Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Nyert pénz legális befektetése

ATM
Válasz lampi kommentjére
2010. nov. 22. 19:43

abban az esetben is, ha nem is vagyok pl Monaco-ba bejelentve, csak egyszerűen ott campelek, mint turista?

Lakást bérelni egyszerűbb, mint szállodát fizetni. Vagy hogy érted azt, hogy túrista?

titcar
Válasz ATM kommentjére
2010. nov. 22. 19:43

Pecsételnek az útlevélbe. Egyébként hazudni nem érdemes ebben a témában, mert a mobiltelefonodnak utánanéznek, hogy az év melyik napján hol volt, meg repülőjegyek, stb. Szóval ellenőrizhetik, ha sok pénzt szimatolnak a revizorok.

hát eu-n belül nem nagyon pecsételgetnek manapság, meg úgytom máshol is egyre kevésbé

ATM
Válasz titcar kommentjére
2010. nov. 22. 19:45

hát eu-n belül nem nagyon pecsételgetnek manapság, meg úgytom máshol is egyre kevésbé

Igen, de gondolom valahogy meg lehet oldani, hogy pecsételjenek, ha azt kéred. Patrik Antonius és Gus Hansen is megoldja valahogy. :D Egyébként Dubai-ban biztosan pecsételnek, oda vízum is kell.

Zsoltika01
Válasz ATM kommentjére
2010. nov. 22. 19:47

Pont most kell ilyen témákat boncolgatni amikor a Magyar állam így is ki akarja nyírni az online pókert?

Szvsz ez csak olaj a tűzre és az a nagyon kevés aki már itt tart,az úgysem egy ilyen fórumból fog eljárni ebben a kérdésben.

titcar
Válasz Zsoltika01 kommentjére
2010. nov. 22. 19:50

Pont most kell ilyen témákat boncolgatni amikor a Magyar állam így is ki akarja nyírni az online pókert?

Szvsz ez csak olaj a tűzre és az a nagyon kevés aki már itt tart,az úgysem egy ilyen fórumból fog eljárni ebben a kérdésben.

pont ez az 1 topic számít...

ATM
Válasz Zsoltika01 kommentjére
2010. nov. 22. 19:52

A "hatalom" leszarja az online pókeresek SZJA-ját, sőt az egész online póker bizniszt, Őket a sportfogadás, a lottó, és egyéb szerencsejátékok érdeklik. Az online pókeres fórumokat pedig biztosan nem olvassa a kutya se rajtunk kívül. :)

Zsoltika01
Válasz ATM kommentjére
2010. nov. 22. 19:55

A legutolsó komolyabb cikkben az akadémiáról idéztek.
Igen pont ez az egy topic számít,ha nem arról szól,hogy milyen okosságokkal lehet kikerülni az adózást...

Különben csak még egy ostoba hivatkozási alap: apu külföldre menekíti a pénzét...

zend
Válasz titcar kommentjére
2010. nov. 22. 19:56

Én úgy tudom hogy életvitelszerűen kell fél évnél többet töltened a külföldi országban.Ennek pedig velejárója egy lakásbérleti- munkaszerződés,gondolom valami igazolás is kell hogy oda fizetsz adót.

lampi
Válasz zend kommentjére
2010. nov. 22. 20:01

Lakást bérelni egyszerűbb, mint szállodát fizetni. Vagy hogy érted azt, hogy túrista?

pl, hogy ott élek egy albérletben, vagy éppen szállodában és nincs bejelentett lakcímem.

ez igaz, viszont pl dubai-ban biztos papíroznak szvsz.
amikor amerikában éltem egy évet arról nekem minden papírom meg van, hogy mikor léptem ki-be, stb.

A legutolsó komolyabb cikkben az akadémiáról idéztek.
Igen pont ez az egy topic számít,ha nem arról szól,hogy milyen okosságokkal lehet kikerülni az adózást...

Különben csak még egy ostoba hivatkozási alap: apu külföldre menekíti a pénzét...

pont félreérted. én nem arról érdeklődtem, hogy hogyan lehet kikerülni az adózást (persze ha legális az is akkor miért ne csinálná meg aki szeretné), én pont arról kérdeztem, hogy hogyan tudja az ember úgy felhasználni a pénzét magyarországon, hogy legálisan (akár adózással az államnak) forgalomba helyezi.

ATM
Válasz zend kommentjére
2010. nov. 22. 20:05

Én úgy tudom hogy életvitelszerűen kell fél évnél többet töltened a külföldi országban.Ennek pedig velejárója egy lakásbérleti- munkaszerződés,gondolom valami igazolás is kell hogy oda fizetsz adót.

Az életvitelszerű tartózkodás szerintem nem egy egzakt fogalom. A munkaszerződés szinte biztos, hogy nem feltétel, gondolj bele, ha valaki dúsgazdagon "nyugdíjas" éveire költözik valahová. Igazolás nem kell az adófizetésről, mert a magyar APEH-nak semmi köze már ahhoz az emberhez, mivel egy másik országban kell adóznia, ráadásul egy olyan országban, ahol nem kell adót fizetni (illetve 0%-ot kell fizetni).

Ha esetleg tudna valaki linket adni a témában, akkor azt megköszönném, mert nagyon érdekel a téma.

Élő ügyfélszolgálat