Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Kik azok a fishek online pókeren?

R1per2
2008. okt. 22. 15:08

Kik azok a fishek online pókeren?

Zoleeeval beszéltem a témáról, és érdekes tapasztalatokra tettem szert az online pókerjátékosok körében:
Nem ismerek vesztő játékosokat.
Ez nem egy véletlen egybeesés, vagy eltitkolás. A potenciális halak nem játszanak online pókert pénzben.

Fel tudok állítani egy tucat játékost az ismerősi körömből, akik stabil vesztő játékosok élőben. Vagy mikrolimiten játszanak otthon haveri körben, vagy pókerklubokban buknak nagyobb összegeket (pénztárca és függőség függvényében), de egyikőjük sem hajlandó online pókerszámlára pénzt feltenni. Csak freerolloznak, illetve beregelnek 3-4 névről is az ingyen 50 dolláros siteokról, amit el is buknak természetesen. Mindezt úgy képzeljétek el, hogy van aki munkanélküli segélyét pókerezi el, minden héten megy a helyi pókerklubba, és otthagy 20-30 ezer forintot. Ez a játékos az 5A pókeren 1-2 centes asztalokon meg freerollokon játszik ingyenpénzből online(ha azt a 20-30ezer forintot inkább feltenné a netre játszani mikrolimiten, sokal többet tudna játszani vele, mielőtt elbukná, mint 100/200-on élőben).

A második csoport a nullszaldós játékosok köre. Itt egyik barátom emelném ki közülük: szeretett játszani, akart nyerni, olvasott, tanult, tanítottam. Mikrolimiten kis nyerőbe került, és egy rossz napon eltiltelte magasabb limiteken. Ez még ingyen 50 dolcsiból volt. Azóta újrakezdte, befizetett 50 dollárt, lassan ismét nyert, aztán egy hosszú nullszaldós széria után feladta. Nem ment magasabb limitre, nem folytatta a játékot, hanem abbahagyta, és ott áll a pénze (150-200dollár körül). Nem lett függő, nem töltögeti fel továbbra is a pénzt.
Ugyanezt teszi bárki más, aki sikertelen online. Nagy bukások után inkább szüntet tart, vagy végleg abbahagyja a játékot, nem válik állandó befizetővé.

Harmadik csoport a stabil nyerő játékos, akik kiveszik a profit egy részét.

Kérdem én akkor: kitől is nyerek valójában?
Lehet túl szűk metszetet látok a pókerjátékosok rétegéből? Hiszen nem ismerek idősebb, középkorú játékosokat. Akiket látok is, nyilván nem otthon a gép előtt ül, hanem a pókerklubban bukja el a pénzét a játékgépek mellett sörözve a haverok között.

Nektek mi a tapasztalatotok? Ha körülnéztek az ismerősök körében, tudtok mondani stabil vesztő online játékosokat?

kisrapi
Válasz R1per2 kommentjére
2008. okt. 22. 15:21

Nektek mi a tapasztalatotok? Ha körülnéztek az ismerősök körében, tudtok mondani stabil vesztő online játékosokat?

Én nem.
Haveri körömben élőben játszik szinte mindenki, de még csak úgy is inkább egymás között kis tétben.(párszor elmentek a helyi pókerklubba de sajnálták rá a pénzt)
Páran közülük az én sikereim hallatán elkezdtek neten próbálkozni, freerollokkal, és az így összeszedett kis pénzeket játszották el CG-n. Egyetlen haverom volt aki befizetett 100EUR-t, player transferen még elosztották 2-3man, és így elkezdtek játszani NL25-ön, de végülis a vége az lett, hogy mindegyik elbukta a maga részét....azóta egyikük sem fizetett be, maradtak a freerollok
Viszont ez külföldön ill más társadalmi rétegekben nem így működik szvsz. Vannak akiknek nincs idejük eljárni sehova, este unatkoznak, böngészenk a neten, valami kis ízgalomra vágyva betolnak egy 100-ast aztán elkezdenek játszani, örülnek ha nyernek, ha buknak azt meg ráfogják a balszerencsére....így újra betolnak egy 100-ast, vagy másnap is akarnak szerezni maguknak egy boldog adrenalinnal teli fél órát....

andree
2008. okt. 22. 15:34

Zoleeeval beszéltem a témáról, és érdekes tapasztalatokra tettem szert az online pókerjátékosok körében:
Nem ismerek vesztő játékosokat.
Ez nem egy véletlen egybeesés, vagy eltitkolás. A potenciális halak nem játszanak online pókert pénzben.

