Mondok egy jobbat Egyiptom. Most néztem kicsit utána más okból, Pl. egy 3-4 szobás villa bérlése havi 2-300EUR, egész évben nagyon jó idő van, és minden olcsó.
S mennyi az adozas? :)
Mondok egy jobbat Egyiptom. Most néztem kicsit utána más okból, Pl. egy 3-4 szobás villa bérlése havi 2-300EUR, egész évben nagyon jó idő van, és minden olcsó.
Pont annyi mint itthon :)
Ha valahol 183 napot eltöltesz, akkor ott leszel rezidens, ott kell adóznod, és mindegy, hogy mely ország vagy országok állampolgára vagy. Tehát igen, nem kell Magyarországon adóznod ebben az esetben. :)
ha 3 helyen van az ember 100-150 napokat akkor pedig hol kell adózni?
Ahol az állandó lakhelyed van. 180 napnál pedig adózhatsz ott is ahol 180 napot voltál.
szóval ha valaki Vegasban él fél évet, akkor annak egyáltalán nem kell adóznia semmit?
Én úgy hallottam, hogy ott nincs szerencsejáték-adó,vagy csak nagyon minimális. Gőzöm nincs hol hallottam, szóval ha hülyeség ne röhögjetek ki :D
Ez a 180 nap szerintem helyfuggo, Angliaban tuti 90nap es ha ennel tobbet itt vagy akkor mar a teljes jovedelmed utan kell adot fizetned. A legtobb helyen ket orszag kozott van kettos adoztatas elkerulo megegyezes amibol kiderul hogy hogy kell adozni. Amugy okolszabalykent biztos lehetsz benne hogy turistavizummal nem lehet eleget egy adoparadicsomban eltolteni (Vegas/Dubai/stb) hogy ottani adoalanynak szamits.
Offshore cegezesnek van eleg komoly koltsege, nem vagyok benne biztos hogy egy atlagos poker pro keres annyit hogy megerje. Amugy pokernyereseg az nem mar eleve netto? A kaszino fizeti az adot meg akkor is ha online?
Érdemes megfontolni, hogy egy olyan országban töltsél évi legalább 183 napot, ahol 0% az SZJA. Ilyen például Monaco vagy Dubai. Utóbbiban nagyon jó az időjárás és mindenki beszél angolul.