mennyire vagy elhivatott a játék iránt. Alázatos vagy-e annyira, hogy munkaként, hivatásként kezeld? Nem abból áll a történet, hogy hátradőlsz a székben és kattintgatsz az általad megfelelőnek tartott gombokra, remélvén, hogy a végén hozzád kerül a pot.

A legnagyobb nyerők, a mindenki által ismert legendává vált/váló játékosok túlnyomó többsége nem azért tart ott ahol, mert géniusz és határtalan a tehetsége. Sokkal inkább azért mert rengeteg időt, energiát fektettek bele és időközben a legjobbakká váltak.

kidelpiero
Válasz dan9304 kommentjére
2013. dec. 9. 1:15

A legnagyobb nyerők, a mindenki által ismert legendává vált/váló játékosok túlnyomó többsége nem azért tart ott ahol, mert géniusz és határtalan a tehetsége. Sokkal inkább azért mert rengeteg időt, energiát fektettek bele és időközben a legjobbakká váltak.

Nem, ez tévedés. A legnagyobb nyerők időben kezdték el a játékot, tény hogy fektettek bele rengeteg energiát, de annak látták eredményét, volt pozitív visszacsatolás. A rendkívül gyenge mezőnynek köszönhetően képesek voltak kellő rollt felépíteni. A pozitív visszacsatolás, nagy winrate és nagy roll pedig lehetővé tette nekik, és egyértelműsítette számukra, hogy ezzel kell foglalkozniuk hosszútávon, még több energiát belefektetve.

Persze, ha van kellő tőke ( nem csak a játékra hanem már az elején oktatóra) megpróbálkozhat vele az ember, és rengeteg idő és még több energia belefeccölésével nyerő lehet pókeren, de a jóval kisebb winrate mellett nem biztos, hogy ez a legjobb befektetés mind pénzt, de még inkább időt tekintve.

Wild500
2013. dec. 9. 11:21

100 dodóról jut eszembe, Acoimbra hol jár, már jópár hete semmi hír nincs róla... ?!

AlcoholPro
Válasz Wild500 kommentjére
2013. dec. 9. 11:52

100 dodóról jut eszembe, Acoimbra hol jár, már jópár hete semmi hír nincs róla... ?!

60K-nál. Hónapok óta ugyanott stagnál, idő is szorítja már nagyon, így több mint valószínű, hogy nem lesz meg a fishnek.

Slynzor
Válasz kidelpiero kommentjére
2013. dec. 9. 14:36

Persze, ha van kellő tőke ( nem csak a játékra hanem már az elején oktatóra) megpróbálkozhat vele az ember, és rengeteg idő és még több energia belefeccölésével nyerő lehet pókeren, de a jóval kisebb winrate mellett nem biztos, hogy ez a legjobb befektetés mind pénzt, de még inkább időt tekintve.

Ez elég mókás, ha szerinted az alapokhoz is kell oktató. Elég felmenni a fórumokra + megnézni az oktató videokat. Akármennyire is nehezedik a poker, mikron soha nem fog kelleni coach ahhoz, hogy valaki nyerjen. Ott meg tud annyi pénzt összekapálni, hogy utána fogadjon valakit magának. De szvsz midstakes-ig el lehet jutni ma is oktató nélkül simán.

Élő ügyfélszolgálat