Ilyen jellegű probléma esetén lehet tudok tanácsot adni. Keressetek magánban: ricsi31[kukac]gmail[pont]com
Az új adórendszerben azért nem olyan vészes a 16 % adó, inkább az a kérdés hogy ezt milyen rublikában lehet feltüntetni, hogy lehet levonni a költségeket és kell-e ezután TB-t is fizetni. (Ha jól tudom annak van felső határa)
Az új adórendszerben azért nem olyan vészes a 16 % adó, inkább az a kérdés hogy ezt milyen rublikában lehet feltüntetni, hogy lehet levonni a költségeket és kell-e ezután TB-t is fizetni. (Ha jól tudom annak van felső határa)
Nem csak nyugdíjjárulék számít járuléknak: Mv. munkaerő-piaci járulék (1.5%), Természetbeni egészségbiztosítási járulék (4%), Pénzbeli egészségbiztosítási járulék (2%), Nyugdíjjárulék (10%) .
Aztán ki tudja, hogy ezekből mit kell, vagy nem kell fizetni.
Tök jó hogy amit az emberek feltolnak pénzt PS-re, az már adózott összeg, a PS is adózik, amit én nyerek abból a PS is lehúz és még utána adózzak 45.x is az államnak....
Én beszállnék inkább Lendvai bizniszébe XD
Tök jó hogy amit az emberek feltolnak pénzt PS-re, az már adózott összeg, a PS is adózik, amit én nyerek abból a PS is lehúz és még utána adózzak 45.x is az államnak....
Leadózott pénzed berakod a bankba,az kamatozik,majd levonják a kamatadót(+most már levonnak belőle még 6%-ot Eü.hozzájárulást is),és amikor felveszed egy ATM-ből levonják a tranzakciós illetéket.
Magyarország én így szeretlek!
Ahoz hogy rezidens legyél egy bizonyos országban be kell jelentkezned a helyi adóhivatalhoz,pecsétekkel meg ilyesmik már nincsenek,legalábbis az eu-ban tuti nincs Svájcban sincs Liechtensteinben sincs Monacoban nem tudom pontosan se szerintem ott sem pecsételnek.De akkor még ott van kettős adózás ami konkrétan nem tudom hogy van.De nekem azt mondta a könyvelőm amikor hazajöttem Írországból hogy ami pénz hazahoztam abból adóznom kell....