Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Nyert pénz legális befektetése

Littlemage
Válasz kisrapi kommentjére
2010. nov. 22. 20:44

Mondok egy jobbat Egyiptom. Most néztem kicsit utána más okból, Pl. egy 3-4 szobás villa bérlése havi 2-300EUR, egész évben nagyon jó idő van, és minden olcsó.

S mennyi az adozas? :)

kisrapi
Válasz Littlemage kommentjére
2010. nov. 22. 20:51

S mennyi az adozas? :)

Pont annyi mint itthon :)

ATM
Válasz kisrapi kommentjére
2010. nov. 22. 20:54

Mondok egy jobbat Egyiptom. Most néztem kicsit utána más okból, Pl. egy 3-4 szobás villa bérlése havi 2-300EUR, egész évben nagyon jó idő van, és minden olcsó.

Pont annyi mint itthon :)

Jó ötlet Egyiptom is, de azért az adó mértéke sem mindegy.

Egyébként Dubai-ban, ha jól tudom 200k huf (4k akármi) körül van az albérlet, de ha beleszámoljuk a megspórolt adóforintokat, akkor még mi kapunk pénzt a nyaralásért. :D

titcar
Válasz ATM kommentjére
2011. ápr. 5. 19:45

Ha valahol 183 napot eltöltesz, akkor ott leszel rezidens, ott kell adóznod, és mindegy, hogy mely ország vagy országok állampolgára vagy. Tehát igen, nem kell Magyarországon adóznod ebben az esetben. :)

ha 3 helyen van az ember 100-150 napokat akkor pedig hol kell adózni?

dj.reLax86
Válasz titcar kommentjére
2011. ápr. 5. 19:48

ha 3 helyen van az ember 100-150 napokat akkor pedig hol kell adózni?

Ahol az állandó lakhelyed van. 180 napnál pedig adózhatsz ott is ahol 180 napot voltál.

Krono
Válasz dj.reLax86 kommentjére
2011. ápr. 5. 19:55

Ahol az állandó lakhelyed van. 180 napnál pedig adózhatsz ott is ahol 180 napot voltál.

szóval ha valaki Vegasban él fél évet, akkor annak egyáltalán nem kell adóznia semmit?

dj.reLax86
Válasz Krono kommentjére
2011. ápr. 5. 19:57

szóval ha valaki Vegasban él fél évet, akkor annak egyáltalán nem kell adóznia semmit?

Ha Vegasba nem kell adózni akkor nem. De szerintem ott kell... Az a lényeg hogy magyarországon nem kell. Ami előny mindenképp... :D

Krono
Válasz dj.reLax86 kommentjére
2011. ápr. 5. 20:03

Én úgy hallottam, hogy ott nincs szerencsejáték-adó,vagy csak nagyon minimális. Gőzöm nincs hol hallottam, szóval ha hülyeség ne röhögjetek ki :D

xLaszlo
Válasz Krono kommentjére
2011. ápr. 5. 20:57

Ez a 180 nap szerintem helyfuggo, Angliaban tuti 90nap es ha ennel tobbet itt vagy akkor mar a teljes jovedelmed utan kell adot fizetned. A legtobb helyen ket orszag kozott van kettos adoztatas elkerulo megegyezes amibol kiderul hogy hogy kell adozni. Amugy okolszabalykent biztos lehetsz benne hogy turistavizummal nem lehet eleget egy adoparadicsomban eltolteni (Vegas/Dubai/stb) hogy ottani adoalanynak szamits.

Offshore cegezesnek van eleg komoly koltsege, nem vagyok benne biztos hogy egy atlagos poker pro keres annyit hogy megerje. Amugy pokernyereseg az nem mar eleve netto? A kaszino fizeti az adot meg akkor is ha online?

mbela33
Válasz ATM kommentjére
2011. ápr. 5. 21:21

Érdemes megfontolni, hogy egy olyan országban töltsél évi legalább 183 napot, ahol 0% az SZJA. Ilyen például Monaco vagy Dubai. Utóbbiban nagyon jó az időjárás és mindenki beszél angolul.

És a gatyád is rámegy, ha lakást akarsz venni. De ha többen összeállnak, akkor már egészen jól ki lehet jönni egy bérelt lakásban.

És az offshore céggel mi történik illetve az azon keresztül vett házzal, kocsival, ha úgy döntesz, hogy becsukod végleg az offshore céget?!

Vannak bőven olyan cégek Magyaro.-on akik pont a jövedelem optimalizálásával foglalkoznak, és ebben benne van a póker is. Szerintem ilyet kell megkeresni és megtudod a tutit.

Élő ügyfélszolgálat