Fel tudok állítani egy tucat játékost az ismerősi körömből, akik stabil vesztő játékosok élőben. Vagy mikrolimiten játszanak otthon haveri körben, vagy pókerklubokban buknak nagyobb összegeket (pénztárca és függőség függvényében), de egyikőjük sem hajlandó online pókerszámlára pénzt feltenni. Csak freerolloznak, illetve beregelnek 3-4 névről is az ingyen 50 dolláros siteokról, amit el is buknak természetesen. Mindezt úgy képzeljétek el, hogy van aki munkanélküli segélyét pókerezi el, minden héten megy a helyi pókerklubba, és otthagy 20-30 ezer forintot. Ez a játékos az 5A pókeren 1-2 centes asztalokon meg freerollokon játszik ingyenpénzből online(ha azt a 20-30ezer forintot inkább feltenné a netre játszani mikrolimiten, sokal többet tudna játszani vele, mielőtt elbukná, mint 100/200-on élőben).

A második csoport a nullszaldós játékosok köre. Itt egyik barátom emelném ki közülük: szeretett játszani, akart nyerni, olvasott, tanult, tanítottam. Mikrolimiten kis nyerőbe került, és egy rossz napon eltiltelte magasabb limiteken. Ez még ingyen 50 dolcsiból volt. Azóta újrakezdte, befizetett 50 dollárt, lassan ismét nyert, aztán egy hosszú nullszaldós széria után feladta. Nem ment magasabb limitre, nem folytatta a játékot, hanem abbahagyta, és ott áll a pénze (150-200dollár körül). Nem lett függő, nem töltögeti fel továbbra is a pénzt.
Ugyanezt teszi bárki más, aki sikertelen online. Nagy bukások után inkább szüntet tart, vagy végleg abbahagyja a játékot, nem válik állandó befizetővé.

Harmadik csoport a stabil nyerő játékos, akik kiveszik a profit egy részét.

Kérdem én akkor: kitől is nyerek valójában?
Lehet túl szűk metszetet látok a pókerjátékosok rétegéből? Hiszen nem ismerek idősebb, középkorú játékosokat. Akiket látok is, nyilván nem otthon a gép előtt ül, hanem a pókerklubban bukja el a pénzét a játékgépek mellett sörözve a haverok között.

Néhány példát tudok mondani:

1.Ő a legszomorúbb eset. Jó haver(volt). Nyeregetett pókeren kisebb élő tornákon. Nem volt rossz játékos, de ha nem fishek ellen játszott ő volt a fish. Elszaladt vele a ló. Csabára járt élőzni. Fél éve nem láttam, állítólag hatalmas adósságai vannak. Emlékszem mindig engem izélgetett, hogy miért játszok neten 5-10 centen, mikor nekem már itt meg ott kéne 100-200-at játszani. Netre nem pakolt pénzt inkább 7 acountal freerollozott. Amit nyert elbukta magas téten. Kár érte. Jó fej gyerek.(volt)

2. Nagyon jó barátom. Az ő kocsmájában osztottam/pókereztem sokat. Néha nyereget élő tornákon, de inkább fishnek mondanám. Neten játszott magasabb téten egyszer, de soha nem utalt be többször.

3. Ő néhány jobb eredményekkel rendelkező élő játékos. Nem tudom milyen játékerőt képvisel. Csak egyszer játszottam vele egy baráti SNG-t. Saját bevallása szerint rendszeres vesztő neten. Mind CG-be, mind tornákon.(100$ körülieket játszik)

Ismerek még pár srácot, akik nulla br. managementel játszanak freeroll nyereményekből.(Az egyik srác 60$-br.-el játszott NL100-on, majd dupla után elindult a Stars 100 rb-on, egy másik valahogy összenyert 3 tornán 10-ből 600$-t és elindult valami 550$-os sateliten az I4pokeren) Egyetlen fiatalt ismerek, aki pár tízezer forintot bukott neten microlimiten a saját pénzéből. Ő se mega fish, csak nem elég képzett játékos + ugye pár tíz k forint nem túl nagy br. A többi fish akit ismerek inkább freerollozik, vagy play money-t játszik, élőbe viszont szép pénzeket tudnak bukni.

