Szerintem a segédszoftverek a játékunk fejlesztését segítik elsősorban. Tehát a tanulás egyik fontos eszköze, nem pedig ellenfél lapját megmutató szoftver. A hand readinghez nem szükséges óriási adatbázis, elég csak pár megmozdulása villainnek, hogy bejelölhessük passzívnak, agresszívnak, lazának, feszesnek. Ezeken túl a board textúra és licitmenet alapján dönt az ember, nem a HUD statok %-ai alapján.
Annyit érzékel az ember, ha HUD-hoz szokott, hogy ellustult. Rájön, hogy az ellenfelek bejelölgetése, noteolása plusz energiát igényel.
Cake-n sokáig nem adtak ki hh-ban neveket, ezért nem tudtál másokról kezeket gyűjteni, csak magadat vizsgáltad. Ennek ellenére simán lehetett sokasztalozni nyerőként minden gond nélkül, pár session után már szépen be voltak jelölve az ellenfelek halacskáknak, cápákna, szikláknak, bikáknak meg donkoknak.
Lehet, mint én, de én nem holdemben nyomulok, ott nélkülözhetetlen.
Itt az akadémián van, volt egy cikk nl100fr legnagyobb nyerőről starsról, aki nem használ semmilyen szoftvert. Titcar talán emlékszik rá, ő emlékeim szerint hozzászólt a cikkhez és ismeri őt.
Lehet, mint én, de én nem holdemben nyomulok, ott nélkülözhetetlen.
Van olyan magyar MTT pronk, aki sok asztalozik és konzisztens (nagyon sok pénzt) nyerő hud nélkül. Bélabá egyik régebbi bejegyzése szerint külföldieknél is ez a helyzet nagy számban.
Egy régebbi dc(?) videóban is azt magyarázta az arc, hogy sosem használ hudot, mert nem híve a sokasztalos játéknak, és szerinte a readek/jegyzetek sokkal többet érnek. Meg magasabb limiteken a regek úgyis erőteljesen balanszolják minden megmozdulásukat, ezért a puszta számok nem sokat jelentenek.
@erikkke: ez mennyi +t jelent, ha nem titok?
Illetve tapasztaltabbak, mit javasoltok? HM vs PT?
Hm szerintem sokkal jobb, én próbáltam már mindkettőt. De sztem nem fogsz egybehangzó véleményt hallani, a PT-sek a PT-t szeretik, a HM-esek a HM-et :)
Olyan, mint nőknél a vibrátor. Aki nem használt még, azt hiszi, hogy felesleges, aki használja, az nem tudja elképzelni nélküle az életét.
gyönyörű hasonlat:')