R1per2
Válasz kisrapi kommentjére
2008. okt. 22. 15:36

Az a baj, hogy online sokkal könnyebb felismerni azt, hogy pontosan mennyit is veszít a játékos. Vissza lehet könnyedén követni, és könnyű rá emlékezni. Élőben sokkal könnyebb becsapni magunkat, és letagadni a veszteségeket, mert a pénztárcából vesszük ki a pénzt, onnan meg könnyen el-eltűnik a papírpénz, nem emlékszünk rá. Élőben senki nem tud pontos adatot mondani, mégis hogyan alakult a pénzmozgás, ott nem szokott lenni bankroll, vagy pókerre szánt pénz. A profikat kivéve megkérdezel bárkit, csak a nyereményekre emlékeznek, pl. behúztak egy versenyen 100ezer forintot, de arra már nem, hogy még aznap elbukta az összeset cg-n.

kisrapi
2008. okt. 22. 15:38

Jah ez nagyon igaz, ezért van az, hogy élő játékosok között szinte bárkit megkérdezel senki sem vesztő....max. 0-szaldó, vagy nagyon kis plussz....

UI. közben eszembe jutott 2 srác, az egyik igazi szerencsejáték függő, sportfogad/nyerőautomatázik/rulettezik, és pókeren is NL200 körül szokott megfordulni, ha éppen van pénze...általában nem sokáig, de mindig vissza-vissza tér
A másik élőben versenyeken talán nyerő játékos, azonban neten sose tudott nyerni, így 2-3 próbálkozás után abbahagyta, és kitalálta h a neten csalnak....

vinczesz
2008. okt. 22. 15:40

Én személyesen is ismerek, mostmár mondhatom, hogy többet is (legalább négyet:)). Egyről már meséltem a múltkori Stexes CG-n is. Kollégám (remélem nem olvassa!) és havi nagyobb, többszáz dolláros depói vannak.

A konditeremben beszélgettem pár sráccal, akik körülbelül havonta 100 dollár körül töltenek után. Az egyikük a Party-ra esküszik, de mindig lemákolják. Ilyenkor elmegy a kedve és egy hónapig rá se néz, de aztán küldik neki a levelet, hogy hiányzik az asztaloktól és már tölti is az 50-100 dollár körüli összeget.

Olyan ismerősöm is van, aki tornákat játszik, fejleszti a tudását neten is, de ott ritkábban játszik és nem sokat tölt fel, ezért olyan, mint BR menedzsment, számára nem létezik. Nyerni, pedig szokott időnként, de azt nagyobb nevezési díjú tornákra költi.

Ezek voltak a magyarok.

A Ladbrokes-ról van több brit ismerősöm, nagyrészük stabil vesztő, de állandóan játszanak. SnG-ken, tornákon és CG asztaloknál, mindig ott találom őket. Rákérdezek, hogy is áll a BR mostanság és elmondja, hogy mennyit töltött föl és mikor.

pindrokk
2008. okt. 22. 16:21

Jah ez nagyon igaz, ezért van az, hogy élő játékosok között szinte bárkit megkérdezel senki sem vesztő....max. 0-szaldó, vagy nagyon kis plussz....

Igen, ezért jó az élő játék mert senki sem bukik:) Aki nullszaldót mond az szvsz stabil bukó.

Nekem is van több ismerősöm akik gyakran töltenek fel kisebb összegeket majd 2 nap alatt elbukják aztán megint reload.

Ipokeren lehet látni sok magyart 40/8-as stattal bent ülni, max félbeülővel néha felduplázzák majd elbukják

Blatand
Válasz pindrokk kommentjére
2008. okt. 22. 17:13

Én vagyok a fiss!!!

bravesoul
Válasz Blatand kommentjére
2008. okt. 22. 17:18

Itt kell jelentkezni ?:)

dodi89
Válasz bravesoul kommentjére
2008. okt. 22. 18:22

Szeretném Dr. House elvét idézni, hiszen teljesen azonosultam vele és ezen elv szerint élem életem én is. "Az emberek hazudnak".

Mindenesetre érdekes téma, hiszen én sem tudok az ismerőseim közül olyat mondani, akik buknának neten, de nem is a magyarok pénzére fáj a fogam. Főleg nem ismerőseimére, így én megmaradok abban a hitben, hogy a külföldi jól élő emberek közül stabilan buknak sokan (azt hiszem így is van). Ez, valamint "az emberek hazudnak" együttesen megmagyarázza, hogy kitől nyerünk.

Élő ügyfélszolgálat